...

Mannen, 1, 2e klasse B

30 september 2017 14:00

S. (Stephan) van der Laak

IJFC heeft zijn tweede wedstrijd in de tweede klasse verloren met 1-3. Een gelijkspel zou zeker de verhouding weergeven. IJFC speelde beter voetbal, maar FC Almere was op bepaalde momenten net iets slimmer en fysiek sterker. IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Dylano Mellema ( 69 Gerben Renes), Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen ( Yuri van den Dikkenberg), Matthijs van Geffen, Jelle Eissens, Ruben van Rooijen en Youri van Zwieten ( 82 Jamal Bennett).

Trainer Peter van Herpen moest vooraf toch nog even schuiven in zijn team van vorige week. Tim vd Brugge en Nino Poeketi ontbraken door lichte blessures en Gerben Renes kon door zijn hoofwond van vorige week maar één keer trainen.

Vanaf de eerste minuut was het spel duidelijk. IJFC probeerde te voetballen en FC Almere verdedigde hard, schuwde de duels zeker niet  en schoot iedere bal hard naar voren op de slimme en grote spits Vlieger. De eerste grote kans was voor IJFC. Een goede aanval via Youri van Zwieten. Hij omspeelde zijn directe tegenstander op snelheid en legde de bal perfect terug op Matthijs van Rooijen, Matthijs haalde vol uit, net over.
In de 16e minuut een dure fout van de verder goed leidende scheidsrechter van der Laak uit Vianen. Hij liet, het terechte vlagsignaal van assistent scheidsrechter Jan van de Berg, gewoon links liggen. Spits Lesley Vlieger liet dat cadeautje welgevallen en schoot de bal onberispelijk in 0-1. IJFC uiteraard even geschrokken,  maar probeerde de rug weer te rechten. Dat leverde in de 21e minuut nog een grote kans op. Youri van Zwieten ging opnieuw goed langs zijn man, behield het overzicht en speelde Ruben van Rooijen goed aan, Ruben tikte de bal slim door op Matthijs van Geffen, Matthijs haalde vol uit, maar t schot werd op het laatste moment nog geblokt. In de 27e minuut een vrije bal voor IJFC. Ruben van Rooijen draaide de bal naar de tweede paal, maar een verdediger kon de bal nog net tot corner verwerken. Ook de corner werd door Ruben van Rooijen genomen. Hij gaf de bal strak voor. Stefan de Wit torende hoog boven iedereen uit en met een magnifique en harde kopbal ging de bal tegen de touwen. 1-1, daar bleef het tot de rust ook bij.

De tweede helft hetzelfde beeld. IJFC voetballen, met een iets te laag tempo om het de verdediging van FC Almere echt moeilijk te maken. FC Almere nog steeds met veel lange ballen. De eerste kans was er echter voor FC Almere. Opnieuw een lange bal, Dylano greep in eerste instantie goed in, maar uiteindelijk kon Mike de Blieck nog uithalen,  goede redding Mike Maaswinkel. In de 57e minuut een goede aanval van FC Almere. De verdediging van IJFC stond niet goed en FC Almere kon vrij eenvoudig scoren 1-2. IJFC schrok wakker en begon beter te voetballen. Net op het moment dat IJFC het initiatief had, scoorde FC Almere de 1-3. Een voorzet van rechts werd ongelukkig door Stefan de Wit via zijn borst in eigen doel gelopen. Pech voor IJFC. IJFC probeerde met man en macht iets terug te doen. In de 77e minuut het moment om terug te komen in de wedstrijd. De goed invallende Gerben Renes stoomde uitstekend op en gaf een prima voorzet op de vrijstaande Jelle Eissens. Jelle had alle tijd om uit te halen, maar raakte de bal totaal verkeerd en te zacht. In de 81e minuut had Gerben Renes pech dat hij een centimeter naast kopte . Het zat IJFC niet mee. Stefan de Wit probeerde het nog een keer met een afstandschot maar keeper Roelofsen ranselde de bal uit het doel. Ook keeper Mike Maaswinkel moest nog een keer vol aan de bal en pareerde een strak schot in de korte hoek. In de 93e minuut floot scheidsrechter van der Laak voor de laatste keer.
IJFC verliet teleurgesteld het veld.

Volgende week speelt IJFC uit bij Roda '46. Beide ploegen hebben drie punten uit twee wedstrijden en zullen uiteraard voor de winst gaan. De spelers-supporters bus vertrekt om 12.45 uur van Sportpark Groenvliet.