IJFC JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 31

15 april 2017 10:30

Renzo Colonna

In overleg werd de wedstrijd gespeeld op het veld van IJFC in plaats van 29 april in Houten.

1e helft

Na het eerste fluitsignaal wordt er van beide kanten scherp en goed gevoetbald. Het spel gaat op en neer. Na een overtreding van Houten is het Cedric die achter de bal gaat staan en vanaf ongeveer 20 meter afstand via onderkant lat het eerste doelpunt scoort voor IJFC. Het ziet er naar uit dat als IJFC de tegenstander onder druk zet deze zich geen raad weet en onnodig fouten gaat maken.
Niet lang daarna scoort Cedric, via een tegenstander 0 – 2. IJFC blijft Houten onder druk zetten en na een goede actie van Jeroen is het Sam A. die de bal krijgt en de 0 – 3 binnen tikt.  De 0 – 4 valt snel daarna, na goed doorlopen van Jasper, onze ‘vaste’ invaller van de JO11-1, en omzeilen van de keeper.

Houten komt langzaam terug in de wedstrijd en ziet kans op de helft van IJFC te komen en een schot op doel te plaatsen, maar wij hebben Jelmer. Toch valt er bijna aan het eind van de eerste helft een doelpunt aan de andere kant, 1 – 4.
IJFC laat zich op slag van rust niet van de wijs brengen en Jasper ziet kans er nog eentje te scoren. Stand bij Rust 1 – 5.

2e helft

De tweede helft is minder aantrekkelijk dan de eerste. De eerste kans die valt is voor Houten. Na een corner schiet een speler van 1 meter afstand in de handen van Jelmer. Gelukkig wordt de afstand uitgebouwd door Sam A. tot 1- 6 want daarna staat IJFC een tijdje onder druk, maar blijft gelukkig overeind. Houten presteert het om nog 2 x bovenkant lat te raken na een vrije trap en een scrimmage voor de goal van Jelmer.

Het laatste deel van de tweede helft verliest IJFC zijn concentratie, logisch met zo’n voorsprong. Gelukkig weet Houten niet verder te komen als een tweede tegendoelpunt 2 – 6. Ondanks het verlies van concentratie weet IJFC nog door een snelle counter van Safiano, speler uit JO13-1, het zevende doelpunt voor IJFC te scoren.

EINSTAND 2 – 7.

Met nog twee wedstrijden te gaan staan we op de derde plaats met 10 punten, 2 punten achter Houten.