Geflatteerde nederlaag IJFC tegen Geinoord 3-0

Geinoord Nieuwegein 1

3 - 0

Mannen, 1, 2e klasse B

21 oktober 2017 14:30

IJFC is tegen een ruime nederlaag aangelopen tegen een zeker niet groots Geinoord.  Maar het verschil zat het in de stootkracht voorin. Waar IJFC moeite heeft om te scoren daar heeft Geinoord Robert Maat in de spits lopen die deze middag 3x succesvol was en zo man of the match werd.

IJFC begon in de volgende opstelling:
Mike Maaswinkel,Gerben Renes,Jeffrey Stigter,Stefan de Wit,Maikel van der Linden(Nino Poeketi),Erwin van Soolingen),Matthijs van Rooijen(Yuri van den Dikkenberg),Marc van der Klij,Youri van Zwieten,Ruben van Rooijen,Jouri de Kruijf(Tim van der Brugge.

IJFC begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 9e minuut de eerste mogelijkheid toen Jouri de Kruijf de bal voorgaf maar Youri van Zwieten net te kort kwam om de bal binnen te koppen.

In de 20e werd een mogelijkheid van Geinoord teniet gedaan door de IJFC defensie.
Maar dit was uitstel van executie want in de 33e minuut kopte Robert Maat een voorzet van links onhoudbaar voor keeper Maaswinkel binnen 1-0. IJFC leek net voor rust op 1-1 te komen na gegrabbel van doelman Florie die de bal gelukkig voor hem corner zag gaan. Uit die corner kreeg IJFC nog een goede kans maar Jouri de Kruijf zag zijn inzet van de lijn worden gehaald.

In de tweede helft probeerde IJFC wel langszij te komen maar zoals al eerder gememoreerd heeft de ploeg moeite om doelpunten te maken. Trainer van Herpen probeerde via wissels het tij te keren maar dit had deze middag geen effect.

In de 54e minuut was er een kans voor Jouri de Kruijf en in de 60e minuut werd een vrije trap van Mark van der Klij gestopt door Pascal Florie.

Geinoord creëerde niet of nauwelijks kansen tot de 71e minuut toen wederom Robert Maat verwoestend uithaalde en de bal in de linkerbovenhoek zag verdwijnen 2-0.

IJFC probeerde nog meer te drukken en gaf daardoor achterin meer ruimte weg waardoor Geinoord nu wel meer kansen kreeg zo ook in de 88e minuut toen Robert Maat zijn 3e van de middag maakte 3-0.

Uiteindelijk een kwalitatief arme derby waar veel bekenden elkaar ontmoeten en het een feest der herkenning was.

IJFC zal zich moeten herpakken om volgende week beter voor de dag te komen als De Meern-IJFC op het programma staat aanvang 14:30 uur.