Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 2E) Winnaar 2C - Win nacompetitie

3 juni 2017 14:30

Idrissi Chiour, J.

Dit is een passage van een lied van De Dijk en geheel van toepassing op IJFC.

IJFC speelde vandaag tegen 2e klasser Be Fair uit Waddinxveen om een plek in de 2e klasse voor volgend seizoen. Uiteindelijk heeft IJFC een zeer comfortabele 6-2 zege behaald maar daar zag het in de 1e helft absoluut niet naar uit.

Trainer Peter van Herpen had zijn formatie op 2 posities gewijzigd tov de gewonnen wedstrijd vorige week tegen AH 78.

IJFC begon in de volgende formatie: Mike Maaswinkel,Gerben Renes,Auke Bakker,Jeffrey Stigter,Marc van der Klij( Maikel van der Linden),Erwin van Soolingen,Matthijs van Rooijen,Matthijs van Geffen( Stefan de Wit),Kevin Thie( Gijs van der Poel),Ruben van Rooijen,Jelle Eissens.

IJFC begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in de 1e minuut al een mogelijkheid maar het schot van Ruben van Rooijen werd verwerkt tot corner. Even later werd een vrije trap van Matthijs van Geffen gepareerd door de keeper van Be Fair. Ook Mike Maaswinkel moest een aantal keren handelend optreden om de gevaarlijke voorhoede van Be Fair van het scoren af te houden.

In de 20e minuut werd het 1-0 voor IJFC toen Marc van der Klij een vrije tap via een stuit langs de doelman stuurde. In de 29e minuut werd een doelpunt van Be Fair afgekeurd wegens buitenspel. Maar dit was uitstel van executie voor IJFC. Want in de 30e minuut maakte de anders zo zekere Mike Maaswinkel een inschattingsfout. Hij dacht een diepe bal achter te kunnen laten lopen maar zag een tegenstander over het hoofd die hij toucheerde. Een penalty tegen en geel was zijn deel. De penalty werd onberispelijk benut door Bas v/d Lugt 1-1.

Hoe een wedstrijd kan kantelen zag je nu. Tot aan de penalty was er weinig aan de hand voor IJFC maar daarna was het Be fair wat de klok sloeg met in de 45e minuut als beloning een prachtige treffer van Martijn Kok die de 1-2 als russtand op het bord zette.

De meeste mensen gaven IJFC niet veel kansen om dit in de 2e helft recht te zetten. Maar die kwamen bedrogen uit. In de 51e minuut was het de op zijn heupen hebbende Jelle Eissens die uit een ingooi de 2-2 liet aantekenen. Even later was het een vrije trap van wederom Marc van der Klij die als laatste werd getoucheerd door Auke Bakker 3-2. In de 65e minuut werd het zelfs 4-2 toen Erwin van Soolingen een cornerbal met het hoofd tot doelpunt promoveerde.

In de 70e minuut een triest afscheid voor de afscheidnemende aanvoerder Auke Bakker. Na een zeer onterechte eerste gele kaart kreeg hij nu zijn (wel terechte) 2e gele kaart en moest vertrekken van de verder goedleidende Idrissi Chiour. Maar dit mocht de pret verder niet drukken voor IJFC want de eerder gememoreerde Jelle Eissens maakte nog 2 goals waarvan een uit een penalty waardoor de 6-2 op het scorebord verscheen.

Uiteindelijk een fantastische uitslag voor IJFC waarmee men veel vertrouwen richting Waddinxveen zal reizen.

De wedstrijd begint zaterdag 10 juni om 14.30 uur. De bus zal vertrekken om 12.15 uur. (vol is vol).

Maar nog eenmaal de eerste zin! We zijn er nog niet maar we zijn onderweg!