3 - 6

DESTO JO10-2

4 februari 2017 12:00

zelf fluiten

Deze zaterdag verliezen we met 3-6 van hoofdklasser Desto JO10-2. Een terechte nederlaag, maar toch kan ik niet anders dan super trots zijn op jullie.

Een TOP wedstrijd vandaag omdat jullie tegen een team spelen wat 2 klasses hoger speelt en een TOP wedstrijd omdat jullie het gewoon prima doen. Jullie maken er een echte wedstrijd van en verstoppen je niet. Jullie blijven vanuit de organisatie spelen, spelen goed samen en strijden tot het einde.

We komen halverwege de eerste helft met 0-2 achter, door goede aanvallen van DESTO. Echter wij krijgen ook onze kansen. Gerald schiet een keer net voorlangs en raakt ook nog eens de paal. Jullie verdienen een goal en die komt er dan ook. Joep ontfutselt een tegenstander de bal en schiet direct raak. Nog voor de rust wordt het echter 1-3 door een ongelukkig moment, maar in de rust krijgen jullie van het IJFC publiek al een dik verdiend applaus voor jullie spel.

In de 2e helft begint Yannick in de spits en die doet het daar ook goed. Hij is zelf dicht bij een goal maar is ook als aanspeelpunt en aangever belangrijk. Uit een corner maken we de 2-3. Toine knikt de mooie corner van Yannick, snoeihard tegen de touwen en maakt daarmee zijn moeder super blij. Zij ziet haar zoon voor het eerst scoren, want bij zijn vorige goals was ze er steeds niet bij.

Vervolgens gaat bij ons het lichtje een klein beetje uit. Een aantal spelers zit er doorheen en dat is niet verwonderlijk want een 5-tal had eerder deze ochtend ook al een helftje met JO12-1 meegedaan (Damian, Mats, Toine, Luuk en Yannick). Door onze vermoeidheid en een geluksgoal loopt DESTO uit naar 2-6. Onze keeper Dylan, speelt echter een geweldige wedstrijd en weet erger te voorkomen, door een aantal fantastische reddingen.

De laatste paar minuten zijn voor ons en leveren ons de mooiste goal van de dag op. Damian wordt door Soufian vrijgespeeld op het middenveld en speelt op zijn beurt nog eens 2 spelers uit. Met een fantastisch, simpel en slim passje zet hij Gerald vrij voor de goal en die schiet strak en hard de einduitslag 3-6 op het bord.

Na het laatste fluitsignaal allemaal vermoeide spelers en een trotse en tevreden coach. Dit zijn de wedstrijden waar jullie beter van worden.

Super gedaan en tot maandag op de training.