1 April 2017 || JSV Nieuwegein – IJFC 013-2

2 - 3

IJFC JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 31

1 april 2017 10:30

Heden morgen hadden we een uitwedstrijd naar Nieuwegein. De thuis wedstrijd hadden we gewonnen met 7-0. Wat zou deze wedstrijd gaan doen?

De ingevlogen spelers, Tim en Divano uit de O13-1, kwamen ons team versterken. We missen nog steeds onze lang geblesseerde Levay en Wesley B zou maar een korte tijd spelen. Overigens hadden we ook een gelegenheid keeper Sam A, die als spits ons doel maar is schoon moest gaan houden wegens afwezigheid van onze vaste keeper Jelmer.

Zo’n begin van de wedstrijd is altijd even aftasten. Zijn we wakker, wat doet de tegenstander, welk niveau hebben we in het veld. De eerste kans is voor JSV, en gaat net naast. Oef gelukkig. JSV blijft wederom gevaarlijk uit een corner. Moeizaam word de bal weggewerkt, maar nog geen doelpunt. Het spel golft op en neer en ze zijn aan mekaar gewaagd. Na een omschakeling en verdediging door het midden, valt de bal ineens voor de voeten van een JSV speler. Deze zegt dankjewel en haalt uit, waardoor we met 0-1 achter komen. Jammer, had niet nodig geweest. Focus, alles kan nog. We hebben meer wedstrijden gezien dat we achter stonden, en ombuigen naar gelijkspel of winst.
Tim doet een tegen aanval, en blijft jagen op de bal. Schot beland op het dak van het doel. De 1-1 volgt snel. Een mooie aanval van het duo Tim en Divano treft doel. Bij IJFC begint het te lopen, en er worden leuke acties gemaakt. Leuke 1ste helft om naar te kijken. Schot op doel, maar keeper JSV in de weg. Uit een JSV corner komt gelukkig geen doelpunt, net voor dat we gaan rusten.

--RUST—

De 2de helft ging door waar de 1ste  geëindigd is. Lekker voetballen. Een aanval uit een boekje (niet die van Oranje) speelt Jeroen de bal naar Tim, en Jeroen kan uithalen op doel. De 1-2 is gevallen met een mooi 1-2-tje. Een tegen aanval van JSV knalt hard op de lat, en stuit omhoog. In de rebound bokst Sam A de bal weg. Nog steeds gaat het over en weer. Een aanval van IJFC word terug gefloten voor buitenspel. Jammer, want dit het best een doelpunt kunnen worden. Nog een schot van Divano gaat net naast. IJFC krijgt er zin in. Er word over diversen schijven goed gevoetbald en JSV spelers gepasseerd. Uiteindelijk komt de bal bij Tim, en die kan, omdat de keeper van JSV naast zijn doel staat, de 1-3 maken. Wesley B heeft zijn wedstrijd minuten gemaakt en word gewisseld. IJFC blijft druk zetten en JSV weet er even geen raad mee. Door verkeerd uit verdedigen van IJFC, beland de bal in de voeten van een JSV speler. Deze kan gelijk in de aanval met teruglopende spelers van JSV. Deze omschakeling ging te snel, en kan niet meer tegen gehouden worden door de verdediging van IJFC. De 2-3 valt. De laatste minuten valt Lars nog uit, en zijn positie word ingevuld door Wesley B. Mooi om te zien, dat Wesley uit team gevoel de wedstrijd verder afmaakt. JSV heeft aan het einde van de wedstrijd geen organisatie meer, en de ballen worden luk raak maar over de zijlijn geschoten.

--EINDE WEDSTRIJD— (2-3)

De meegereisde supporters hebben vandaag een leuke en spannende wedstrijd gezien. Compliment voor de spelers van O13-2 en Sam A als keeper. Tim en Divano, bedankt voor jullie hulp.  Levay, leuk dat je er weer bij was. O13-2 Staf bedankt voor het coachen, begeleiden en vlaggen.