Onbekend (solo)

Vrouwen, VR1, Groep 1 08

26 oktober 2016 20:15

Gruijthuijsen, G.M.

Lekker voetbalavondje voor de IJFC vrouwen in Houten. De eerste ronde in de knock-out fase om de KNVB beker West 1 A categorie.

Al binnen 20 seconden had IJFC de bal in het doel van Delta liggen maar er was buitenspel geconstateerd. Het directe spel van IJFC was te lastig voor Delta om vat op te krijgen en zo werd het in de 7de minuut alsnog  0 – 1. Een doelpunt van Lois Spliet, die kon ze maken uit de voorzet vanaf links van Robin Hendriks, nadat deze slim wegdraaide bij haar tegenstander en zo vrij kon voorgeven.

IJFC verzuimde daarna door te drukken en zo kon Delta langszij komen in de 18de minuut. Slordig balverlies tijdens een IJFC aanval en een mooie dieptepass door een verdedigster van Delta gaf een van de aanvalsters de vrije doordocht en oog in oog met Tamara Kamps rondde ze dat koelbloedig af. Spannend tot in de 24ste minuut toen Robin het mooiste doelpunt van de avond maakte. Vanaf rechts waar Ester Weerdenburg, na goed doorgaan, de bal voorgaf en Robin de bal het doel intikte achter haar standbeen langs. IJFC zette een tandje bij om de voorsprong te vergroten en er waren meerdere doelpogingen maar er werd naast, over of in de handen van de keepster geschoten.

Na de rust eenzelfde beeld. IJFC viel aan en had weer succes daarbij in de 60ste minuut. Voorzet vanaf rechts door Robin en nu kon Lois de bal in tikken. Het leek een gelopen race maar na een afgeslagen aanval van IJFC, in de 77ste minuut, werd de bal door Delta naar voren gespeeld en kreeg, net over de middenlijn, Petra Verbeek deze niet op de schoen  waardoor er wederom een speelster alleen op Tamara af ging en de bal inschoot. Zo werd het weer spannender tot in de 84ste minuut want toen was er een aanval van IJFC lijkend aan het voorafgaande doelpunt maar met de rollen omgekeerd.

Lois gaf nu de voorzet vanaf rechts en Robin tikte de bal in. De race was gelopen en de laatste minuten konden rustig uitgespeeld worden. Maar Anne Bik dacht daar anders over. Weer op het veld, na enkele weken op uitzending te zijn geweest, kreeg ze in balbezit het “op haar heupen” en soleerde richting het Delta doel, rondde dat zelf beheerst af en bepaalde daarmee de eindstand op 2 – 5. Verdiende overwinning en nu het vizier snel om want zaterdag wacht de zware competitiewedstrijd tegen de koploper Odysseus VR1 in Utrecht.

Deze wedstrijd is weer prachtig gefilmd door John van Doorn. Voor de beelden op facebook: https://www.facebook.com/john.vandoorn.10/videos/1754976371434542/