Victoria 1

Mannen, 1, 2e klasse B

14 oktober 2017 14:30

F.M. (Frank) Tol

IJFC 1 heeft een moeilijke wedstrijd gespeeld tegen kampioenskandidaat Victoria uit HIlversum. De uitslag was uiteindelijk iets geflatteerd 0-4, maar Victoria was gewoon de betere ploeg en dat kan in deze 2e klasse gebeuren.

IJFC startte in dezelfde formatie als vorig week : Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes, Erwin van Soolingen , Matthijs van Rooijen ( 62 Maikel van der Linden), Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Yuri van den Dikkenberg ( 75 Raoul Oostdam)  en Matthijs van Geffen ( 23  Youri de Kruijf).

In het eerste half uur ging de strijd nog redelijk gelijk op met aan beide kanten weinig kansen. Gerben Renes kopte in de 15e minuut een vrije bal van Marc van der Klij net over en Mike Maaswinkel pakte een hard schot uit de draai. IJFC raakte in de 23e minuut Matthijs van Geffen jammer genoeg kwijt met een hamstring blessure. Zijn vervanger Youri de Kruif knokte hard en liet nog een aantal leuke acties zien.
In de 27e minuut een fantastisch actie van de spelverdeler van Victoria. Hij slalomde langs 4 IJFC spelers en niemand greep in, alleen voor keeper Mike Maaswinkel schoot hij onhoudbaar in. IJFC was even van slag en Victoria probeerde de 2-0 te forceren. Mike Maaswinkel redde nog in de 32e minuut met een goede redding, maar moest alsnog het hoofd buigen in 34e minuut toen een snelle aanval van Victoria vrij ingetikt kon worden. 0-2. In de 44e minuut kwam IJFC nog goed weg toen een bal goed aangenomen werd uit de lucht en in één keer ingeschoten werd. Uitstekende redding Mike. Rust 0-2.

De tweede helft gaf een iets sterker IJFC te zien. Er werd meer geknokt en iets beter gespeeld, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Achterin stond het goed, maar net op het moment dat IJFC dacht om de aansluitingstreffer te kunnen maken, maakte Victoria met een scherpe counter de 0-3. IJFC probeerde nog iets terug te doen. Gerben Renes, kopte een goede corner van Ruben van Rooijen , net over. Een paar minuten later kopte Erwin van Soolingen de bal uitstekend in. Volgens een aantal spelers en supporters was de bal iets achter de lijn, maar de uistekend leidende scheidsrechter Tol, consteerde geen doelpunt. Pech voor IJFC, want dat had de nederlaag iets dragelijker gemaakt. In de 91e minuut scoorde Victoria nog eenmaal voor de statistieken 0-4.

Een pittige nederlaag, maar dat kan soms gebeuren in deze tweede klasse. IJFC gaat zich de komende week voorbereiden op de streekderbij tegen Geinoord. Dat zijn altijd spannende wedstrijden op zich. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Geinoord heeft 1 puntje meer, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

We hopen dat veel IJFC-ers het team komen steunen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.