... (intikker)

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

3 februari 2018 14:00

J.J.A. van Zuijdam

De eerste wedstrijd na de winterstop om het “eggie’ werd door VR1 gewonnen. Eerst mocht Sem van den Biggelaar als pupil van de week de aftrap verrichten.

Op veld 4 werd Wartburgia 2 verslagen met 5 – 2 . Een terechte overwinning. Ook al was het spel niet de hele tijd even verzorgd, bij vlagen was het een lust voor het oog.
In de afwerking is nog wat te winnen want aan het creëren van kansen lag het deze wedstrijd zeker niet. Voor rust had IJFC al een grotere voorsprong kunnen hebben maar met de 2 - 0 starten na rust en Wartburgia die er nog in geloofde was voor de toeschouwers wel net zo leuk.

IJFC kwam snel op voorsprong. Na 2 minuten kon Lois Spliet de bal al binnenschieten. Een aanval over links waar Lyssane van Oostrom de bal goed naar voren passte op Robin Hendriks die de bal bij Lois kreeg die op haar beurt de aanval afrondde met een goed gericht schot.

Wartburgia kreeg ook al binnen de 5 minuten een grote kans, en zo ging het spel snel op en neer met meerdere kansen.

De 31ste minuut werd de voorsprong uitgebreid door een goal van Robin. Iris Werkhoven schoot de bal met gevoel over de verdediging heen waar Robin de bal kon aannemen en vervolgens inschieten.

Net voor rust even spanning want Wartburgia kreeg nog een vrije trap op de rand 16 meter maar gelukkig leverde dat geen domper op.

Na de thee hetzelfde beeld. IJFC was de bovenliggende partij en Wartburgia had momenten waar ze gevaarlijke tegenaanvallen hadden. Maar IJFC was meer een eenheid dan Wartburgia en maakte daarmee vooral het verschil. Keepster Tamara Kamps en de verdediging bleven attent en goed communiceren om de Wartburgia aanvallen te frustreren.

Mocht er iemand maar 5 minuten van de wedstrijd hebben bekeken zijn het hopelijk de minuten 70 t/m  75 geweest. Binnen die minuten vielen maar liefst 3 doelpunten.
Eerst de 3 – 0 door Robin. Een schot op de paal van Lois kwam weer bij Lois terug en die gaf voor waar Robin de bal inschoot.
De vreugde was van korte duur want Wartburgia kon direct na de aftrap doorstoten en inschieten.
Maar verrassend genoeg kon IJFC datzelfde stuntje, direct aansluitend, ook uithalen. Nu was het Germaine de Randamie die de bal voorgaf waarop Lois de 4 -1 aantekende.

De 5 -1 werd gemaakt in de 82ste minuut door Iris Werkhoven waarbij Kirsten Plug de bal aangaf. Helemaal aan het einde van de wedstrijd kon Wartburgia nog een goal maken. Een mooi schot kon door Tamara wel gekeerd worden maar ze kon niet voorkomen dat de rebound er in ging. Eindstand 5 – 2 een mooi resultaat en een goed begin van de tweede seizoenshelft.