55'

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

23 september 2017 14:00

H. (Henk) Sukkel

Zaterdag 23 september is VR1 de competitie gestart met een gelijkspel tegen de vrouwen van RVVH uit Ridderkerk.

Nadat Caitlin Koeman, als pupil van de week, het goede voorbeeld had gegeven werd de wedstrijd gestart met al direct een grote kans voor IJFC. Daarna ging het spel heen en weer met ook aan beide zijden zowel kansen als slordigheden.

RVVH beschikte over snelle buitenspeelsters en die zorgden voor flink wat werk achterin.
Toch kwam IJFC in de 9de minuut op voorsprong door een doelpunt van Petra Verbeek. Er ging een actie van Audrey van der Horst aan vooraf die de bal daarna vanaf de achterlijn teruglegde op Eva van Bavel die op haar beurt de bal perfect voorgaf waar Petra deze hard inkopte.

RVVH kwam in de 36ste minuut terug. De bal werd met een slim steekballetje naar de snelle RVVH speelster gespeeld die daardoor geheel vrij kwam en er wel raad mee wist.  1 – 1 en deze stand bleef staan tot de rust al bleef het spannend met over en weer nog kansen.

In de 2de helft was het RVVH die al snel (54ste minuut) op voorsprong kwam. Over de rechterkant werd een voorzet gegeven die kon worden ingetikt. IJFC zette aan en al snel werd de gelijkmaker door Iris Werkhoven gemaakt. Audrey van der Horst gaf in de 55ste minuut, vanuit het midden de bal mee aan de opkomende Iris die, in de ontstane één op één situatie met de keepster, de bal netjes inschoot.

Daarna had Iris nog twee keer een mogelijkheid om IJFC aan de overwinning te helpen maar de keepster stond in de weg. Ook RVVH had enkele kansen waardoor  het gelijkspel waarschijnlijk wel de eerlijkste uitslag is voor deze wedstrijd.

Komende wedstrijd is uit tegen het sterke DSS waar eerder, in de beker, thuis met 0 – 2 van werd verloren.