IJFC 1, ondanks onnodige nederlaag 2-1, ronde verder in de beker

82'

Mannen, 1, Groep 1 09

16 september 2017 17:00

Groot, L.C.S. de

IJFC heeft zich ondanks een onnodige nederlaag tegen TGG uit 's Hertogenbosch, toch geplaatst in de volgende ronde, doordat het doelsaldo beter is dan die van buurman VVIJ.

In de eerste helft had IJFC zeker het betere van het spel, maar de tweede helft werd er teveel met de lange bal gespeeld en speelde het team van Peter van Herpen onzorgvuldig. Het veld was niet ideaal, hard en veel korrels, waardoor de bal toch anders liep dan normaal gesproken, maar het neemt niet weg dat de verwachtingen wat hoger waren.

IJFC startte in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter (46 Maikel van de Linden), Dylano Mellema, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Youri van Zwieten, Jelle Eissens, Jamal Bennett ( Nino Poeketi ), en Tim van de Brugge (65 Ruben van Rooijen ).

IJFC begon goed aan de wedstrijd, maar Dylano Mellema moest in de 5e minuut redding brengen met een prima sliding. 7 minuten later draaide Matthijs van Geffen een vrije bal goed voor de goal, Gerben Renes kwam een neuslengte tekort om de bal in te koppen en Jelle Eissens kon vrijstaand de bal niet vol raken, redding keeper...In de 22 minuut een strakke corner van opnieuw Matthijs van Geffen, harde kopbal Gerben Renes, maar helaas van de lijn gehaald. IJFC was de betere ploeg en kreeg voldoende kansen om een ruime voorsprong te nemen: twee keer lag een uitstekende actie van Tim van de Brugge aan de basis van twee enorme kansen. De eerste kans creëerde Tim zelf door op snelheid langs zijn tegenstander te gaan, hij kon zelf inschieten, maar zag jelle Eissens beter vrij staan, Jelle raakte de bal totaal verkeerd, redding keeper. De tweede actie ging Tim goed door tot op de achterlijn en legde de bal panklaar voor Jelle Eissens, Jelle haalde uit, maar zijn schot werd geblokt, de rebound kwam bij Jamal Bennett terecht, die vrij kon uithalen maar helaas zijn lichaam iets te ver naar achteren liet hangen, schot net over.  In de laatste tien minuten creëerde TGG nog twee kansen. De eerste bal nam de spits vol op zijn schoen, maar Mike Maaswinkel stond op de goede plaats om de bal te pakken, twee minuten later een goede combinatie van TGG met een schot net voorlangs. Rust 0-0.

De tweede helft werd een helft om snel te vergeten. IJFC speelde te veel de lange bal en vergat te voetballen. IJFC pakte het initiatief wel, maar uit een snelle counter via links kopte TGG de bal in 1-0. Bij vlagen kreeg IJFC nog wat kansje, o.a. via een snelle uitval via Nino Poeketi en een goed schot van Youri van Zwieten. IJFC moest tot de 77e minuut wachten tot de gelijkmaker op het scorebord kwam. Matthijs van Geffen omspeelde zijn man slim en liet een strakke voorzet los op de inlopende Jelle Eissens, Jelle nam de bal in één keer op zijn schoen, via een stuit ging de bal over de keeper en via de paal in de goal 1-1.

Zowel de TGG supporters als de IJFC supporters waren tevreden met het punt, totdat in de 82e minuut TGG toch nog scoorde. Een kopie van de eerste goal. Een counter via links, een voorzet net over de verder goed spelende  Erwin van Soolingen en weer een kopbal 2-1. De teleurstelling was groot bij de spelers m.n. over het vertoonde spel en de nederlaag. Wel een ronde verder, maar dat was een schrale troost.

Op naar de competitie, want de voorbereiding zit er op. De voorbereiding is prima verlopen. Slechts één nederlaag en een aantal uitstekende overwinningen met goed voetbal tegen twee eerste klassers Bennekom en WNC, maar ook tegen Brederodes en AH werden verdiende overwinningen gehaald. Kortom, een goede voorbereiding, waarin een aantal spelers t.o.v. afgelopen seizoen zeker gegroeid zijn, een aantal nieuwe spelers aansluiting vinden en ook jeugdspelers toegevoegd zijn aan de A selectie. We gaan er een mooi jaar van maken in de tweede klasse.

Zaterdag speelt IJFC uit tegen Loosdrecht. Een hele goede tegenstander met snelle spitsen. IJFC zal vol aan de bak moeten om een goed resultaat te halen, maar het team van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn heeft er veel zin in om in de tweede klasse te spelen.

We hopen dat veel IJFC supporters het team komen steunen. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf sportpark Groenvliet.