IJFC 1 speelt gelijk in stadsderby met VVIJ 1-1

1 - 1

Mannen, 1, Groep 1 09

9 september 2017 17:00

Knetsch, J.

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft IJFC met 1-1 gelijk gespeeld tegen stadsgenoot VVIJ. Ondanks de pittige buien liep sportpark Groenvliet aardig vol. IJFC was de beter voetballende ploeg, maar VVIJ creëerde toch nog een paar gevaarlijke kansen uit snelle counters.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter (77 Maikel vd Linden ), Stefan de Wit, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Martthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten ( 64 Tim van de Brugge), Jamal Bennett (59 Matthijs van Geffen) en Jelle Eissens.

IJFC nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Stefan de Wit kwam goed door op rechts, maar zijn voorzet was net iets te hoog. Een paar minuten later moest Erwin van Soolingen ingrijpen met een sliding om een aanval van VVIJ te stuiten. In de 16e minuut kwam IJFC goed weg, toen een verre ingooi werd verleng en VVIJ-er Michael Contino ( oud IJFC ), net over schoot. IJFC probeerde het voetballend op te lossen, maar uiteindelijk werd er toch veel balverlies geleden, VVIJ hanteerde telkens de lange bal en probeerde op deze manier IJFC ter verrassen. In de 18e minuut een cruciaal moment. Door een klutsbal dreigde Jelle Eissens alleen op de keeper af te gaan, maar verdediger Melle van Gaal schopte Jelle, zonder de intentie om de bal te spelen hard onderuit... ruw spel raak... is normaal gesproken rood, maar de scheidsrechter deed het slechts af met geel. IJFC kreeg nog een aantal kansen. Gerben Renes goed door en legde de bal slim terug op Jelle Eissens, die Youri van Zwieten bereikte. Youri schoot strak in, net langs de verkeerde kant van de paal. Een schot van Matthijs van Rooijen werd net geblokt. Stefan de Wit greep nog een keer goed in met een perfecte sliding, maar de rust werd bereikt met 0-0.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De eerste kans was er voor IJFC. De goed spelende Ruben van Rooijen veroverde de bal en gaf een goede steekbal op de diepgaande Jamal Bennett, schot net naast. In de 59e minuut dan toch de eerste goal. Tegen de verhouding in scoorde Michael Contino de 1-0 na een misverstand in de verdediging van IJFC. Hij schoot de bal onhoudbaar in. IJFC kon op jacht naar de gelijkmaken er die kwam er gelukkig in de 74e minuut. IJFC zette een goede aanval op. Jeffrey Stigter won het duel van zijn directe tegenstander en speelde Ruben van Rooijen aan, Ruben speelde zich uitstekend vrij en speelde de opgekomen Erwin van Soolingen aan. Erwin behield het overzicht en speelde de vrijstaande en net ingevallen Tim vd Brugge aan, Tim maakte een mooie sleepbeweging naar binnen en krulde de bal fantastisch in de rechterbovenhoek... een echte Robben goal. De handen van het publiek gingen op elkaar. Iedereen gunde Tim deze goal, want na anderhalf jaar blessureleed en terugknokken, was dit een mooie beloning. IJFC ging op zoek naar de winnende treffer, maar moest alert blijven voor de snelle counter. Ruben van Rooijen schoot nog een bal net naast, vanuit de draai. In de 84e minuut mocht IJFC de handen dicht knijpen, toen Michael Contino oog in oog met Mike Maaswinkel kwam. Met een miraculeuze redding hield Mike de bal tegen en kon Maikel van der Linden de bal wegwerken. In de 91e minuut floot de scheidsrechter af en konden beide ploegen tevreden zijn met de 1-1. Een terechte uitslag in een wedstrijd, waarbij twee ploegen niet wilde verliezen.

Zowel VVIJ als IJFC hebben nog kans om een ronde verder te komen in de beker. IJFC speelt volgende week uit bij TGG in 's Hertogenbosch en VVIJ speelt tegen WNC. Het blijft spannend in deze bekerpoule.... en zoals trainer Peter van Herpen zei:  "het zou leuk zijn als we elkaar in de bekerfinale weer tegen komen" ....

Het initiatief van Dick Stoker en Henny Peek voor een verloting t.b.v. de jeugd van VVIJ en IJFC  was een groot succes en in de bestuurskamer was de sfeer, tussen Bestuur en staf van beide verenigingen uitstekend. Compliment voor beide verenigingen voor de samenwerking !