Knotsgekke wedstrijd eindigt in 5-5 (SCH JO10-2 – IJFC JO10-1 5-5)

5 - 5

IJFC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 13

10 september 2016 10:10

Na 3 nederlagen het eerste punt voor IJFC JO10-1. In een knotsgekke wedstrijd werd het 5-5 na een 3-3 ruststand. Zoals we op school leren: eerst de tops en dan de tips.

Tops:

-        5 prachtige “team” goals!

-        Keer op keer terugkomen van een achterstand!

-        Allemaal gemotiveerde spelers die er voor gaan!

-        Sportief vriendenteam (naar elkaar, naar de tegenstander en naar de scheidsrechter)!

Tips:

-        Geef rugdekking achterin (laat geen man achter de verdediging vrijstaan).

-        Ga duels fanatiek aan (als je er te slap ingaat verlies je de bal).

-        Ga op de bal af (probeer een schot te blokken i.p.v. achteruitlopen).

-        Verdedigen doen we met z’n allen (ook terugkomen na een mooie actie voorin)

Vandaag moesten we het zonder Joep doen, maar Mats was weer terug na een vervelende keelontsteking. We speelden in ons vertrouwde 1-2-3-1 systeem (1 keeper, 2 verdedigers, 3 middenvelders en 1 diepe spits), maar op een of andere manier wisten we deze wedstrijd niet de rust in ons spel te vinden.

Al snel kwamen we onder druk en 1-0 achter doordat de spits van SCH ongedekt op 3 meter van Dylan kon opduiken. Gelukkig wisten we snel weer gelijk te maken. Luuk ging zijn tegenstander op rechts voorbij en speelde Gerald aan, die vanuit de draai de bal prachtig in de kruising joeg, 1-1.

We konden maar kort van de gelijke stand genieten. We stonden achterin niet goed en ook de middenvelders en de aanvallers gaven te weinig ondersteuning aan de verdedigers. Ook nu kwamen we deze 2-1 achterstand snel te boven door opnieuw een aanval over rechts via Luuk, die Gerald een intikkertje bezorgde voor de 2-2 gelijkmaker.

Voor rust vielen nog 2 goals. Eerst opnieuw de 3-2 door SCH en daarna de gelijkmaker door Damian doormiddel van een mooi afstandsschot wat hoog links in de touwen vloog.

We hadden 1 wissel, maar toch waren er hier en daar wat vermoeide gezichten te zien in de rust. De hitte overviel sommige spelers en ik hoorde ook geklaag over buikpijn na een gezellige barbecue van gisteravond. We kunnen deze wedstrijd winnen, zeiden we tegen elkaar en we knokken door.

Ondanks onze goede bedoeling kwamen we ook na rust achter en nu met 2 goals verschil. SCH kon 2x keer vrij voor Dylan verschijnen en kwam op een 5-3 voorsprong. Mooi was om te zien dat jullie ondanks deze tegenslag veerkracht toonden en bleven gaan.

Eerst was er een mooie lage corner van Damian op Mats (doe dat toch vaker jongens i.p.v. die hoge ballen voor de goal). Helaas scheerde het schot van Mats rakelings over.

Daarna wist Mats met een steekpass Yannick vrij voor het doel te zetten. Twee keer stuitte hij op de keeper, maar zijn derde inzet was wel raak, 5-4. We waren weer terug in de wedstrijd! Al snel viel ook de 5-5- toen de keeper van SCH een afstandsschot van Mats niet klem kreeg en Gerald er als de kippen bij was om dit buitenkansje te benutten.

In de laatste paar minuten kon de wedstrijd nog alle kanten op. SCH schoot nog 2 mooie kansen over en Yannick wist in een counter helaas de vrijstaande Gerald niet aan te spelen, anders hadden we nog gewonnen ook.

We bleven terecht op 5-5 steken in deze sportieve wedstrijd, waarbij het publiek de grote winnaar was. We hebben met z’n allen 5 prachtige goals gescoord. Iedereen heeft daaraan z’n steentje bijgedragen. We hebben ook 5 goals tegen gekregen, waarbij we allemaal misschien net een stapje meer hadden kunnen doen om die te voorkomen. Dit is mooi wel ons eerste punt in de 1e klasse, na ons vorige jaar met de F2 in de 5e klasse en 4 spelers die vorig jaar met de F1 in de 2e klasse hebben gespeeld. Heel prima dus!

We gaan weer lekker door komende week. Het wordt een heet weekje volgens mij!