... (kopbal)

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

10 maart 2018 14:00

V.C. ten Voorde

Pupil van de week, Bo Schoonderwoerd, verrichtte de aftrap en dribbelde met veel souplesse door de verdediging, alvorens de bal in het doel te werken.

Daarna begon de strijd waarbij ’t Gooi in eerste instantie enkele kansen kreeg. Zo was er na vijf minuten een spannend momentje in het IJFC doelgebied waarbij de bal maar niet afdoende kon worden weggewerkt  en iets later nog een schot op doel waarbij Tamara Kamps goed redde.

Het spel ging verder wat op en neer zonder echt doelpuntrijpe kansen. Het was IJFC die in de 22ste minuut de score opende. Een corner genomen door Robin Hendriks kwam precies bij Ian Ruis die de bal er beheerst intikte.

Het resterende deel van de eerste helft kwam t’ Gooi er bijna niet meer aan te pas. IJFC was in die fase duidelijk de beter voetballende ploeg en kon dit in de 38ste minuut ook omzetten in een tweede doelpunt.

Een fraaie, snel uitgevoerde, aanval waarbij Kirsten Plug goed doorzette, ging vooraf aan het, door Ian geloste, schot op doel. Maar deze inzet kwam op de paal en weer  terug het veld in. Gelukkig stond Audrey van der Horst op de juiste positie om deze er alsnog in te schieten. Rust 2 – 0.

Na de rust kreeg IJFC snel achter elkaar twee grootte kansen om het verschil echt te maken en zo de wedstrijd op slot te gooien maar verzuimde. Daardoor kreeg ’t Gooi weer wat moed en zocht meer de aanval en dat resulteerde in de 53ste minuut in een schot op de paal en vijftien minuten later een schot op de lat.

Daar ’t Gooi achterin wat meer risico nam werd, in de 75ste minuut tijdens een aanval van IJFC, Iris Werkhoven onderuit gehaald in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Robin Hendriks wist daar wel raad mee.

’t Gooi deed nog pogingen maar vond de paal nog een keer als sta in de weg en ook Tamara Kamps moest nog een keer, middels een soort spagaat, de bal van de lijn keren.

In de 85ste minuut kon ’t Gooi via een mooi doelpunt, kopbal, nog wat terug doen.

Mooie overwinning in aanloop naar het volgende duel tegen de koploper van de competitie.