... (schot)
7'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse 22

11 maart 2017 15:20

Na de doordeweekse avondwedstrijd mag de O13-1 op zaterdag 11 maart opnieuw op een sterk afwijkend tijdstip aftrappen. Zijn we onze thuiswedstrijden gewoon te spelen op een vroeg tijdstip, 8.30 uur, vandaag spelen we uit tegen MSV om 15.20 uur. Hoe gaan we daar dit keer mee om? Daarnaast is het de week van ‘het wonder van Barcelona’. In de wedstrijdbespreking haal ik het aan: wat leert de wedstrijd Barcelona – Paris Saint Germain ons? Het antwoord komt meteen: dat je nooit op moet geven en dat je nooit kansloos bent! En was dit wel een wonder? Nee, het was en is geen wonder: hier stond een elftal dat geloof had in een goede afloop, dat weet dat het de kwaliteiten heeft om veel doelpunten te maken, dat dan ook met al zijn klasse en ervaring op jacht gaat naar doelpunten, dat zich niet uit het veld laat slaan door een tegentreffer, kortom: een elftal, een club, een trainer die alle begrijpen dat voetbal gaat om het maken van doelpunten (en ja, als het even kan één of een paar meer dan de tegenstander, want dan win je de wedstrijd). Met dit beeld voor ogen gaat de O13-1 het veld in.

Tja, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we de eerste helft geen poot aan de grond krijgen. MSV is eenvoudigweg beter en sterker, voetbalt consequent op onze helft. In de 7de minuut leidt dat tot de 1-0. Wij weten slechts een keer gevaarlijk uit te breken, via een diepe pass van Divano op Tim. Wij hebben het vooral lastig in de opbouw, waar MSV druk zet op het moment dat de bal vanuit een van onze centrale verdedigers naar de links- of rechtsback wordt gespeeld. MSV weet het veldoverwicht overigens niet om te zetten in meer doelpunten. Bij de rust staat het nog altijd, slechts, 1-0.

In de rust gaan we de kleedkamer in, dat geeft toch wat meer gelegenheid om met elkaar te benoemen waar het goed en waar het minder goed gaat. Ik besluit om Leon door te schuiven naar het middenveld, in de hoop dat we daarmee iets meer body krijgen in de verbinding tussen de verdediging en de aanval en daarmee wat verder vooruit kunnen gaan voetballen. Die hoop komt uit, de tweede helft bieden jullie veel meer tegenwicht, het spel speelt zich ook veel meer op hun helft af. Het leidt niet direct tot grote kansen, maar de wedstrijd is wel veel evenwichtiger en jullie maken het MSV knap lastig. In de 11de minuut leidt dat tot onze grootste kans: Micah wint op de middenlijn een heerlijk, hard en fair duel met zijn tegenstander en legt de bal meteen met groot gevoel in de loop van Tim, die is los, achterhaalt de bal, ziet de keeper uit zijn goal komen, schuift de bal langs de keeper, die rolt richting de doellijn, rolt en rolt … maar net niet hard genoeg, de bal wordt achterhaald door een verdediger en nog net voor de doellijn weggehaald. Jullie putten hoop uit dit moment, blijven jagen op de gelijkmaker, die valt niet meer. Het blijft bij 1-0.

Opnieuw jammer, maar MSV is een goede tegenstander. Onze eerste helft was niet goed, jullie hadden het lastig. Wel een knap herstel in de tweede helft, met meer voetbal in de ploeg.