IJFC start uitstekend in de beker: 1-0 winst op 1e klasser WNC

WNC 1

Mannen, 1, Groep 1 09

2 september 2017 14:00

Broekhuizen, M.

Het team van trainer Peter van Herpen en assistent trainer Tjeerd Hoogendoorn is prima begonnen in de beker. In een spannende wedstrijd won IJFC met 1-0 van WNC.  Ook in de oefenwedstrijden heeft IJFC goede resultaten geboekt: 2-3 winst op Fortissimo Ede, 1-0 winst op 1e klasser Bennekom en 1-2 winst tegen Brederodes. Niet alleen de resultaten waren goed, ook het voetbal is een stuk verbeterd en het team oogt zeer fris en fit. Naast een aantal nieuwe spelers, die hun weg binnen de selectie al aardig gevonden hebben, staan er ook een aantal eigen jeugdtalenten die op de deur bonken o.a. Dylano Mellema, Nino Poeketi, Ken van Rooijen, terwijl Youri de Kruijf vorig seizoen al aan de selectie toegevoegd is.

IJFC startte in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Matthijs van Rooijen ( 79 Dylano Mellema), Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Tim van de Brugge (60 Jamal Bennett) , Ruben van Rooijen en Jelle Eissens (71 Nino Poeketi).

1e  klasser WNC nam aan het begin van de wedstrijd meteen het initiatief. De middenvelders kozen regelmatig de diepte. Toch gaf de verdediging van IJFC o.l.v. keeper Mike Maaswinkel niets weg. Geconcentreerd en sterk in de duels bleef het team uitstekend overeind. Na een kwartier nam IJFC zelfs meer initiatief, toonde het meer lef en kwam er voetballend goed uit. De gevaarlijkste actie was aan de kant van IJFC toen de uitstekend spelende Youri van Zwieten zich goed vrijspeelde en een hard schot afleverde. Redding van de keeper. Rust 0-0.

De tweede helft was spannender. Het werd een open wedstrijd. In de 47e minuut een snelle aanval van WNC, maar Stefan de Wit kopte goed weg. Enkele minuten later een snelle actie van Tim van de Brugge. Zijn voorzet bereikte de inlopende Erwin van Soolingen net niet. In de 64e minuut een prachtige aanval van IJFC. Jeffrey Stigter won opnieuw het duel van de spits van WNC en speelde Stefan de Wit aan. Stefan dribbelde goed in en opende op Erwin van Soolingen, die de bal in één keer doorspeelde naar de diepgaande Jelle Eissens, met een strak diagonaal schot verschalkte Jelle, keeper Arjen Kaasjager. 1-0 voor IJFC… en zeker niet onverdiend. In de 68eopnieuw een prachtige aanval van IJFC, Youri van Zwieten speelde zich goed vrij en gaf een steekbal op Jelle Eissens. De voorzet bereikte Jamal Bennett die bekeken en vol uithaalde. De bal verdween rakelings over de kruissing. Twee minuten later een goed schot van Matthijs van Rooijen, redding keeper. WNC probeerde meer de lange cross ballen te hanteren, maar het middenveld en de verdediging van IJFC gaf geen krimp. In de 73eminuut een perfecte voorzet van Marc van der Klij op invaller Nino Poeketi, Nino twijfelde geen moment en wilde de bal in één keer uit de lucht inschieten, maar raakte de bal helaas maar half ( had een wereldgoal geweest). De laatste kans was voor WNC, maar Dylano Mellema kopte de bal uitstekend weg.

In de 92e minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Broekhuizen uit Houten voor het eind van de wedstrijd. 1-0 IJFC.

Een prachtig resultaat en dat moet zelfvertrouwen geven voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen VVIJ 1. Een fantastische stadsderby die eindelijk weer op het programma staat. De wedstrijd begint om 17 uur en we hopen dat heel veel IJFC-ers het team komen aanmoedigen.

Onze eigen Dick Stoker zal rondom de wedstrijd, samen met VVIJ-er Henny Peek, een gezamenlijke verloting houden. Een prachtig initiatief voor samenwerking tussen beide clubs.