2 - 3

IJFC JO10-1

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 6.13

18 februari 2017 10:45

We zijn weer terug in de 1e klasse en hoe. Wat een complimenten kregen jullie van de toeschouwers na jullie prachtige overwinning met 2-3 tegen DESTO JO10-4 en terecht.

We begonnen de wedstrijd met een minuut stilte voor een overleden jeugdlid van DESTO. Goed dat jullie daarvoor jullie respect toonden.

In de wedstrijd bleef het lang 0-0. De tegenstander speelde met een echte diepe spits, die echt voor onze goal bleef hangen (een balletjes afwachter). Hierdoor was het veld erg groot en lagen de linies ver uit elkaar. We vonden hierop het antwoord door onze laatste man (Mats of Toine) net voor de spits te laten spelen en Dylan ver voor zijn doel als extra veldverdediger in te zetten. Hierdoor kregen wij het overwicht in de wedstrijd.

Na een minuut of 15 brak Damian mooi door op rechts. Met een mooie assist bediende hij Gerald, die de 0-1 voor ons op het bord zette. Er leek niets aan de hand, want we speelden gewoon goed en verzorgd voetbal met mooie opbouw van achteruit en veel kansen.

Toch kwam DESTO op 1-1 door een klein slippertje van Dylan. Hij vergat een terugspeelbal in zijn handen op te pakken en schoot een beeldje wild tegen een tegenstander op. De bal plofte pardoes in ons doel en we waren even van slag. Daarop volgde meteen ook de 2-1 voor Desto toen hun spits die ene keer wel tussen onze laatste man en Dylan de bal kreeg en bekwaam scoorde.

Gelukkig pakten we daarna ons spel weer op en kwamen er vele kansen voor ons. Toine raakte de paal en ook Luuk en Soufian wisten helaas net niet te scoren. Gerald lukte dat wel toen hij met een mooi afstandschot de keeper van DESTO verschalkte. Ruststand 2-2.

In de tweede helft stond Joep op. Hij was onze beste speler en dolde keer op keer op links zijn verdediger. Een mooi schot van Joep belandde nog op de lat, maar na een tweede geslaagde passeeractie bediende hij Yannick, die met een hard en hoog schot ons weer op voorsprong bracht (2-3).

Nog meer kansen volgden en ook nog een tweede schot van Yannick spatte op de lat uiteen. Prachtig spel van onze kant, maar we konden helaas de marge niet vergroten. DESTO bleef daarom dreigend, maar nu was Dylan wel telkens op z'n post waardoor we geen goals meer hoefden te incasseren.

Genieten dus na afloop van deze mooie zege van IJFC JO10-1. Gefeliciteerd allemaal.