3 - 4

IJFC JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 16

10 september 2016 13:30

De eerste competitie wedstrijd van het jaar en dat op een zeer warme mooie middag in Vianen. De jongens hadden een duidelijke opdracht van trainer Sven, zo gaf hij dit herhaaldelijk in de wedstrijd aan.

IJFC probeert op te bouwen vanuit verdediging en hier en daar ontstaat af en toe een leuk samenspel. IJFC komt hierdoor steeds verder op de helft van de tegenstander te voetballen. En ja hoor, daar onderschept het middenveld de bal. De bal wordt afgegeven aan de spits Sam. A en hij maakt het af met een fraai afstandsschot. 0-1.

Meerdere opzetten vanuit achter gaan over het midden verder.  Op het middenveld wordt de bal herhaaldelijk onderschept en de druk wordt opgevoerd.  Na een goede opbouw gaat de bal weer met Sam A. mee en weer schiet hij de bal in het net. 0-2.

Kort daarna onderschept Sam A. een fout van Brederodes en Ja hoor ......0-3.

Wederom door de opbouw vanuit de verdediging en het middenveld komt de bal bij Sam A. en Safiano. Uiteindelijk is het Safiano wie dit netjes afmaakt. 0-4.

Uiteindelijk net voor het einde van de eerste helft  krijgen we een tegenaanval en het wordt 1-4.

2de helft

Al snel gaat IJFC verder op de aanval. Schot net naast... Brederodes krijgt een paar kansjes. Het gaat wat over en weer. IJFC moet de bal  meer laten rollen en ze moeten naar voren voetballen roept Sven. De opdracht mag niet vergeten worden in de 2de helft. Tegenaanvallen worden voorkomen door onze goede verdediging.

IJFC krijgt nog een paar kansen maar ze gingen er niet in. En toen werd het ineens 2-4. IJFC maakt het zichzelf onnodig moeilijk en het lijkt erop dat ze de opdracht van Sven even kwijt zijn. En ja het wordt 3-4.

Dit is tevens de uitslag en IJFC heeft zich met name door een sterk eerste helft deze 3 punten dik verdiend door een leuk samenspel. Met dit gegeven gaat IJFC met vertrouwen naar de volgende competitie wedstrijd.