67'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

13 mei 2017 14:30

Stuurop, B.

IJFC heeft in een matige wedstrijd uit bij Bunnik gelijk gespeeld 1-1. Voor IJFC was er geen belang meer bij de wedstrijd, maar iedereen vond wel dat het zijn sportieve plicht moest doen naar alle andere teams die nog in degradatienood verkeerde. En dat heeft IJFC zeker gedaan. Natuurlijk speelde het team van Peter van Herpen iets met de handrem op, want iedereen wilde een onnodige gele of rode kaart of blessure voorkomen en dat gaat uiteraard ten koste van het spel…  IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen ( 45  Matthijs van Geffen ) , Joost van Willigenburg ( Matthijs van Rooijen) , Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Gijs van der Poel en Youri de Kruijf (64 Kevin Thie ).

IJFC speelde met rouwbanden en de wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van IJFC vrijwilliger Gert Buitenhuis ( Annie namens alle selectiespelers en de begeleiding heel veel sterkte).

De eerste kans was meteen voor IJFC.  Erwin van Soolingen opende goed op Jelle Eissens, Jelle snelde langs zijn directe tegenstander en gaf een vlijmscherp voorzet op Youri de Kruijf, Youri haalde goed uit, maar zijn schot werd geblokt door de rechtsback.  In de 17e minuut een goed opkomende Gerben Renes speelde Youri de Kruijf goed aan, Youri draaide om zijn tegenstander en gaf een prima voorzet op Gijs van der Poel, Gijs kwam goed voor zijn langere tegenstander en kopte de bal net naast.

In de 19e minuut kwam IJFC nog goed weg, want na slecht uitverdedigen gleedt de spits van Bunnik de bal net naast. IJFC speelde slordig en dat resulteerde in de 26e minuut in de 1-0 voor Bunnik. Zeker niet verdiend, want Bunnik had een bus geparkeerd voor het eigen strafschopgebied en probeerde alleen met een enkele counter in de buurt van Mike Maaswinkel te komen.

Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat IJFC verkeerd stond, de bal ging meteen de diepte in, de rechtsbuiten gaf een goede voorzet en linksbuiten kon vrij aannemen, de bal terugkappen en vrij inschieten in de verre hoek 1-0. IJFC probeerde snel terug te komen in de wedstrijd. In de 31e minuut twee prachtige openingen aan IJFC zijde. Eerst Ruben van Rooijen, opening van links naar rechts naar Jelle Eissens, daarop volgend een geweldig opening van Jelle naar links. Youri de Kruijf nam de bal knap aan en gaf een vlammend schot, helaas net naast. Deze aanval verdiende meer. In de 41e minuut de kans op een gelijkmaker, via de kluts ging Gijs van der Poel alleen op de keeper af, schot knappe redding van de keeper. In de 45e minuut opnieuw een grote kans voor IJFC. Erwin van Soolingen opende uitstekend op Gijs van der Poel, Gijs behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Jelle Eissens, iets te gehaast geschoten, naast. Rust 1-0.

In de rust wissels: Matthijs van Geffen voor Erwin van Soolingen en Matthijs van Rooijen voor Joost van Willgenburg.

De tweede helft was opnieuw rommelig, iets te laag tempo. Bunnik moest, maar kon niet echt. Ze kregen wel twee kleine kansjes.  IJFC speelde in een gezapig tempo, maar ging wel voor de gelijkmaker.

Dat gebeurde pas in de 67e minuut. Ruben van Rooijen opende fantastisch op Gerben Renes, Gerben dribbelde door en gaf een strakke voorzet op Kevin Thie, Kevin probeerde uit te halen maar werd aangetikt door een tegenstander.. de bal dreigde het doel in te gaan maar werd op of achter de lijn weggehaald, maar de scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Ruben van Rooijen ging met overtuiging achter de bal staan.Schoot de bal hard genoeg in, maar met een uitstekende reflex redde de keeper in eerste instantie. De rebound was voor Gijs van der Poel. Gijs was er als een echte spits als de kippen bij en schoot onhoudbaar in … een echte GIJSSIEGOAL 1-1. In de laatste minuut nog een gevaarlijke aanval van IJFC. Jelle Eissens gaf een goede voorzet op Gijs van der Poel, kopbal en goede redding van keeper. Eindstand 1-1. Bunnik moet hierdoor een beslissingswedstrijd spelen tegen DEV  om niet rechtstreeks te degraderen en zijn een klein beetje de dupe geworden van een aantal andere tegenstanders die het niet op konden brengen om hun sportieve plicht te doen…

IJFC gaat zich de komende week richten en voorbereiden op de na competitie om promotie te bereiken naar de tweede klasse. IJFC heeft een fitte selectie en geen schorsingen, dat moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. De eerste tegenstander is een bekende tegenstander: AH’78 uit Huizen. Daar heeft IJFC enkele jaren geleden al tegen gespeeld. Een technisch sterke en zeer ervaren ploeg dat  eindigde op de derde plaats in de 3e klasse C.

Met de steun van het IJFC legioen ( we hopen op veel IJFC supporters ) en met een gemotiveerd IJFC rekenen we op een goed resultaat. De spelers / supportersbus vertrekt om 12.30 uur vanaf Sportpark Groenvliet.