Meern De 1

2 - 2

Mannen, 1, 2e klasse B

28 oktober 2017 14:30

IJFC 1 heeft zichzelf tekort gedaan met het geijkspel tegen de Meern. De eerste helft speelde het team van coaches Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn zeer geconcentreerd en goed en creëerde het veel kansen. Een russtand van 1-4 zou normaal geweest zijn. De Meern kreeg slechts 1 kans, twee minuten voor rust en die bal vloog erin.

IJFC startte met de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Maikel van der Linden, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes, Erwin van Soolingen, Marc van der Klij (Dylano Mellema), Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Yuri van den Dikkenberg ( Youri de Kruijf)  en Nino Poeketi (Jamal Bennet).

Vanaf de eerste minuut pakte IJFC, met de wind in de rug, het initiatief en zette goed druk op de Meern. Dat resulteerde in de tiende minuut in de verdiende 0-1. Ruben van Rooijen legde een cornerbal perfect voor de goal, twee inzetten werden geblokkeerd, maar het schot van Gerben Renes, verdween strak in de touwen. IJFC bleef doorgaan en ging op zoek naar de 0-2. Kansen kwamen er via de harwerkende Yuri van den  Dikkenberg, Nino Poeketi en de Youri van Zwieten. De bal werd zelfs nog een keer van de lijn gehaald. Een vrije bal van Marc van der Klij werd nog net geblokt, maar in de 32e minuut kon IJFC opnieuw juichen. Mike Maaswinkel schoot de bal ver naar voren, Yuri van de Dikkenberg schermde de bal goed af en legde bal goed af op Erwin van Soolingen, Erwin  haalde goed uit, maar zijn schot werd nog gekraakt. Nino Poeketi reageerde uitstekend op de rebound en schoot de bal strak in de goal. 0-2  IJFC speelde geconcetreerd en de verdediging stond als een huis. Tot twee minuten voor rust, De kleine snelle spits van de Meern liet zich slim inzakken, maar op het moment dat de voorzet van de zijkant kwam, dook hij als een duveltje uit een doosje plotseling vrij voor Mike Maaswinkel. Met een ferme kopbal verdweend de bal in de goal 1-2. Een domper voor IJFC. Rust.

De tweede helft een ander spelbeeld en dat had alles met de wind te maken. IJFC werd wat terug gedrongen en kwam niet echt meer aan voetballen toe. In de 60e minuut een vreemde beslissing van de scheidsrechter ( floot wel een uitstekende eerste helft, maar had in de tweede helft een aantal omgelukkige beslissingen). Marc van der Klij schermde de bal op de achterlijn af, de tegenstander schoot de bal licht tegen de langs het lichaam hangende arm... tot verbazing van zowel IJFC als de Meern legde de scheidsrechter de bal op de stip. Mike Maaswinkel gokte op een hoek, maar helaas net de verkeerde 2-2. IJFC pakte het initiatief weer wat terug en daardoor werd het nog een spannend laatste half uurtje. Een verre ingooi van Marc van der Klij naar Ruben van Rooijen. Ruben wilde de bal inkoppen , maar werd keihard in zijn rug getorpedeerd door de centrale verdediger van de Meern, iedereen rekende op een strafschop, maar helaas.... Mike Maaswinkel moest nog een keer gestrekt naar de hoek om zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. In de 80e minuut een grote kans voor IJFC. Youri van Zwieten stuurde Ruben van Rooijen diep. Ruben ging alleen op de keeper af, maar werd van achteren onderuit gehaald. Ongeloof bij iedereen dat hier geen rood voor gegeven werd. De trainer van de Meern gaf na afloop ook aan dat hij blij was dat hij met elf man van het veld kon. De vrije bal werd gered door de keeper. Een paar minuten voor tijd, redde de keeper van de Meern net een bal op de doellijn. Uitslag 2-2.

Ondanks dat er meer in zat, nam IJFC in ieder geval een punt mee naar IJsselstein. Het is even puntjes sprokkelen, maar in deze tweede klasse kan iedereen van elkaar winnen. Victoria steekt er duidelijk bovenuit.

Zaterdag speelt IJFC om half drie  thuis tegen CJVV uit Amersfoort. We hopen op de steun van het IJFC legioen.