37'
59'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse 14

15 oktober 2016 12:00

’t Kan verkeren … Schrijf je naar aanleiding van de vorige wedstrijd, die tegen Lopik, nog een kritisch stukje over de ondergrens van de JO13-1, de inzet en energie die nog nodig is om van die ondergrens een stabiele ‘6’ te maken … Hoe anders is het een week later, in de uitwedstrijd bij Desto, tegen hun JO13-2. Naar aanleiding van deze wedstrijd kan ik mijmeren over de bovengrens van diezelfde groep jongens. Jullie hebben in de week voorafgaand aan deze wedstrijd goed getraind, intensief, enthousiast, gefocust, iedereen is zo goed als fit. Achteraf kun je misschien constateren dat de voortekenen goed waren. Hoe dan ook, zaterdag 15 oktober, 12.00 uur, veld 3 op sportpark de Vryheit: jullie leggen een pot voetbal op de mat waarvoor ik alleen maar een diepe buiging kan maken!! Jullie durven te voetballen, laten de bal lekker rond gaan, jullie zijn keer op keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. En wat mij het meest tot tevredenheid stemt is dat alle doelpunten tot stand komen vanuit voetballende situaties, die eigenlijk vrijwel allemaal achterin beginnen. Daar durven jullie meteen al voetballend op te bouwen en jullie blijven door voetballen totdat iemand van ons, vrijwel op de doellijn, het laatste zetje tegen de bal kan geven om het tot een doelpunt te promoveren. Jullie flikken dat zeven (7!) keer: 0–7!!!

Het begin van de wedstrijd is identiek aan vorige week. Ik heb mij nog niet geïnstalleerd of Justin geeft een fenomenale pass op Tim, die vrij voor de keeper eigenlijk nooit faalt: 0-1! Lekker begin, maar was dat vorige week niet ook het geval. Jullie geven eigenlijk direct aan dat dit een heel andere wedstrijd wordt, ik ben nog druk met de administratie van het eerste doelpunt of de bal ligt bijna alweer tegen het net. Safiano slaagt er net niet in een doelpunt te maken. Het tweede doelpunt blijft niet lang uit, in de 9de minuut bereikt Luke met een uitstekende trap Safiano, die aan de rechterkant op avontuur gaat en Tim op maat bedient, die toont zich opnieuw trefzeker: 0-2! Het voetbal is uitstekend, de bal gaat van voet tot voet, jullie creëren kansen en mogelijkheden. Achterin geven jullie weinig tot niets weg. Het is wachten tot de 26ste minuut alvorens jullie weer trefzeker zijn. Jullie krijgen een corner en tot mijn grote vreugde –we hebben tijdens de training met elkaar over corners gesproken, hoe neem je die, hoe ga je staan, hoe zinvol is een hoge bal wanneer je geen echt lange mensen hebt- nemen jullie die kort. Wat er dan vervolgens gebeurt gaat te snel: het is werkelijk een spervuur van schoten en kopballen op het doel van Desto, Divano tot twee keer toe (bij zijn tweede poging gaan de armen al de lucht in), Tim een keer, maar steeds zit er een been of ander lichaamsdeel tussen, totdat de bal bij Safiano komt, die slaagt er wel in het laatste zetje te geven: 0-3!  Nog geen drie minuten later is het opnieuw Safiano die scoort, na de zoveelste fenomenale pass van Justin die door Tim wordt verlengd tot bij Safiano: 0-4!

Dat is nog eens lekker de rust in gaan! We spreken af dat we ons in de tweede helft niet laten verrassen en proberen het goede spel uit de eerste helft vast te houden.

Nu, al in de 33ste minuut is het raak, en opnieuw is het driemanschap Justin, Tim en Safiano direct betrokken bij de totstandkoming van het doelpunt, waarbij het laatste tikje op naam komt van Safinao (zijn 3de): 0-5! Jullie laten je duidelijk niet verrassen en houden de tegenstander volledig in de tang. In de 36ste minuut is het Tim die vrij voor de keeper met de punt van zijn schoen de bal tot (alweer) een doelpunt verlengt: 0-6. Dan breekt er een fase aan waarin het voetballend wat minder is, Desto krijgt wat kansjes op een eretreffer, maar dan is daar steeds weer Luke, die er voor zorgt dat de 0 op het scorebord blijft staan. Het laatste woord is aan jullie, het is opnieuw Tim die de laatste schakel is in misschien wel de mooiste aanval van deze middag: in de 29ste minuut begint de opbouw bij Luke, dan gaat het naar Leon, naar Divano, naar Bram, van Bram naar Safiano, en die stelt tenslotte Tim in staat om zijn vierde van de wedstrijd te maken: 0-7! Met de complimenten van de trainer van Desto! Mooier kun je het niet krijgen!

Jongens, bedankt!! Dit is echt een prestatie van het collectief!!