IJFC loopt tegen onverdiende nederlaag op tegen FC de Bilt

Bilt De FC

Mannen, 1, 2e klasse B

18 november 2017 14:30

T. Smit

In een spannende en open wedstrijd heeft IJFC 1 een overdiende nederlaag opgelopen. In de eerste helft was IJFC sterker dan FC de Bilt en creërde het een aantal goede kansen, maar door pech scoorde IJFC niet en dan zie in dit soort wedstrijden dat de goal dan aan de andere kant valt. Helaas ook nog door een fout van, de overigens goed leidende  scheidsrechter Smit ( liet veel toe aan beide kanten), want de goal ontstond uit een duidelijke buitenspel positie. Helaas.

IJFC startte in dezelfde formatie als tegen CJVV:
Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Maikel van der Linden ( Dylano Mellema) , Youri van Zwieten, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Youri de Kruif,Yuri van den Dikkenberg ( Matthijs van Geffen ) en Nino Poeketi ( Tim van de Brugge).

IJFC begon uitstekend aan de wedstrijd, zette goed druk op FC de Bilt en creëerde een aantal goede kansen. In de 10e minuut een gevaarlijke corner van Ruben van Rooijen kwam bij Youri van Zwieten terecht, die meteen verwoestend uithaalde, net over. Een minuut later de enige kans van FC de Bilt in de eerste helft, een vrije bal werd goed ingedraaid en vrij voor Mike Maaswinkel ingeschoten, Mike redde met een uitstekende reflex. Daarna kreeg IJFC na een paar goede aanvallen kans op een voorsprong. Eerst was het Youri van Zwieten die zich uitstekend vrijspeelde aan de rechterkant en een perfecte voorzet gaf op de duikende Yuri van den Dikkenberg, een prachtige kopbal die meer verdiende, net naast,. In de 16e minuut een vrije bal van Marc van der Klij en een goed schot uit de draai van Ruben van Rooijen, prachtige redding van de keeper van FC de Bilt en twee minuten later kwam Stefan de Wit een teenlengte tekort toen een vrije bal een centimeter langs de buitenkant van de paal ging.  De laatste tien minuten van de eerste helft het meer een open wedstrijd, maar echte grote kansen kwamen er niet. Rust 0-0.

In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op, maar werd FC de Bilt het laatste half uurtje iets sterker. De eerste twee kansen waren er echter voor IJFC. Eerst een prachtige aanname van Nino Poeketi ( goed geopend door Youri de Kruijf), Nino ging goed op snelheid door, schot net over de kruising. In de 59e minuut een goede actie van Youri van Zwieten , snelde tussen twee tegenstanders door en gaf een prachtige voorzet op de vrijstaande Ruben van Rooijen. Ruben schoot iets te snel, bal naast. In de 74e minuut sloeg dan toch het noodlot toe. Een voorzet, richting duidelijk in buitenspel staande spits  van FC de Bilt , werd via de kluts en de rug van de weer goed spelende Erwin van Soolingen in de goal gewerkt. Grensrechter Jan van de Berg vlagde terecht voor buitenspel, maar scheidsrechter Smit dacht als enige dat de voorzet teruggelegd werd, maar dat was duidelijk niet zo.  Begeleiders van FC de Bilt gaven het na afloop ook toe, maar waren ook heel blij met dit buitenkansje. 0-1. IJFC ging daarna vol op de aanval en nam terecht alle risico's om een verdiend gelijkspel uit de strijd te halen. IJFC kwam zelfs nog goed weg, toen de spits alleen op Mike Maaswinkel af ging, Mike hield het hoofd koel en redde. In de 91e minuut een corner voor IJFC. Heel IJFC ging mee naar voren, maar de bal werd weggewerkt en met drie spelers alleen voor doelman Maaswinkel werd het simpel 0-2.

Nogmaals een onverdiende nederlaag en een wedstrijd die minstens een gelijkspel verdiende, maar zo gaat dat in het voetbal. De mannen van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn hoeven zich niets te verwijten, ze hebben als team geknokt en hadden met iets meer geluk de punten in huis kunnen houden.

Volgende week speelt IJFC uit tegen VVZ'49 dat een gelijk aantal punten heeft ( 10 uit 8 ). Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden in Soest. Beide ploegen hebben de punten nodig. We hopen dat de IJFC spupporters weer in grote aantallen aanwezig zullen zijn.  De spelers/ supporters bus vertrekt om 12.30 uur en de wedstrijd begint om 14.30 uur.