IJFC 1 wint met 3-1 van hekkensluiter CJVV

CJVV

Mannen, 1, 2e klasse B

4 november 2017 14:30

T. (Tony) van Waveren

In een spannende, maar niet echt hele goed wedstrijd heeft IJFC zaterdag met 3-1 gewonnen van CJVV. De belangen waren groot, want bij een nederlaag zou IJFC naar beneden moeten kijken... dat was uiteraard iets te merken aan het spel. CJVV had na de 5-6 nederlaag tegen VVZ ingegrepen en de keeper van vorig jaar terug gehaald.

IJFC komt door deze overwinning op een keurige 7e plaats en pakte. Na twee eerdere thuisnederlagen tegen Victoria en FC Almere , pakte IJFC zijn eerste thuisoverwinning van dit seizoen en kon na afloop genieten van het feestgedruis in de kantine van IJFC, georganiseerd door het barteam.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Maikel van de Linden, Youri van Zwieten ( Dylano Mellema), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Jamal Bennett ( Youri de Kruijf) , Yuri van den Dikkenberg ( Matthijs van Geffen), Nino Poeketi. Gerben Renes en Matthijs van Rooijen zijn nog geblesseerd. Dylano Mellema en Matthijs van Geffen komen net terug van een blessure en begonnen op de bank.

IJFC begon goed met in de 8e minuut een goede aanval van IJFC. Yuri van de Dikkenberg legde de bal vanaf de achterlijn perfect op het hoofd van Ruben van Rooijen. Zijn harde kopbal werd uitstekend gered door de keeper van CJVV. Een minuut later moest Mike Maaswinkel handeld optreden bij een goed schot. De wedstrijd ging op en neer en echt grote kansen ontstonden er niet. De verdediging van IJFC met Marc van der Klij,  Jeffrey Stigter , Stefan de Wit en Maikel van der lInden gaven geen kans weg, terwijl op het middenveld, met Ruben van Rooijen Youri van Zwieten en Erwin van Soolingen gestreden werd voor elke cm.  Beide ploegen gaven elkaar, in de stromende regen, weinig ruimte om te spelen. In de 20e minuut een schot van CJVV,vanaf de achterlijn, uit het niets, tegen de achterkant van de paal. IJFC creëerde nog een paar kansen. Eerst een prachtige actie van Nino Poeketi, die met een snelle actie langs twee tegenstanders snelde en een vlammend schot van Youri van Zwieten, redding keeper. Daarna nog een prachtige indraaiende vrije bal van Marc van der Klij. Jamal Bennett kwam net een teenlengte tekort om de bal in te glijden.
Rust 0-0

In de tweede helft een sterker IJFC, maar de eerste gevaarlijke actie was van CJVV met een schot net over. In de 61e minuut kon IJFC eindelijk juichen. Youri van Zwieten bracht de bal goed voor de goal en de slim ingelopen Ruben van Rooijen haalde verwoestend uit. 1-0. En een ontlading van het IJFC legioen op de IJFC tribune. 6 minuten later een goede aanval van CJVV, Mike Maawinkel redde bekwaam, maar 1 minuut later moest hij toch het hoofd buigen toen de spits van CJVV vrij in kon schieten 1-1. Een domper voor IJFC. IJFC moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven en met veel inzet lukte dat. In de 80e minuut een vrije bal van Mike Maaswinkel vanaf het strafschopgebied. Met een verre uithaal bereikte hij de diepgaande Yuri van den Dikkenberg. Yuri liet de bal één keer stuiten en haalde van 20 meter vol uit. Met een knap viel de bal in de kruissing, een wereldgoal... en een stukje beloning voor het harde werken dat hij de hele wedstrijd gedaan had. 2-1 IJFC ging drukken om de definitieve nekslag uit te delen. In de 87e minuut de bevrijdende goal voor IJFC. Marc van der Klij legde de vrije bal achter de verdediging van CJVV. Nino Poeketi sprintte achter de bal aan en als speer glipte hij tussen een verdediger en de keeper door, een prachtige actie, Nino behiel het overzicht en zag Youri de Kruijf vrij staan voor de goal. Met een prachtige voorzet bereikte Nino, Youri de Kruijf die de bal uit de lucht subtiel in de lege goal schoot. 3-1. IJFC kwam niet meer in gevaar. In de 93e minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter van Waveren uit Bussum voor het eindsignaal. Drie belangrijke punten voor IJFC en daarnaast stroomt de ziekenboeg langzaam weer leeg. Matthijs van Geffen en Dylano Mellema vielen goed in, Gerben Renes is over twee weken zeker hersteld en we hopen dat het ook geldt voor Matthijs van Rooijen en Tim van de Brugge, die al weer in training is.

Volgende week zaterdag is IJFC vrij. Over twee weken speelt IJFC opnieuw thuis, dan tegen FC de Bilt om 14.30 uur. FC de Bilt, won knap van koploper Victoria en staat gelijk met IJFC,  maar heeft een beter doelsaldo.