2 - 6

IJFC JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 16

24 september 2016 9:00

Afgelopen zaterdag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. Uit in Culemborg tegen JO13-3. Er stond wat op het spel, want na een matige start in de bekerwedstrijden, stond IJFC JO13-2 fier bovenaan in de competitie. Slechts twee wedstrijden gespeeld, maar toch! Genoeg op het spel om er serieus tegenaan te gaan.

De wedstrijd begon en IJFC speelde redelijk. Maar toch niet goed genoeg om te voorkomen dat Vriendenschaar al vroeg op voorsprong kwam. Vriendenschaar had geen 'veldoverwicht', maar wist toch regelmatig op de helft van IJFC te komen en met een wat rommelige goal was het dan toch echt 1-0. Het team besefte dat het anders moest en er kwam meer 'beleving' in de duels. Je zag IJFC groeien in de wedstrijd en het vertrouwen kwam terug. De gelijkmaker volgde en dat was verdiend. Er werd  meer gescoord en IJFC kon met een kleine voorsprong de rust in.

Het was echter nog geen gelopen race, want de verhoudingen op het veld ontliepen elkaar nog niet veel. Met name voorin had Vriendenschaar creatieve en balvaardige spelers die regelmatig voor gevaar zorgden. De verdediging en de keeper van IJFC hebben er echt aan bijgedragen dat de tussenstand altijd in het voordeel van IJFC bleef.

In de tweede helft bleek wie het sterkste team had. IJFC hield de verdediging stevig overeind en wist goed naar voren te blijven voetballen. Het duurde niet lang tot het verzet gebroken was. Dat drukte zich dan ook uit in een klinkende overwinning 2-6!

IJFC JO13-2: gefeliciteerd met een mooie overwinning die jullie met zijn allen met een degelijke pot voetbal met veel doorzettingskracht van alle spelers verdiend hebben. Nog steeds bovenaan in de competitie, samen met De Bilt JO13-3 de volle punten.
Jongens, succes volgende week tegen Geinoord!