2 - 3

IJFC JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 16

5 november 2016 8:30

Op deze vroege- (Gaap)morgen naar De Meern. Wat zou het gaan worden? Winnen, verliezen of toch gelijk. Het hoofdveld waar we op mochten spelen, was voorzien van een dikke mistlaag. Ik denk dat beide keepers mekaar niet echt konden zien. Peptalk van Sven en Elwin, en de wedstrijd is begonnen.
Na enige minuten volgde al een eerste doelpunt voor IJFC. Er werd namelijk gejuicht bij het doel van De Meern. Het spel ging over en weer, maar IJFC kwam niet in het spel. Passes kwamen niet aan, ballen werden net te laat onderschept, geen scherpte etc etc. Nee, IJFC kwam niet in een ritme. Als je zelf niet scoort en in het ritme komt, valt vaak een tegen doelpunt. Dit gebeurde ook. 1-1. IJFC kon voor de rust, nog wel de 2-1 maken.

De tweede helft ging al iets beter, want onze boys kwamen iets meer in het voetbal ritme. Corners tegen blijft een lastig onderdeel. Op één of andere manier, valt de bal altijd voor het doel in de kluts, en word niet weggewerkt. Regelmatig dit seizoen word hieruit gescoord door de tegenpartij.
De voorsprong kon uitgebreid worden met een 1-3, uit een mooie opbouw en voetballende situatie. Ja, ze kunnen het wel als team. Toch weet De Meern nog een doelpunt te scoren, waardoor de eindstand 2-3 word. 3 punten mee naar huis, in een over het algemeen redelijke wedstrijd.

Kom op boys, ik heb betere wedstrijden gezien. Blijf voetballen als team, en maak het je zelf niet lastig. Blijf je positie houden en speel breed. Schakel pijlsnel om in aanvallen en verdedigen. Jullie kunnen het best, dat weet ik zeker. Lekker trainen en op naar volgende week.