Benauwde, maar verdiende zege voor IJFC JO10-1

2 - 3

IJFC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 13

1 oktober 2016 8:30

IJFC JO10 1 had geen last van het vroege vertrektijdstip van 07:30 uur en haalde door met name een prima eerste helft de buit binnen. Drie mooie teamcombinaties werden een maal afgerond door Damian en twee maal onberispelijk binnengeschoten door Yannick (onze Witte Reus maakt alles schoon).

Eigenlijk zou Yannick in de wissel beginnen, maar aangezien Gerald er onverwacht niet bij was, kon hij aan de aftrap al zijn opwachting maken in de spits en dat ging hem prima af. We begonnen met Mats in de wissel; Dylan op de goal; Toine en Luuk in de verdediging; Soufian, Damian en Joep op het middenveld; en Yannick in de spits. Al snel creëerden we een overwicht en na prima voorbereidend werk van Soufian kon Damian voor de 0-1 zorgen.

PVCV was in deze wedstrijd zeer gevaarlijk vanuit corners. We moeten bij corners beter op onze tegenstanders letten en ze niet vrij laten lopen. Eén van de corners kon in de eerste helft door PVCV omgezet worden in een goal, doordat een speler van dichtbij de bal langs Dylan kon schuiven.

Daarna was het initiatief weer aan ons. Mats was inmiddels ingevallen en werd door Damian prima vrijgespeeld op rechts. Onzelfzuchtig legde Mats de bal af op de vrijstaande Yannick, die met een sliding de bal binnenschoot. Een helemaal uitgespeelde goal, prima! Ook aan de 1-3 van Yannick ging een mooie assist van Mats vooraf. Wederom een strak en laag schot van Yannick was de keeper van PVCV te machtig.

Dylan stond nog een keer in de 1e helft niet goed op te letten (hij was even met z’n gedachten ergens anders), waardoor een eenvoudige opraapbal nog een grote kans voor PVCV werd. Gelukkig wist Dylan dit schot te keren, maar wel bij de les blijven, kerel.

In de rust kregen we limonade van onze sportieve tegenstander en ook een compliment voor ons mooie spel. Ze kwamen onze tactiek even afluisteren en dat was in de tweede helft toch een beetje te merken.

Alhoewel ik vond dat we opnieuw beter waren, wisten we in de tweede helft niet te scoren. PVCV kwam opnieuw vanuit een corner tot scoren, waarbij we niet goed oplette op de vrijstaande tegenstanders. De 2-3 bracht de spanning helemaal terug. Toine speelde echter een fantastische wedstrijd en wist een aantal kansen van PVCV onschadelijk te maken door resoluut ingrijpen en goed gebruik te maken van zijn sterke lichaam. Super wedstrijd, Toine!

De laatste 5 minuten kregen we nog prima kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Een pass van Mats was net te ver voor Soufian en Yannick ging een gevecht aan met de doelpaal, maar vergat zijn derde treffer te maken.

Na het laatste fluitsignaal konden de handen de lucht in. We staan nu op 7 punten uit 5 wedstrijden in een zeer spannende competitie. We staan op een 7e plek, maar met slechts 2 punten minder dan de nummer 3. We gaan dus voor meer en daar gaan we de komende week weer hard aan werken.

Naast trainers Luuk, Leonard en Guus is er een 4e man aan onze technische staf toegevoegd. Berkant Özkaracok is er op de woensdagen bij om de techniek van onze spelers te verfijnen en hun heel veel spelplezier te bezorgen. Bedank, Berkant!