VSC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 13

24 september 2016 9:00

Benjamin Tas

Drie kwart van de wedstrijd beter zijn, 1-0 voor staan en dan in het laatste kwart 6 doelpunten tegen krijgen. Dat is het verhaal van deze wedstrijd. Voor een groot gedeelte van de wedstrijd kan ik jullie alleen maar complimenten maken, maar na de tegenslag van de gelijkmaker ging het mis.

Damian kon er door ziekte vandaag niet bij zijn, dus we speelden met 1 wissel. We speelden een ijzersterke eerste helft, waarbij we geen kans weggaven. Dylan keepte goed en Luuk en Toine hadden achterin alles achterin onder controle. Mats had veel loopvermogen als mid/mid en de andere middenvelders Joep, Soufian en Yannick verdedigden goed mee en waren ook aanvallend sterk aanwezig. Gerald was een paar keer gevaarlijk voorin met enkele snelle uitbraken, maar beide partijen wisten in de eerste helft niet te scoren.

In de rust begon het zonnetje al aardig door te breken, dus het werd aardig warm op het veld.

De tweede helft startten we geweldig. In de eerste 10 minuten waren we heer en meester en viel ook de 1-0 door Gerald na een mooie aanval over rechts via Luuk. Er waren meer grote kansen voor ons, voor Soufian en Luuk en we troffen nog een keer de lat. Alles leek erop dat wij de wedstrijd naar onze hand zouden zetten.

Bij een ingooi van VSC aan de linkerkant, letten we even niet goed op. De bal kwam bij hun rechtsvoor die zo maar door kon lopen naar het doel en die vanuit een moeilijke hoek zeer onverwacht de 1-1 binnenschoot. Dat was pas ongeveer in de 13 minuut van de tweede helft. De wedstrijd kantelde daardoor plotsklaps en ineens was alles raak wat VSC deed. VSC speelde fysiek en overliep ons middenveld. Achterin was er geen houden meer aan en Dylan kon ons vandaag ook niet over dit dode punt heen helpen. Van 1-1 werd het 1-5. We scoorden nog wel de 2-5 door een mooi afstandsschot van Gerald, maar in het slotsignaal viel ook nog eens de 2-6.

Ik kan niemand een gebrek aan inzet verwijten. Jullie hebben goed jullie best gedaan. Ook lieten jullie de kopjes niet hangen na de tegenslagen van de tegentreffer, maar er knapte iets waardoor we daarna steeds een stapje te laat kwamen. We probeerden meer druk te zetten na de achterstand en meer naar voren te spelen en dan loop je nu eenmaal wel eens het risico dat je de deksel op je neus krijgt, ondanks dat je er alles aan doet.

Ik concludeer (en met mij ook de coach van de tegenstander) dat wij niet minder waren dan VSC. We hebben drie kwart van de wedstrijd een goed niveau gehaald, waarbij ik mooie combinaties heb gezien en waarin we meer dan verdiend voor kwamen. Als we dit nog 13 minuten hadden kunnen doortrekken was er een mooie overwinning uitgerold, maar helaas is dat niet gelukt. Niet getreurd, we gaan er komen de week gewoon weer met frisse moed voor.