2 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse 2E) Winnaar 2C - Win nacompetitie

10 juni 2017 14:30

Metsemakers, R.

IJFC heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen bij 2e klasser Be Fair uit Waddinxveen en behaalde daarmee verdiend de promotie naar de tweede klasse. Ook deze wedstrijd was niet eenvoudig en zeker de eerste helft was Be Fair sterker en leidde het verdiend met 2-1 met de rust, maar net als vorige week sloeg een conditioneel sterk IJFC in de tweede helft toe en boog de achterstand om naar 2-3. IJFC startte in vrijwel dezelfde formatie als vorige week. Alleen aanvoerder Auke Bakker ( geschorst) werd logischer wijs  vervangen door Stefan de Wit, die prima speelde:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Matthijs van Rooijen (79e Joost van Willigenburg), Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen (77e Gijs van der Poel), Jelle Eissens, Ruben van Rooijen en Kevin Thie ( 64 Youri de Kruijf).

Be Fair startte furieus en probeerde de opgelopen achterstand van vorige week in IJsselstein ( 6-2)  met veel power en inzet zo snel mogelijk in te lopen. In de 9e minuut ontving IJFC de eerste waarschuwing, want een gevaarlijk indraaiende vrije bal werd met moeite gered door keeper Mike Maaswinkel. IJFC kwam niet aan voetbal toe en kon op het harde en moeilijk bespeelbare veld alleen met lange ballen proberen de spitse te bereiken. In de 11e minuut zag, de overigens prima leidende, scheidsrechter Metsemakers een overtreding op Gerben Renes over het hoofd. Middenvelder Martijn Kok kon de bal vrij in het strafschop gebied aannemen, kapte een IJFC-er knap uit ( schitterende actie) en schoot de bal onhoudbaar langs keeper Mike Maaswinkel. 1-0…. De spanning bij het IJFC legioen nam toe. Pas in de 19e minuut kreeg IJFC zijn eerste grote kans. De uitstekend spelende Erwin van Soolingen onderschepte de bal en bediende Ruben Rooijen op het middenveld.  Ruben van Rooijen zette samen met Jelle Eissens een mooie aanval op. Jelle ging goed langs zijn tegenstander Maus van Tol, kon nog een stukje doorlopen, maar gaf iets te snel voor…. Een verdediger schoot de bal net voor de inlopende Matthijs van Geffen over zijn eigen doel.

In de 26e minuut een prima aanval van IJFC, uiteindelijk kwam de bal via Ruben van Rooijen bij Kevin Thie terecht. Kevin haalde vol uit, maar zijn schot werd net gered. Be fair ging op zoek naar de tweede goal en IJFC moest alle zeilen bijzetten. In de 28e minuut een cruciale redding van Mike Maasinkel. Op 3 meter afstand schoot Tom de Vos in vrijstaande positie de bal in de verre hoek…..maar met een katachtige reactie behoedde  Mike Maaswinkel zijn team  voor een grotere achterstand. Een minuut later de bevrijdende treffer voor IJFC. Marc van der Klij gooide de bal ver in naar Jelle Eissens, Jelle behield het overzicht en tikte de bal slim terug op Matthijs van Rooijen. Matthijs schoot de bal beheerst en strak in de hoek. 1-1. Een orkaan van geluid door het IJFC legioen. In de 34e minuut een goede mogelijkheid om op 1-2 te komen. Matthijs van Geffen opende perfect op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle gaf de bal strak voor, maar hij werd net onderschept door een verdediger.

IJFC- supporter Frans Walree sprak de legendarische woorden op de tribune :  “ jonges geen vuilchie aan de lug”……..  maar in de 44e minuut sloeg Be Fair toch nog toe. Een aanval van Be Fair werd niet voldoende weg gewerkt en met een strak afstandsschot werd Mike Maaswinkel voor de tweede keer gepasseerd. In de 45e minuut nog een gevaarlijke aanval van IJFC, Matthijs van Geffen gaf een perfecte voorzet op Jelle Eissens, Jelle nam de bal in een keer uit de lucht op zijn schoen, net over. Rust 2-1.

De tweede helft kon alle kanten op en de vele IJFC supporters spraken elkaar moed in. De tweede helft slaan we weer toen net als in de thuiswedstrijd.

IJFC begon meteen een stuk scherper en probeerde meer te voetballen. Dat leverde direct al wat kansen op. In de 48e minuut een handsbal op de rand van het strafschopgebied. Marc van der Klij  (scoorde vorige week nog uit een vrije bal), maar zijn schot ging helaas in de muur. In de 50e minuut opnieuw een vrije bal voor IJFC. Vrije trappen specialist Matthijs van Geffen schoot de bal richting de kruising, maar de langer keeper Dennis Verboom kon de bal met moeite pakken. In de 54e minuut opnieuw een kans voor IJFC , de weer uitstekend spelende Jeffrey Stigter, onderschepte de bal goed, speelde middenvelder Matthijs van Rooijen goed aan,  die een scherpe voorzet op Kevin Thie gaf, Kevin schoot de bal in een keer uit de lucht en de bal schampte de kruising. In de 59e minuut dan toch de bevrijdende treffer. Gerben Renes gooide de bal voor het doel en als een bliksemflits torende Kevin Thie hoog in de lucht boven iedereen uit en kopte de bal net voor de keeper in de kruissing. 2-2. Grote ontlading bij alle spelers en ook de wisselspelers die een zeer belangrijke rol vervullen….

In de 60e minuut de definitieve “nekslag” voor Be Fair. Stefan de Wit schoof goed in en speelde Kevin Thie aan. Kevin omspeelde zijn directe tegenstander, hield het overzicht en gaf een perfecte voorzet op, man of the match,  Matthijs van Rooijen. Matthijs schot de bal strak in de hoek. 2-3. Promotie een feit. Feest op de tribune.

IJFC ging door en Be Fair gaf het op. Dit IJFC was niet meer te verslaan.

Invaller Youri de Kruijf had nog een paar mooie acties in petto. In de 65e minuut maakte hij een prachtige passeeractie en bediende Marc van der Klij op maat. Zijn voorzet werd helaas onderschept. Daarna opende hij met een prachtige pass op Jelle Eissens.

Een minuut later een goed schot van Ruben van Rooijen na een prima pass van Erwin van Soolingen, redding keeper. In de 69e minuut zowaar nog een gevaarlijk schot van Be Fair, maar keeper Mike Maaswinkel ging gestrekt naar de hoek en pakte de stuiterbal. Enkele minuten later een cornerbal van Marc van der Klij vol op de kruising. In de 79e minuut de publiekswissel voor Matthijs van Rooijen. Hij werd vervangen door Joost van Willigenburg.  In de 84e minuut nog een goede actie van Youri de Kruijf, hij omspeelde zijn directe tegenstander met een schaar en legde de bal panklaar voor de andere invaller, Gijs van der Poel. Gijs wilde de bal prachtig in de kruising schieten, maar vrij voor de keeper schoot hij de bal net over… kan een keer gebeuren.

In de 88e minuut een prachtige en sportieve mededeling van de omroepster van Be Fair:  zij feliciteerde IJFC met de overwinning en de behaalde promotie. Deze mededeling werd met luid applaus ontvangen…. Hoe mooi kan voetbal zijn.

In de 90e minuut floot scheidsrechter Metsenmakers voor de laatste keer. IJFC promoveert verdient naar de tweede klasse. Voor het vierde jaar eindigde IJFC als tweede en miste het promotie in de nacompetitie. Het vriendenteam is gegroeid de laatste jaren. Daarnaast bleef het het team van Peter van Herpen en Roger van Schaik de laatste tien wedstrijden ongeslagen, dat zegt iets over de fitheid, scherpte en de focus. Daarnaast was de bank met mannen als Maikel van der Linden, Tim van de Bruggen (terug van een langdurige blessure), Dennis de Swart , de wissels Youri de Kruijf, Gijs van der Poel, Joost van Willigenburg en eervolle vermelding voor reservekeeper Bjarni Vlak (is dit jaar ook al met het zevende elftal kampioen geworden) van groot belang. Zij zorgden voor de extra scherpte tijdens de trainingen en bleven ondanks de teleurstelling van geen basisplaats zeer positief en betrokken. En dan de begeleiding: Wim Aaldenberg (zorgt altijd voor de kleding, de administratieve afhandeling van de wedstrijden en nog heel veel zaken), Tjeerd van Eijk (materiaalman), Jan van de Berg (zorgt voor alles rondom het eerste) . Kortom een team om trots op te zijn!!

Na afloop overhandigde voorzitter Johan Boer officieel de promotieschaal uit aan de aanvoerders Marc van der Klij en Auke Bakker, ontvingen de spelers en begeleiding prachtige promotieshirts, gingen de spelers met de echte FC Utrecht bus richting IJsselstein, werden ze bij IJFC gehuldigd met een medaille, gingen de spelers en begeleiding op de platte kar door IJsselstein en werd er zelfs bij buurman Benschop in de kantine een kratje bier gehaald… en bleef het nog heel lang onrustig in de stad. Het blauw wit zijn onze kleuren duurde tot in de kleine uurtjes.