Eerste driepunter voor IJFC JO10-1 in 1e klasse

3 - 4

IJFC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 13

17 september 2016 10:00

Na vorige week het eerste punt, nu de eerste overwinning in de 1e klasse voor IJFC JO10-1. Het werd een zwaar bevochten 3-4 overwinning, waarbij moet worden gezegd dat de tegenstander misschien wel iets meer had verdiend.

We begonnen de bespreking met de vermelding dat je goed moet trainen om goed te kunnen spelen. Niet luisteren en gemakkelijk afzeggen horen daar niet bij. Ondanks dat de trainingsarbeid de afgelopen week beter had gekund, leverden jullie toch een puike wedstrijd af.

In de eerste paar minuten golfde het spel op en neer tot, rond de 5e minuut, Damian op rechts Mats de diepte in stuurde. De voorzet van Mats kwam panklaar voor de neus van Gerald die met een hoog schot de 0-1 op het bord zette.

Wat vorige week mis ging, hebben we nog niet opgelost. Te vaak lieten we een tegenstandertje achter onze laatste verdedigers vrij staan en ook verdedigden we de bal  niet op tijd naar de zijkanten uit. Al snel werd het 1-1, maar jullie vechtlust en wedstrijd mentaliteit hielpen jullie net als vorig week, iedere keer weer over de tegenslagen heen.

Damian speelde een prima wedstrijd en scoorde nog 2 keer in de eerste helft met mooie schoten. Als centrale middenvelder doe je het prima met zowel opzetten van aanvallen als met schoten uit de tweede lijn! Ook moesten we in de tweede helft nog één tegengoal incasseren, waardoor we met 2-3 gingen rusten.

Een krappe voorsprong, bespraken we in de rust. We zouden proberen goed te verdedigen en snel uit te komen via de snelle Luuk op rechts, lichtvoetige Joep op links en slimme Soufian in de spits.

Lang bleef het 2-3 in de tweede helft. Ik zag mooie uitvallen waarbij Luuk tot 2 keer toe Soufian prachtige kansen bood. Helaas treuzelde Soufian net te lang in plaats van snel te schieten en werden deze kansen om zeep geholpen. Ook Joep kwam na goed voorbereidend werk van Yannick gevaarlijk voor de goal, maar zijn schot werd door de keeper gekeerd.

Verdedigers Gerald, Toine en Mats leken lang de zaakjes goed voor elkaar te hebben en Dylan stond ook zeer oplettend te keepen. Toch werden we verrast door een aanval van OSM en stond het opeens weer gewoon gelijk, 3-3.

Met nog zo’n 10 minuten te gaan was de wedstrijd weer helemaal open en konden we opnieuw beginnen. Dylan had een paar prachtige reddingen in huis, waarbij hij de ballen klemvast had en geen rebounds weg gaf. Bij het uittrappen moet je iets meer de tijd nemen en nauwkeuriger naar de zijkant schieten, maar verder een topwedstrijd keepertje.

8 minuten voor tijd passeerde Luuk maar weer eens zijn man op rechts op snelheid. In plaats van een voorzet, spurtte hij nu in de kortst mogelijke lijn naar de goal van de tegenstander. Zijn wreeftrap verdween strak en laag in de linkerhoek, 3-4 voor ons met nog maar even te gaan.

Prachtig werk hebben jullie in de laatste minuten geleverd. De voorsprong werd behouden door goed storend werk voorin van Soufian, een sleurende Yannick op het middenveld en noeste verdedigende inzet van Toine en Mats. Toine viel nog uit en werd in de laatste minuten vervangen door Gerald, maar die laat zien dat hij naast aanvallen ook prima kan verdedigen. Gerald, laat je voeten het werk doen en houd je mondje wat meer dicht, want dan ben je op je best.

Allemaal gefeliciteerd met jullie mooie overwinning!