58'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse 22

18 maart 2017 8:30

Renzo Colonna

Zaterdag 18 maart, thuis tegen Houten, aanvang wedstrijd 8.30 uur, de vertrouwde tijd. We hebben een roerige week achter de rug, botsende karakters, er zijn woorden gevallen. Hoe daarmee om te gaan?  Kun je het ten goede gebruiken, ter inspiratie, om de ploeg op scherp te zetten? “Trainer, waarom heb je je zorgen gemaakt? Je denkt toch niet dat ik dat voorval meeneem in de wedstrijd?!”Aldus na de wedstrijd een van de kemphanen. Hij doelt op een situatie in de 4de minuut van de tweede helft: jullie gaan met twee man op de keeper af, op een paar meter van de keeper wordt de bal keurig en volledig onbaatzuchtig opzij getikt, die kan vervolgens in een totaal verlaten en leeg doel worden geplaatst. Dit was voor mij het mooiste en meest waardevolle moment van de wedstrijd én de afgelopen week. Cruciaal detail, de bal werd naast het doel geschoven, de gelijkmaker valt niet!

Wat een heerlijke wedstrijd, jongens. Goed en minder goed voetbal, negen (9) doelpunten, kansen, een penalty, een gele kaart, pijn, emoties en strijd. Weer zo’n zaterdag waarop reeds om circa 9.45 uur op het hoofdveld het mooiste voetbal van deze zaterdag zich al heeft afgespeeld. De titel zegt het al, opnieuw geen punten, maar dat had anders kunnen zijn: twee van de tegendoelpunten ontstaan door fouten aan onze kant, we vergeten de 2-2 te maken (zie boven), we missen bij de stand 2-4 een penalty en dus de aansluitingstreffer, nog geen minuut na de penalty wordt een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel, we krijgen gedurende de wedstrijd een aantal hele goede mogelijkheden om te scoren. Of klink ik nu verongelijkt, de eindstand liegt niet: 3-6.

Houten scoort in de 7de en 19de minuut, met een fraaie uithaal binnenkant paal van Milan, uit een corner van Justin, scoren jullie in de 25ste minuut de aansluitingstreffer. De tweede helft begint met een fenomenale verdedigende actie van Nick, die de aanvaller die vrij op het doel afgaat blijft volgen en op het aller-, allerlaatste moment de bal met een briljante sliding voor de voeten van de aanvaller weg tikt. Direct daarna krijgen wij de bijna niet te missen kans op de gelijkmaker. In de 10de minuut valt de 1-3, de marge is weer twee doelpunten. In de 15de minuut zijn jullie weer terug in de race, Matz legt de bal heerlijk klaar voor Tim die onhoudbaar binnenschiet: 2-3. Al in de 17de minuut staat de marge weer op twee doelpunten. Direct daarna krijgt Safiano een goede kans, even later is het Safiano die in de zestienmeter wordt gehaakt, penalty. Opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, de keeper van Houten stopt de strafschop. Een minuut later is het wel raak, Tim lobt de bal in de verre hoek, echter blijkbaar uit buitenspelpositie. Jullie lijken aangeslagen, Houten loopt uit naar 2-6. In de 28ste minuut tikt Tim, uit een corner van Justin, bij de eerste paal de 3-6 nog binnen. Een geflatteerde eindstand, wel een die zo in de boeken gaat.

Jongens, een drieluik zonder punten, wedstrijdpunten wel te verstaan. Ik heb ook goede punten gezien, jullie hebben je in de verschillende wedstrijden mentaal weerbaar getoond, jullie zijn naar mate de wedstrijden vorderden beter gaan voetballen, er zit weer een stijgende lijn in, en er staan opvolgers klaar: Matz en Ries hebben ons de afgelopen wedstrijden uitstekend geholpen en jullie hebben aangetoond nu al aan te kunnen sluiten bij het niveau van de O13-1 (op een groot veld, met buitenspel)!