Tweede overwinning op rij op een Geinoord team

Geinoord N'gein JO10-4

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 2e klasse 24

5 november 2016 12:15

Luca Koufopoulos

IJFC JO10-1 is de tweede fase van de competitie gestart met een ruime overwinning op Geinoord JO10-4. Het werd uiteindelijk maar liefst 6-1. Na vorige week ook gewonnen te hebben van Geinoord JO10-2 de tweede overwinning op een Geinoord team op rij.

Bij aanvang van de wedstrijd konden we meteen zien dat onze tegenstander versterkingen had gekregen uit hogere teams. Toch wisten we al snel in de eerste helft twee keer te scoren. Eerst vloog een corner van Damian in 1 keer binnen en daarna stuiterde een hoge wilde knal naar voren, van opnieuw Damian, zomaar over de keeper van Geinoord heen. Twee ietwat gelukkige goals en meteen 2-0 voor! Da's best lekker!

Daarna ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij wij het voordeel hadden van een geweldige keeper. Dylan keepte zijn beste wedstrijd van dit seizoen en wist tot 3 keer toe in een 1 op 1 situatie een Geinoord speler het scoren te beletten door zich vol voor de bal te gooien. Door de vele reddingen van Dylan en prima verdedigend werk van ondere andere Toine bleven we overeind. Toine is onze noeste rots in de branding die vaak op het laatste moment nog een sliding of blok weet te zetten om een aanval van de tegenstander te onderbreken. Prima, Toine!

Nog voor rust kwamen we ook op 3-0 door een goal van Gerald. Dit keer wel een mooie aanval over Soufian en Yannick, waarbij de laatste met een prima steekpass Gerald vrij voor de keeper zette. Een simpele schuiver van Gerald was voldoende voor de 3-0 ruststand. Yannick, je laat meer en meer zien dat je over het goede overzicht beschikt van een middenvelder. Goed bezig, Yannick!

In de rust was er blijdschap over de voorsrpong , maar ook het besef dat dit nog lang geen gewonnen wedstrijd was. We zouden scherp blijven en zo begonnen we ook in de tweede helft. We liepen uit naar 5-0 door mooi aanvallend spel.

Complimenten aan Mats, Soufian en Joep die met mooie passes vanuit het middenveld de aanvallers bedienden. Mats heeft veel loopvermogen en speelt netjes met binnenkant voet. Joep beschikt over een gave techniek en weet zich ondanks zijn kleine postuur goed staande te houden. Soufian geeft nooit op en kan blijven gaan. Ze vullen elkaar aan, wat ze samen zo sterk maakt! Wat een prachtig middenveld waren jullie in deze wedstrijd!

Damian en Gerald waren wederom de doelpuntenmakers. Dat zijn voorlopig onze meest scorende spelers van ons team. De goudhaantjes!

Als eerder gezegd had de tegenstander de beschikking over een aantal spelers van een hoger team (Geionoord JO10-1), waar we in een eerder oefenwedstrijd met 5-3 van verloren. Deze spelers namen nu het heft in handen en drongen een paar keer sterk aan. Het verdedigende werk in de tweede helft werd verzorgd door Luuk, Toine en Yannick en zij weken niet. Iedere keer als een speler dreigde door te breken, zat er een been van een van deze spelers tussen. Ook ondersteunden ze elkaar goed door snel in te stappen als een ander uitgespeeld werd. Een goed verdedigend blok! Goed gedaan Luuk, Toine en Yannick!

Slechts 1 keer moest onze keeper vissen in deze wedstrijd. 2 minuten voor tijd was Dylan kansloos op een hard schot uit de tweede lijn.

Het slotakkoord was weer voor ons. Damian zorgde voor de 6-1 eindstand door een beetje afwachtend voorin te blijven staan. Een beetje de "balletjes afwachters tactiek"  (waar ik zelf nooit zo'n voorstander van ben), maar wel een prachtig einde van een mooie voetbalmiddag.