Geinoord N'gein JO13-2

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 3e klasse 31

13 mei 2017 9:00

Fred van den Beld

Zaterdagochtend 13 mei. Op het prachtige IJFC hoofdveld wachtte de rivaal Geinoord. In de uitwedstrijd hadden ze helaas met grote cijfers verloren. Een overwinning “lag niet in de lijn der verwachtingen”. Maar een revanche kan ook zijn dat je meer weerstand biedt en een andere wedstrijd op de mat legt. En dat is precies wat we ze hebben laten zien, onze JO13-2!

Toch was de start onfortuinlijk. Vroeg in de wedstrijd een, na 5 minuten, een onnodige 0-1 achter... Het IJFC middenveld was echter vanaf de start sterk. De bal werd vaak veroverd en met een steekbal bediende Cedric Jeroen. Maar helaas: nét buitenspel Jeroen. Over links met Perry werd de volgende aanval ingezet. De bal wordt door Geinoord tenauwernood weggewerkt. Maar Cedric pikt op en haalt uit. Net rechts naast het doel.

Geinoord kwam ondanks voorsprong onder druk. Meerdere steekballen werden wegens vermeend buitenspel afgevlagd. We hebben geen herhaling zoals op TV, anders hadden we het nog wel terug willen zien ;-)
Ook via de lucht drong IJFC aan. Voorzet van rechts naar verre hoek. Strakke kopbal, maar net naast.

Achterin vecht IJFC meer tegen zichelf dan tegen Geinoord. Door slordigheid wordt het na 20 minuten  0-2... Toch laat IJFC het hoofd niet hangen. De aanvallen blijven komen. Met een uitbraak dwingt Perry de keeper tot aktie. Uit de rebound scoort Jeroen 1-2!  Er zijn dan 22 minuten gespeeld en de wedstrijd is nog open. Maar de gelijkmaker valt niet. Ook niet uit een corner die Geinoord nog net van de lijn weet te halen.

In de tweed helft krijgt IJFC het moeilijker. Uit een vrije trap kan Geinoord verder uitlopen, maar  Jelmer redt.  IJFC weet via Sam nog een hoekschop te bemachtigen, maar de kopbal gaat net over. Geinoord is wel trefzeker. 1-3. En uit een hoekschop 1-4. Jelmer moet er weer aan te pas komen om het niet erger te laten worden.

IJFC weet toch nog twee kansen te creëren. In eerste instantie keert de keeper nog, maar in de herkansing gaat ie er dan toch in: 2-4!

Maar ook Geinoord gaat door en wordt steeds sterker. Met een voorzet over rechts wordt het 2-5..
De laatste kans die IJFC dan nog weet te creëren, wordt helaas niet benut. Geinoord wint en dat is verdiend. Maar IJFC heeft zich van een andere kant laten zien en kon, zeker in de eerste helft, de aansluiting goed houden. Vanaf de tribune ben ik erg trots dat JO13-2 zich zo herpakt heeft na de zware nederlaag de vorige keer. Super jongens!