0 - 7

IJFC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 2e klasse 24

12 november 2016 11:30

Vandaag een mooie overwinning uit bij VVIJ. Na een moeizame eerste helft, loopt de score nog op naar 0-7 en dat terwijl de scheidsrechter ruim 4 minuten minder liet spelen.

Bij het inschieten blesseerde onze keeper, Dylan, zich. Hij kon nog wel starten maar moest zich na 12 minuten laten vervangen. Toine en Mats namen daarna het keeperswerk voor hun rekening, maar veel ballen hebben ze niet gezien. Toine had zelfs nog even tijd voor een dolletje met z'n vader Gaston, terwijl de bal op dat moment gevaarlijk dicht in de buurt kwam.

De hele wedstrijd hadden we een ruim overwicht. In het begin waren we te veel op eigen succes uit en vergaten we in de eindfase het overzicht te houden en de vrijstaande speler aan te spelen. Uiteraard mag je een individuele actie maken en lekker dollen, maar ik hamer erop dat we niet voor onszelf moeten spelen, maar als team. Dus niet ten kosten van alles zelf willen scoren, maar de beste oplossing zoeken!

Bij rust stond het 0-2 door 2 goals van Damian. Met name zijn 2e treffer belandde mooi in de kruising na een hoog en hard schot vanaf de rechter kant. We hadden veel publiek vandaag en dat was een extra motivatie om er in de tweede helft een schepje bovenop te doen.

In de tweede helft gingen we pas echt voetballen. Opbouwen van achteruit, het veld breed houden en samen scoren. Luuk speelde een prima tweede helft als rechts half. Met twee assists en twee goals had hij een groot aandeel in onze overwinning.

Gerald scoorde er in de tweede helft 3 na prima aanvallen, waarbij we de tegenstander echt helemaal weg tikten. Er was nu namelijk wel het besef dat we het samen moesten doen en prima passjes leveren dan prima goals op.

Een mooie 0-7 overwinning in de wedstrijd, maar geen goals in de penalty reeks. De keeper van VVIJ, Thomas, had een aantal prima reacties in huis op onze schoten. Ook invaller keeper Mats, keerde menig schot, maar VVIJ wist er toch 3 te benutten.

Een mooie herfstdag.... een mooie overwinning op VVIJ.