Loosdrecht 1

1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse B

23 september 2017 14:30

IJFC heeft zijn eerste wedstrijd van de competitie in de tweede klasse B met 1-2 gewonnen van Loosdrecht. Het zag er lange tijd naar uit dat het een gelijkspel zou worden, maar 7 minuten voor tijd scoorde Jelle Eissens de winnende goal.

IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Dylano Mellema, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen ( 67 Matthijs van Geffen), Youri van Zwieten (84 Maikel  vd Linden), Jelle Eissens, Ruben van Rooijen en Tim van de Brugge ( 67 Nino Poeketi).

Beide teams gingen er vanaf het begin van de wedstrijd vol voor en gaven elkaar weinig ruimte om  te voetballen. Er stond ook wel wat spanning op de wedstrijd, want zo'n eerste wedstrijd zijn de punten heel erg welkom. De eerste echte kans was voor IJFC. Een goede combinatie tussen Ruben van Rooijen en Youri van Zwieten, werd door Youri goed ingeschoten. De keeper van Loostdrecht kon de bal met moeite tot corner verwerken. In de 14e minuut een schrik moment. Gerben Renes ging vol voor de bal en kopte de bal weg, zijn tegenstander raakte het jukbeen van Gerben, waardoor er een wond ontstond en een blauwe en dikke bult net onder `t oog. Verzorgers Sietse van Rhenen en Bert Scheffer deden er alles aan om Gerben weer op te lappen... en dat lukte. Maarrrr net op het moment dat IJFC met tien man stond, sloeg Loosdrecht toe. De organisatie bij IJFC was even weg en een middenvelder kon vrij in het strafschopgebied uithalen 1-0. Direct na de goal keerde Gerben Renes terug in het veld en speelde de hele wedstrijd uit... wat een bikkel. IJFC kreeg het even moeilijk en kwam niet meer aan voetballen toe. Mike Maaswinkel zorgde met twee uitstekende reddingen dat de achterstand niet groter werd. Vooral de tweede redding was een prachtige safe. In de 44e minuut een hoge aanspeelbal van Dylano Mellema op Ruben van Rooijen. Zijn tegenstander ging met gestrekt been in en maakte een pittige overtreding. Vrije bal op de rand van het strafschopgebied. Marc van der Klij liet dit buitenkansje niet liggen en schoot de bal om de muur in de verre hoek 1-1. Rust !

De thee had IJFC goed gedaan, want de tweede helft nam IJFC meer aan voetballen toe en creëerde het een aantal prima kansen. In de 59e minuut een geweldige aanval van IJFC. Matthijs van Rooijen onderschepte de bal en speelde zijn broer Ruben aan. Ruben speelde de bal meteen door, maar werd getorpedeerd. De scheidsrechter gaf voordeel, waardoor Tim van de Brugge vol kon uithalen, redding keeper... de rebound was voor Youri van Zwieten, maar ondanks zijn ferme uithaal, kon de keeper opnieuw redden. De verdediging van IJFC stond goed en gaf in de tweede helft geen kans meer weg. Dylano Mellema en Stefan de Wit gaven goed rugdekking en Gerben Renes en Marc van der Klij, gaven hun directe tegenstanders geen centimeter ruimte. In de 70e minuut een verre uittrap van Mike Maaswinkel op Nino Poeketi. Nino nam de bal op snelheid mee, omspeelde zijn tegenstander, maar zijn schot miste helaas wat kracht. Loosdrecht kreeg het moeilijk en ging meer overtredingen maken. In de 77e een prachtige vrije bal van Matthijs van Geffen, net over de kruissing. Twee minuten later opnieuw een vrije bal van Matthijs. Hij legde de bal perfect voor op de slim inlopende Erwin van Soolingen. Zijn halve omhaal ging net naast de paal. In de 81e minuut een voorzet van Erwin van Soolingen, kopbal van Youri van Zwieten, voor de lijn weggehaald door een verdediger van Loosdrecht. In de 83e minuut de verlossende treffer voor IJFC. Matthijs van Geffen speelde Ruben van Rooijen op rechts aan. Ruben maakte een geweldige schijnbeweging en stuurde zijn tegenstander het bos in. Hij hield het overzicht en zijn voorzet kwam op maat aan bij Jelle Eissens.. Jelle nam de bal behendig aan, legde de bal iets opzij en met een bekeken schot verschalkte hij de keeper van loosdrecht. Een ontlading bij iedereen van IJFC. 1-2. Loosdrecht speelde alles of niets, maar Maikel van de Linden ondersteunde de verdediging prima. Drie minuten later de kans voor Nino Poeketi om de winst definitief veilig te stellen. Met een prachtige passeeractie zette hij twee verdedigers voor schut, helaas zag hij twee vrijstaande IJFC-ers over het hoofd, maar zijn prachtige lob over de keeper, bracht de handen van de supporters toch op elkaar. Helaas ging de bal net naast. Loosdrecht probeerde nog een wanhoopspoging, maar Maikel van de Linden en Marc van de Klij gooiden zich prima voor de bal.

In de 94e minuut floot de scheidsrechter af. 1-2 winst voor IJFC. Een mooier begin van de competitie kan het team van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn zich niet wensen.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC om 14 uur thuis tegen FC Almere. We hopen weer op de steun van het IJFC legioen...