Roda '46

0 - 1

Mannen, 1, 2e klasse B

7 oktober 2017 15:00

IJFC heeft afgelopen zaterdag een uitstekende overwinning behaald op Roda '46 uit Leusden. In een sportieve en zeer spannende wedstrijd wonnen de mannen van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn met 0-1, door een fantastische goal van Stefan de Wit.

IJFC startte met de volgende formatie : MIke Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten ( 68 Jelle Eissens) , Yuri van den Dikkenberg ( 65, Jamal Bennett ) en Matthijs van Geffen ( 82 Maikel van der Linden ).

Beide teams stonden op drie punten ( een keer winst en een keer verlies) en het eerste half uur ging de strijd gelijk op met kleine kansjes aan beide kanten. IJFC tapte wel uit een ander vaatje dan vorige week. Er werd nu als team geknokt en gestreden voor iedere centimeter. De eerste grote kans was er voor IJFC. In de 24e minuut zette Matthijs van Geffen met een slim tikje , Youry van Zwieten vrij de goal, Youri probeerde de, voor zijn goal staande keeper, met een lobje te verschalken. Helaas net over het doel. Daarna nam Roda het initiatief helemaal over en kwam IJFC onder druk te staan. In de 22e moest Mike Maaswinkel met een katachtige redding de 1-0 voorkomen toen Gilbert Ilaria vrij uit kon halen. Daarna moest nog een aantal goede reddingen verrichten om zijn doel leeg te houden. De verdediging met Stefan de Wit en Jeffrey Stigter als breekijzers moesten alle zeilen bijzetten en ook de middenvelders Ruben van Rooijen Matthijs van Rooijen en Erwin van Soolingen moesten hun verdediging ondersteunen. In de laatste minuut een geweldige actie van de snelle en behendige linksbuiten Jaimy Wilken. Hij kapte twee verdedigers van IJFC en schoot de bal diagonaal in, via de bovenkant van de lat verdween de bal over het doel. Rust 0-0

In de tweede helft pakte IJFC meteen het initiatief. Dat resulteerde in de 47e minuut in een gevaarlijke corner van Ruben van Rooijen, de bal kwam bij Erwin van Soolingen terecht, maar zijn schot werd net geblokt. Vijf minuten later opnieuw een goede corner van Ruben van Rooijen. Yuri van den Dikkenberg verlengde de bal goed met het hoofd, Matthijs van Geffen nam de bal in één keer uit de lucht op zijn pantoffel, centimers naast de paal. IJFC was op dat moment sterker dan Roda. In de 68e minuut een goede aanval van IJFC opgezet door Gerben Renes. Hij speelde Matthijs van Geffen goed aan. Matthijs omspeelde zijn directe tegenstander op snelheid en speelde Jamal Bennett goed aan. Jamal bedacht zich geen moment en haald vol uit. Het vlammende schot verdween net over de kruissing. Een minuut later weer spanning aan de ander kant. Mike Maaswinkel tikte de voorzet in eerste instantie weg, maar had geluk dat de bal via de kluts in zijn handen kwam. In de 73e minuut dwong, de goed invallende,  Jelle Eissens met goed jagen een cornerbal af. Het was opnieuw Ruben van Rooijen die de cornerbal fantastisch voor de goal bracht. Laatste man Stefan de Wit schoot bal in één keer uit de lucht vol op de goal. Met een keiharde knal verdween de bal onhoudbaar in de goal. Een schitterende goal. IJFC ontplofte van geluk, wat een ontlading in het veld en op de tribune 0-1. Op dat moment qua kansen terecht, maar over de hele wedstrijd genomen had iedereen vrede gehad met een gelijkspel. In de 80e minuut had IJFC de genadeklap uit kunnen delen. Jelle Eissens veroverde met een perfecte sliding de bal van de laatste man van Roda en stuurde Ruben van Rooijen met een slim balletje, alleen op de keeper af. Op de rand van het strafschopgebied haalde Ruben vol uit, maar met een fantastische redding dook keeper de Greef de bal uit de bovenhoek. Roda probeerde de gelijkmaker te forceren en IJFC moest terug. Er werd geknokt voor iedere centimeter en met het hele team werd de overwinning vast gehouden. In de 95e minuut nog een hachelijk moment maar met vereende krachten werd de bal geblokt en kon keeper Mike Maaswinkel de bal oprapen. In de 96e minuut floot de man van de wedstrijd, scheidsrechter Tim Hardeman, voor de laatste keer. De handen gingen omhoog en op de tribune klonk een luid gejuich van de IJFC supporters. Ton van Rooijen ( leraar Duits ) riep in zijn euforie nog " Wunderbar "en zo was het ook.

Het blauw wit in de kleedkamer was zelfs in de kantine van Roda te horen. Trainer Peter van Herpen was uitstekend tevreden met het resultaat en over het team:  " Dit was echt een teamprestatie en dit zijn de mooiste overwinningen ". De terugreis in de bus was weer een feest om mee te maken. Op naar volgende week. Dan komt één van kampioenskandidaten naar IJsselstein, Victoria uit Hilversum. Ze staan op dit moment tweede, één punt achter Odysseus. Met dezelfde inzet en goed voetbal kan het volgende week nog een hele leuke wedstrijd worden.

Uiteraard rekenen we weer op een positieve ondersteuning van het IJFC legioen.