MSV 19 JO10-2

Onder 10 zaterdag, JO10-1, 1e klasse 6.13

11 maart 2017 10:45

Leonard van den Houten

Kun je ook mooi verliezen? Het antwoord is ja, want jullie hebben vandaag een prachtige wedstrijd gespeeld (vooral voor het publiek) en toch nipt verloren met 5-7.

Joep en Gerald waren deze week ziek geweest, maar konden toch aan de aftrap verschijnen. MSV bleek een prima ploeg, die ons meteen met goed combinatie voetbal onder druk zette. De eerste aanvalsgolven van de tegenstander wisten we te overleven en toen was het onze beurt. Damian kwam rechts voor in balbezit, speelde zijn man uit en bediende Joep op maat. Met een droge schuiver in de verre hoek was onze eerste kans meteen raak. 1-0, op dat moment iets tegen de verhouding in.

MSV was echter niet onder de indruk en bleef prima combineren. Het laaste deel van de eerste helft hadden we hierop geen antwoord en wisten zij drie mooie uitgespeelde goals te maken. MSV heeft een ploeg met prima voetballers, die allemaal het tikkie-takkie spel beheersen. Met een 1-3 achterstand gingen we rusten.

In het begin van de tweede helft werd het meteen ook nog eens 1-4 en leek de situatie hopeloos voor ons. Maar toen gebeurde er iets opmerkelijks. IJFC JO10 kreeg het op z'n heupen en scoorde binnen 15 minuten 4 keer. 5-4 voor ons!!!

De ene goal was nog mooier dan de andere en we speelde in deze 15 minuten de tegenstander helemaal zoek. Er waren goals van Yannick, Soufian, Gerald (2x). Achter mij stonden supporters van de tegenstanders en die beaamden ook dat wij hun helemaal overklasten in die fase.

Ook moet gezegd worden dat we achterin in de tweede helft prima stonden te verdedigen. Dylan, Damian, Toine en Mats stonden prima. De tegenstander had namelijk een echte uitblinker, die we de tweede helft helemaal aan banden legden. Dylan bouwde goed op, Damian en Toine speelden prima de middenvelders in en Mats hield de doelpuntenmachine uit de eerste helft van MSV uit de wedstrijd. Ik zag Mats zelfs een paar keer de duels in kleunen en slidings maken. Prima!

Door een ongelukkige goal en afstandschoten moesten we uiteindelijk toch met 5-7 het onderspit delven. Zeker de 5-5 was pure pech, toen Gerald een bal verkeerd op zijn hoofd kreeg en deze pardoes in eigen goal viel. MSV kreeg geen kansen meer, maar had nog wel een speler met een verwoestend afstandschot. Van ver schoot deze speler de 5-6 via onderkant lat binnen en de 5-7 plofte ook van afsand in ons netje. Wij waren op dat moment zeker niet minder dan MSV, hadden zelf kansen en gaven eigenlijk geen kansen meer weg. Afstandschoten horen er echter ook bij en dat was jammer voor ons.

We verdienden deze wedstrijd niet te verliezen, maar gezegd moet ook worden dan MSV een prima ploeg heeft. Na afloop in de kleedkamer was mijn conclussie dus ook "een prachtige nederlaag".

Voor alle IJFC-ers die eens prachtig voetbal en spectakel willen zien: "kom eens kijken bij IJFC JO10-1"! Een prachtige groep gretige boys, die van begin tot het eind strijden en plezier maken.