IJFC verliest voor derde keer op rij... 2-3 tegen Geinoord 2

Mannen, 2, 1e klasse B

24 maart 2018 11:45

S. Bazzahi (KNVB)

IJFC 2 VERLIEST VOOR DERDE MAAL OP RIJ; 2-3 TEGEN GEINOORD 2

Zaterdag j.l. was er een tweeluik tussen IJFC en Geinoord, de eerste van deze wedstrijden was de wedstrijd tussen de tweede teams van beide verenigingen. Zoals min of meer de traditie is was de aftrap vertraagd. In de meeste gevallen 10 minuten, nu waren echter beide ploegen echter rond 11.50 op het veld en moest worden gewacht op de arbiter die tegen 12.00 zijn opwachting maakte. Na de toss en andere formaliteiten klonk 12.02 het beginsignaal.

IJFC startte met de volgende XI:Ben van Breukelen: Dwight de Vlijter, Jelle Eissens, Boy van Caspel, Dennis de Swart(c), Maikel Beeker, Siem van Wijk, Joost Spee, Mike Drost, Ken van

Rooyen, Youri van de Dikkenberg. Wissels: Rodney Klijn, Quincy Smith, Jamall Benett, Tiemo Gerrits, Boris Meijers. Afwezig Bart Gras, Gijs van de Poel en Melvin van Doorn ivm blessures en Leon Veldhuizen (schorsing).

IJFC won toss, Geinoord de aftrap. (12.02)

De eerste minuten was het voorzichtigheid aan beide kanten, met vooral IJFC te afwachtend, maar Geinoord toonde meer de drang naar voren, dus afwachtend is zakte iets te ver in. Beide goalies werden niet geconfronteerd met gevaarlijke situaties voor het doel. Dat veranderde in de 6e minuut voor IJFC goalie Ben van Breukelen. Geinoord kreeg een vrije trap toegekend, even buiten de D van de 16 meter rechts, en Ben van Breukelen redde fraai op deze inzet ten koste van een corner. De corner werd getrapt 'richting eerste paal, waar deze fraai werd ingekopt, een foutje dat werd afgestraft: 0-1. Een teleurstelling van jewelste. IJFC probeerde de bakens te verzetten en een kopbal van Ken van Rooyen was de eerste bijna mogelijkheid. In de 11e min uit een corner van rechts getrapt door Dennis de Swart wederom een kopbal van Ken van Rooyen richting 2e paal, maar ook deze ging voorlangs. Na deze korte periode was het weer een wedstrijd tussen gelijkwaardige teams, met veel foute passes vooral aan IJFC zijde. Geinoord controleerde de wedstrijd, was wat slimmer aan de bal, en IJFC kon niet echt een vuist meer maken, behalve een schot van Siem van Wijk buiten de 16 wat niet als een echte poging kon worden gekwalificeerd.

Het leek of de IJFC koppies naar beneden gingen. Het lukte niet mede door de trage handelingssnelheid en het feit dat men weer met een vroege achterstand werd geconfronteerd.

In de 17e minuut leek een klein misverstand tussen Jelle Eissens en Ben van Breukelen bijna tot een 0-2 achterstand, maar werd op het laatst teniet gedaan, waar Geinoord dacht aan een strafschop in eerste instantie maar het protest van Geinoord zijde werd snel weggewuifd door de arbiter. In de 25e minuut was het wederom bij een corner van Geinoord alarmfase rood in de IJFC defensie. Een bijna kopie van de eerste hoekschop die de 0-1 betekende, de bal werd goed getrapt richting eerste paal, maar deze maal werd er goed geblokt. In de 31e minuut na een half afgeslagen Geinoord aanval, kwam de bal even buiten de 16 en met een strak schot door een woud van benen werd IJFC doelman Ben van Breukelen voor de tweede maal geklopt in de linkerbenedenhoek: 0-2.

Deze goal werkte als een mokerslag, en het spel aan IJFC zijde was ronduit pover, zeer matig en geen moment wekte het de indruk dat de achterstand verkleind zou worden voor de rust. Geinoord bleef zonder veel problemen de baas in het veld. Na bijna 6 minuten toegevoegde tijd klonk om 12.53 het rustsignaal.

RUST: 0-2

De klok wees aan 13.07 bij het beging van de 2e helft. IJFC begon met twee verse krachten; Rodney Klijn en Boris Meijers voor Ken van Rooyen (moest ook nog spelen voor IJFC 1 later deze middag) en Youri van de Dikkenberg.

IJFC was de 2e helft aangevangen met goede intenties maar Geinoord bleef overeind en koesterde de 0-2 voorsprong, maar de 57e minuut was het Maikel Beeker die de achterstand verkleinde tot 1-2. Hoop gloorde aan de horizon en kroop in de harten van de trouwe supporters. Geinoord vatte echter deze tegenslag op om toch de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. In de 66e minuut was het doelman Ben van Breukelen die de 1-3 uit zijn doel hield. IJFC bracht met Jamal Benett zijn derde wissel voor Mike Drost. Echt overtuigend was het niet, en een gelijkmaker leek niet echt in de maak terwijl de wedstrijd vorderde. Twee kleine mogelijkheden via Dennis de Swart (vrije trap) en 87e minuut kopbal Jelle Eissens. Intussen was Geinoord op een 1-3 voorsprong gekomen, Jelle Eissens was naar het front gestuurd, maar de defensie was weer uitermate kwetsbaar en een Geinoord speler kon geheel vrijstaand de bal in het doel schuiven: 1-3.

In de slotfase bracht Jelle Eissens nog enigszins de spanning terug: 2-3(90e min). Misschien toch nog een kans want zoals in de 1ste helft weer ruim 6 minuten extra tijd, maar het mocht niet baten.  Coach Stefan van de Laar schreeuwde de longen uit zijn lijf zaterdag, maar vond geen luisterend oor wat triest oogde en pijnlijk moest zijn.

TOT BESLUIT:

Geinoord is niet echt een ploeg zoals b.v. een Roda'46, maar dit IJFC momenteel is helaas geen schim meer van eerdere wedstrijden, zoals b.v. de wedstriijd niet zo lang geleden tegen dat Roda'46. Het tempo was weer te laag, veel foute passes (balverlies) en in bezit van de bal niet snel genoeg handelend. Een trieste constatering helaas. Wordt Gijs van de Poel met zijn goals teveel gemist, maar Ken van Rooyen, de jonge spits, werd veelal niet goed aangespeeld en zonder aanvoer kan je ook niet veel uithalen. Het team worstelt momenteel meer met zichzelf en straalt geen zelfvertrouwen uit. Niemand is bereid of kan momenteel het team

dragen. Joost Spee, Jelle Eissens b.v.  lijken niet bij machte het spel van IJFC te kunnen sturen en delen mee in de malaise. Dat je een wedstrijd zoals bv tegen Woudenberg, in 10 minuten kan weggeven, een zwakke indruk achterlatend vorige week tegen Nieuwland kan gebeuren. Maar wanneer komt het lek boven? Geinoord thuis leek de wedstrijd om nu is effe te gaan knallen, blessures, schorsingen of niet. Een mooi seizoen tot op enkele weken geleden, met als kers de 2e periodetitel die werd overgenomen van IJsselmeervogels, verliest nu in kort tijdsbestek enigszins haar glans. De doelstelling is binnen, pd wedstrijden voor promotie naar de res. Hoofdklasse, maar dan moet de komende weken die aspiratie weer worden ten uitvoer gebracht op het veld.

Rest mij een vraag: Wil het echte IJFC 2 in de volgende wedstrijd opstaan, aub? De volgende thuiswedstrijd zullen we weer jullie steunen. Succes a.s. zaterdag tegen De Valleivogels, maak een einde aan deze reeks. Deal ?