MSV 19 JO10-1

Onder 10, JO10-1, Groep 4 018

22 oktober 2016 11:50

Tommy Vlak

Helaas werden we vandaag op een bekernederlaag getracteerd door een prima tegenstander, die ons in de tweede helft liet zien hoe voetbal gespeeld moet worden.

IJFC moest het vandaag doen zonder Gerald en zijn vaste keeper Dylan. Lars Rood (keeper van JO10-2) was op het laatste moment bereid voor Dylan in te vallen en speelde een puike wedstrijd. Met prachtige reddingen en vooral mooi meevoetballen voor zijn doel, was hij een van de uitblinkers van vandaag.

In de eerste helft was er een gelijkwaardige strijd. Wij bouwden een paar keer goed op van achteruit, wat ons diverse kansen bood. Mats speelde mooi in op Yannick, Yannick speelde de bal naar buiten op Luuk of Joep, die wederom dan een mooie voorzet gaven. In de punt van de aanval hadden we een paar keer pech toen een doelpunt net niet viel. Vooral de bal op de paal van Soufian, die daarna op de doellijn bleef liggen had een beter lot verdiend. Direct daarna viel de goal toen aan de andere kant voor MSV. Ik hamer de laaste tijd op de omschakeling (direct weer in positie gaan staan na een afgeslagen aanval), maar we waren net te laat om de uitblinker van MSV (een grote witte jongen) op te vangen. Hij werd door zijn team knap vrij gespeeld en scoorde beheerst de 0-1.

Mijn complimenten aan jullie voor deze prima eerste helft. Ik zag goed voetbal en zag zuiver overspel met de binnenkant van de voet, waarbij we elkaar vaak vonden.

In de tweede helft liet MSV zien hoe dat moet. Ze speelde goed over (mooie driehoekjes), waren op tijd terug en vielen snel aan...... en liepen verdiend uit naar een 3-0 voorsprong. Dat was een mooi lejse, die ze ons lieten zien. Wij waren in het begin van de tweede helft te wild. Lange wilde trappen naar voren, die dan niet aankomen, komen net zo hard weer terug en dat speelde onze tegenstander in de kaart.

De de laatste 10 minuten van de wedstrijd pakten we ons goede spel weer op en toen Soufian een mooie assist gaf op Damian, kwamen we terug op 1-3. Daarna was er nog een mooie kans voor Toine, die mooi werd vrijgespeeld door Damian, maar zijn schot ging helaas net naast.

Helaas dus een nederlaag vandaag, maar ik heb genoeg aanknopingspunten en vooruitgang bij jullie gezien en vooral een postieve instelling. We kunnen het zeker........ en nu nog wat meer punten.