wedstrijd 2 is ook een prooi voor de 17.1

Onder 17, JO17-1, Groep 3 40

3 september 2016 10:00

Mike Oskam

Opstelling

Zaterdag speelden we de eerste thuis wedstrijd van het seizoen. Dit maal was VRC de tegenstander in de 2e beker wedstrijd van het seizoen. Vrc was geen onbekende tegenstander voor IJfc, vorig jaar was VRC ook de tegenstander in de beker toen werd het 0-1.

IJfc mocht aantreden met een volledig fitte selectie op het nieuwe kunstgras van IJfc.

In het begin van de wedstrijd speelde het spel vooral zich af op het middenveld beide teams konden geen grip krijgen op de wedstrijd doordat beide teams te slordig aan de bal waren. Echter kon IJfc wel al enkele spelden prikjes uitdelen maar scoorde helaas niet. Aan de andere kant stond de verdediging weer als een huis waardoor Jim vrij weinig te doen had. De grootste kans van IJfc onstond uit een vrije trap. Glenn speelde de bal strak naar de 2e paal maar niemand liep er tegen aan. De 2e vrije trap van Glenn kon ternauwernood van de lijn gehaald worden door VRC, nog steeds was de defensie van IJFc nog niet echt getest door VRC.  na 29 minuten kreeg VRC een gele kaart wegens commentaar op de goed leidende scheidsrechter. Helaas kon IJfc in overtal niet doordrukken.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde IJfc wat probeerde aan te vallen en VRC wat enkel gevaarlijk werd via counters. Toch kreeg IJfc de bal niet in de goal. Zelfs Remon probeerde het van ver maar de keeper kon de bal net uit de lucht plukken. Remon kreeg het in die fase op zijn heupen en was een dreiging aan de rechterkant toch kon ijfc het net nog steeds niet vinden. Na 60 minuten zakte IJFc iets in en kreeg VRC iets meer grip op de wedstrijd. Iedereen dacht ook dat de spits van VRC voor open doel de 1-0 zou maken maar na een kat achtig reflex van Jim sloeg hij de bal over. VRC kreeg nog enkele kansen maar die ene keer dat Jim er moest staan stond hij er weer net zoals tegen Magreb.   Na 78 minuten bracht Damian de bal de 16 in deze belande op de hand van een VRC speler en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Aanvoeder Marc nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty onberispelijk binnen. Daarna hield IJFc netjes de deur op slot en bleven de 3 punten in huis.

Na 2 wedstrijden bevind IJfc zich als ware cup fighter op de 1e plek met nog 1 wedstrijd te spelen. Mocht IJFc in die wedstrijd een punt pakken mogen zei weer verder bekeren tot misschien dit keer wel de finale..........

Wat zeer positief is en mij heel erg bevalt is dat deze jonge ploeg heel gretig is en voor de 2e keer op rij vrij weinig kansen heeft weg gegeven waardoor het weer de 0 kon houden. Enige minpunt is dat de jongens zichzelf moeten gaan belonen door de gekregen kansen te maken. Want iedere wedstrijd met 1-0 winnen is leuk maar bezorgd een hoop stress aan de zijlijn.

Volgende week wacht de 1e competitie wedstrijd uit bij SCH 44 17.3 om 15:00