Assist: Lois Spliet

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

14 oktober 2017 13:00

Met de bus naar Sint Maartensdijk waar er aangetreden werd tegen Smerdiek.

Op voorhand een uitdaging want het is altijd moeilijk voetballen op de zeeuwse klei. Smerdiek had bij aanvang van de wedstrijd nog geen wedstrijdpunten gehaald en zou deze wedstrijd zeker gemotiveerd zijn de hatelijke nul weg te werken.
IJFC was niet op volle sterkte want Tamara moest, gedwongen door een blessure, vanaf de zijlijn toekijken.
Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. IJFC had het initiatief en Smerdiek beperkte zich tot verdedigen. Waar IJFC met veel speelsters de aanval zocht stuurde Smerdiek af en toe een van de twee voorhoede speelsters op avontuur. Maar hoe IJFC ook probeerde, de afronding kwam (nog) niet. Men was net te onzorgvuldig in de eindpass of te onzuiver of gehaast bij het afronden.
En zo gebeurde het dat Smerdiek, bij een van de sporadische uitvallen, tegen het einde van de eerste helft, de bal fortuinlijk in het doel van IJFC wist te prikken.
Ruststand dus 1 - 0.
Geen paniek bij IJFC want met zoveel kansen zou de goal vroeg of laat vallen dus na de thee een zelfde beeld.
Er kwamen kansen en kansen en op enig moment lag de bal echt in het doel van Smerdiek maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

IJFC bleef het doel bestoken en Smerdiek wankelde. Malissa Klein schoot de bal nog maar een keer tegen de onderkant van de lat maar, dan, eindelijk, in de 70 ste minuut, kon Robin Hendriks de ban echt doorbreken!

Na de bal van Malissa te hebben ontvangen draaide ze zich weg van haar verdedigster en kon via de binnekant van de paal inschieten. IJFC was los!  Eva schoot nog maar eens op de paal voordat Laura Gaasenbeek nummer 2  scoorde. Vanuit een voorzet van Robin vanaf de linkerkant kopte ze de bal achter de keepster.

Al snel daarna werd de veilige 3-1 gemaakt door Lois Spliet. Eva van Bavel had een mooie actie op rechts en zette goed voor waar Lois de bal kon intikken.
Robin schoot nog maar eens op de paal voordat, in de blessuretijd, Eva de eindstand op 1-4 bracht.
Een mooie een-twee combinatie met Lois, die met een paseeractie de bal vanaf links vrij kon voorgeven waar Eva inmiddels de juiste positie had gekozen om af te kunnen ronden.
Terechte uitslag en de drie punten konden mee terug naar IJsselstein!

De foto's zijn van Floor Lemmers meer op de facebookpagina: IJFC vrouwen

Komende zaterdag is er bekervoetbal en wordt met Hercules VR1 (2de klasse A) de strijd aangegaan om te bepalen wie er door mag naar de volgende ronde.  Aanvang 15.00 uur op Sportpark Voordorp.