IJFC doet zichzelf tekort in eerste na-competitie wedstrijd tegen AH ‘78

1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 2C) EPK 3C - HPK 3D nacompetitie

20 mei 2017 14:30

Smith, G.A.

IJFC 1 heeft zichzelf tekort gedaan in de eerste na –competitie wedstrijd uit tegen AH ’78 uit Huizen. Vanaf de eerste minuut was IJFC de bovenliggende partij, maar was helaas ongelukkig in de afronding. IJFC had ook het meeste balbezit en creëerde de meeste kansen. AH speelde echt op de counter, maar de verdediging van IJFC , met uitblinker Jeffrey Stigter, gaf vrijwel geen kans weg.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen ( 76 Stefan de Wit) , Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Gijs van der Poel ( 66 Matthijs van Geffen) en Kevin Thie (70 Youri de Kruijf).

Vanaf de eerste minuut zette IJFC druk naar voren en liet AH`78 zich terug zakken en alleen door middel van de lange bal IJFC te verrassen. De verdediging van IJFC gaf geen krimp.

Direct in de 1e minuut was de eerste kans voor IJFC. Gijs van der Poel werd goed aangespeeld door Matthijs van Rooijen, Gijs liet de bal goed terug vallen op de inlopende Marc van der Klij. Helaas hing Marc net iets teveel naar achteren. Schot over. Nog geen minuut later, een goede actie van Jelle Eissens met een strakke voorzet op Gijs van der Poel, kopbal net naast.

In de 15e minuur een fantastische opening van Jeffrey Stigter op Jelle Eissens, een goede aanname van Jelle en een goede voorzet, maar helaas net weg gehaald voordat Ruben van Rooijen kon uithalen.

In de 20e minuut een geweldige actie van Gijs van der Poel, hijontweek drie tackels en gaf een goede voorzet richting de goed inlopende Kevin Thie, net weg gehaald.

AH probeerde met af en toe een snelle counter gevaar te stichten, maar de verdediging van IJFC ( Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter en Marc van der Klij ) stond als een huis en zorgde ervoor dat keeper Mike Maaswinkel een gemakkelijke middag had.

In de 24e minuut een geweldige kans voor IJFC… Jelle Eissens werd uitstekend diep gestuurd door Gerben Renes, Jelle gaf een perfectie voorzet op Ruben van Rooijen op de rand strafschopgebied. Ruben maakte net de verkeerde keuze, in plaats van vol uit te halen, tikte hij de bal op Kevin Thie. schot geblokt. In de 30e minuut opnieuw een kans voor IJFC. Kevin Thie ging goed langs zijn tegenstander en gaf een goede voorzet op de vrijstaande Jelle Eissens… helaas hing Jelle net iets teveel achterover…. Schot over.

Een minuut later cornerbal Ruben van Rooijen, uitstekende strakke bal op Gerben Renes. Gerben kopte de bal hard en strak richting de verre hoek.. pech voor IJFC, net langs de kruissing.  Rust 0-0.

De tweede helft hetzelfde beeld. AH liet zich terug zakken en IJFC maakte het spel.

In de 60e e minuut een vrije bal van Ruben van Rooijen slim terug gelegd op de uitstekend spelende Matthijs van Rooijen. Schot in de kruising, uitstekende redding keeper. Een minuut later een goede aanval van AH, schot van de spits uit de draai, net naast. In de 63e minuut een prachtige opening van Kevin Thie op de diepgaande Jelle Eissens. Jelle nam de bal uitstekend aan en schoot voluit…. In het zijnet.

In de 66e minuut de enige echte goede en  gevaarlijke aanval van AH. Een middenvelder van AH kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en stoomde op naar het strafschopgebied van IJFC… hij kreeg alle ruimte om vol uit te halen. Tot grote schrik van alle IJFC spelers en supporters verdween de bal in de hoek… Mike Maaswinkel gleed iets uit, maar probeerde de hoek te bereiken, net voor de doellijn stuiterde de bal iets op… 1-0.

In de 67 e minuut een prachtige steekbal van Matthijs van Geffen op Jelle Eissen, voorzet net weggehaald voor de inlopende Kevin Thie. Twee minuten later moest aanvoerder Auke Bakker ingrijpen. Met een prima sliding op de rand van het strafschopgebied , haalde Auke de bal goed weg. In de 69e minuut een prachtige aanval van IJFC via Jeffrey Stigter met een mooie opening, de bal werd goed ingespeeld door Erwin van Soolingen op Ruben van Rooijen, Ruben behield het overzicht en bediende Kevin Thie… Kevin legde de bal slim terug op Erwin van Soolingen, schot net over de kruising. In de 72e minuut een prachtige actie van Youri de Kruijf, Youri ging behendig en  op snelheid langs zijn tegenstander, maar werd onderuit gehaald. Zijn tegenstander kreeg terecht zijn tweede gele kaart en mocht met rood het veld verlaten. Vrije bal IJFC. Matthijs van Geffen achter de bal. Met een harde indraaier verraste hij de keeper van AH… en verdween de bal in een keer in de goal 1-1.

In de 83e minuut het moment van de wedstrijd. Jeffrey Stigter speelde Youri de Kruijf uitstekend aan, Youri dribbelde op snelheid het strafschopgebied in en speelde Jelle Eissens slim aan. Jelle wilde uithalen, maar werd van achteren aangetikt….  Terechte penalty. Routinier Auke Bakker achter de bal. Normaal een zekerheid, maar met een katachtige reactie haalde de keeper de bal uit de hoek. Pecht voor IJFC , dat een overwinning zeker verdiende. In de 93e minuut floot het prima acterende arbitrale trio voor het einde .. 1-1.

Volgende week de return bij IJFC. We hopen met de steun en een geweldig opkomst van het IJFC legioen… en veel IJFC jeugd, dat IJFC de volgende rond haalt. Op basis van deze eerste wedstrijd zou dat zeker verdiend zijn, maar je weet nooit in de na –competitie. IJFC is fit en zeer gemotiveerd…. En gaat ervoor.