AH '78 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 2C) EPK 3C - HPK 3D nacompetitie

27 mei 2017 14:30

Hajjaji, K. el

In een thriller van een wedstrijd heeft IJFC zich weten te plaatsen voor de finale van de na competitie door een 2-1 overwinning op AH’76 uit Huizen.

Twee wereldgoals van Kevin Thie en Matthijs van Geffen bezorgde IJFC de volgende ronde, waarin het team van Peter van Herpen speelt tegen Be Fair uit Waddinxveen.

IJFC startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Matthijs van Rooijen (63 Erwin van Soolingen), Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen (84 Stefan de Wit), Jelle Eissens, Gijs van der Poel, Youri de Kruijf (44 Kevin Thie ).

De opening van de wedstrijd was gelijk aan die van vorige week. IJFC nam het initiatief en AH ’76 liet zich gewillig achteruit drukken om te proberen met counters eruit te komen.

In de 11e minuut de eerste grote kans voor IJFC. Youri de Kruijf omspeelde zijn directe tegenstander met een dubbele schaar en schoot verrassend in de korte hoek, net in het zijnet.

In de 15e minuut opnieuw een goede actie van Youri de Kruijf, Youri ging buitenom en gaf een goede voorzet op Jelle Eissens, Jelle nam de bal goed aan, maar werd van achteren aangetikt. Misschien liet Jelle zich iets te gemakkelijk vallen, maar hij werd wel degelijk aangetikt. Scheidsrechter el Hajjaji ( leverde een uitstekende prestatie om onder deze omstandigheden, zonder eten en drinken, zo kort op het spel te zitten) zag er geen penalty in. In de 17e minuut een uitval van AH, maar de solide spelende Jeffrey Stigter kon redding brengen. In de 21e minuut een discutabel moment. Ruben van Rooijen passeerde op een geweldige manier zijn tegenstander en haalde hard uit. De keeper kon met moeite de bal uit de hoek ranselen. De bal kwam rechtstreeks in de voeten van spits Gijs van der Poel. Gijs aarzelde niet en haalde meteen uit 1-0. Tot verbazing van vele supporters vlagde de grensrechter voor buitenspel. Gijs stond weliswaar in buitenspel positie, maar niet in de richting van het schot en omdat hij aan de zijkant stond ook niet hinderlijk… maar goed. De goal werd afgekeurd. Pech voor IJFC. In de 22e minuut een goede aanval van AH. Sebastiaan Schildt schoot de bal hard in,  maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. Mike schoot de bal direct ver richting de diepgaande Jelle Eissens, Jelle schoot de bal diagonaal in de verre hoek, met een stuit en een miraculeuze redding van keeper van Loon, verdween de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. In de 24e minuut legde Youri de Kruijf de bal goed terug op Matthijs van Rooijen , schot net over de kruissing. In de 35e minuut een uitstekende sliding van Gerben Renes, hij speelde de bal meteen diep langs de lijn, schot Jelle net naast. In de 44e minuut schoof Marc van der Klij goed in en kon hij opstomen tot net buiten het strafschopgebied, schot net over de lat. In de 44e minuut wissel Kevin Thie voor de onwel geworden Youri de Kruijf. Rust 0-0

Kevin Thie gaf in de tweede helft meteen zijn visite kaartje af. Gijs van der Poel trapte af, Auke Bakker opende ver op Kevin Thie, Kevin nam de bal technisch uit de lucht aan en haalde van 30 meter uit , de bal verdween richting de kruissing.. maar keeper van Loon redde fantastisch. In de 58e minuut moest Mike Maaswinkel aan de bak. Een schot van 20 meter verdween in de hoek, maar met een geweldige  safe tikte hij de bal over. Een minuut later was Mike opnieuw alert toen hij een dieptebal goed onderschepte. In deze tien minuten had IJFC het heel even moeilijk, want het had al behoorlijk veel energie gebruikt en moest heel even een tandje lager. In de 63e minuut een ongelukkig moment. De weer prima spelende Matthijs van Rooijen moest voor een blessure behandeling naar de kant, maar de wissel met Erwin van Soolingen duurde iets langer dan noodzakelijk. Ondertussen ging de wedstrijd gewoon door en speelde IJFC met tien man. De corner van IJFC werd ingeschoten door Jelle Eissens, maar in de omschakeling liep het, de enige keer van de wedstrijd, mis. De voorzet leek buitenspel, maar  Mounir schoot de bal onhoudbaar in. 0-1 voor AH. En korte dreun voor IJFC, maar gelukkig ging de knop ploeg om en herpakte IJFC zich. In de 65 minuut een goede ingreep van de weer prima spelende Gerben Renes. Hij speelde Ruben van Rooijen aan die slim Erwin van Soolingen bediende… de goed invallende Erwin schoot goed in, redding keeper.

In de 67e minuut het eerste  kippenvelmoment. Matthijs van Geffen draaide goed weg van twee tegenstanders en opende aan de linkerkant op Kevin Thie. Kevin dribbelde iets op en haalde toen vol van 30 meter uit. Het vlammende schot verdween als een komeet in de kruissing. Een wereldgoal. 1-1

De volle tribune en het publiek langs de kant genoten met volle teugen. IJFC ging verder voor de winnende goal, want onder deze omstandigheden nog een verlenging spelen was geen pretje. IJFC toonde zich een stuk fitter dan AH. In de 71e  minuut een goede voorzet van Ruben van Rooijen op Auke Bakker, kopbal net naast. In de 74e minuut een prachtige actie van Matthijs van Geffen, hij omspeelde zijn tegenstander en gaf een slim stiftballetje op de diepgaande Jelle Eissens, de bal stoot iets te hoog op, waardoor het lobje niet voldoende snelheid mee kreeg. Redding keeper.

In de 83e minuut een overtreding op Gijs van der Poel. Vrije bal voor IJFC op ruim 25 meter. Matthijs van Geffen, schoot dit seizoen al een drietal vrije ballen in de kruising, achter de bal. Met een ferme trap en met heel veel gevoel, verdween de bal  in de kruising. Opnieuw een wereldgoal voor IJFC.  Het IJFC legioen veerde op en een orkaan van geluid ging over het veld. 2-1 voor IJFC.

AH moest nu komen. Stefan de Wit kwam in de ploeg voor Matthijs van Geffen ( kreeg een staande ovatie) om de verdediging extra te ondersteuning. De spanning gierden iedereen door de keel en leider Jan van de Berg liep van spanning zijn 25e rondje om het veld. In de 88e minuut nog een hachelijk moment voor het doel van IJFC. Uiteindelijk kon Mike Maaswinkel met een uiterste inspanning de bal nog uit de hoek tikken. Uiteindelijk een zeer belangrijke redding.

In de 94e minuut floot scheidsrechter el Hajjaji voor het bevrijdende eindsignaal. IJFC door naar de finale. Een compliment voor de mannen van Peter van Herpen en Roger van Schaik die nog zeer fit zijn. Ze speelden ondanks de enorme hitte een energieke wedstrijd. Een compliment voor verzorger Bert Scheffer, die de afgelopen dagen een goed plan had om voldoende vocht, zout en energie in het team te krijgen. Daarnaast een compliment voor de mannen die wel op de bank zaten, maar niet aan spelen toe kwamen: Boy van Caspel, Joost van Willigenburg, Jeffrey Wolf en Maikel van der Linden, die meeleefde, betrokken waren en het team extra scherp houden. Met zo’n positieve bank heb je extra spirit om prestaties te krijgen. Top mannen.

Op naar de finale tegen Be Fair uit Waddinxveen. Be Fair speelde in de tweede klasse en won zijn na competitie wedstrijden met 0-1 en 2-0 van Focus.

Het beloven nog twee zeer spannende wedstrijden te worden. IJFC speelt aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd thuis om half drie. We hopen dat veel jeugdteams het eerste aan komen moedigen. Dat zou super zijn.  Daarnaast rekenen we uiteraard weer op het IJFC legioen, dat afgelopen zaterdag ook een geweldige steun was. Het zou toch fantastisch zijn om volgend jaar in de tweede klasse te spelen tegen o.a. JSV en Geinoord. We gaan ervoor !!