IJFC laat, ondanks prima wedstrijd, winst glippen tegen VVZ '49 2-2

2 - 2

IJFC 1

Mannen, 1, 2e klasse B

25 november 2017 14:30

IJFC heeft zaterdag een goede wedstrijd gespeeld in Soest tegen VVZ'49. Vooral de eerste helft liet IJFC , VVZ '49 alle hoeken van het veld zien en had de ruststand van 0-2 eenvoudig hoger kunnen zijn door de vele kansen die gecreëerd werden. Uiteindelijk werd het alsnog 2-2 en dat was voor de spelers en staf een grote teleurstelling, want een ruime overwinning was terecht geweest. IJFC startte in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Stefan de Wit (61 Maikel van der linden) , Youri van Zwieten, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf ( 79 Tim vd Brugge) , Yuri van den Dikkenberg ( 66 Raoul Oostdam) en Nino Poeketi.
IJFC startte scherp en zeer geconcentreerd en dat leverde meteen al de 0-1 op. Marc van der Klij opende goed op de vaak diepgaande Erwin van Soolingen, Erwin won het duel met zijn tegenstander en legde de bal perfect terug op de vrijstaande Ruben van Rooijen. Ruben zag keeper Nieuwenhuis iets voor zijn goal staan en met een hard en gericht schot krulde Ruben de bal in de kruising. Een schitterende goal 0-1. In de 13e minuut moest de goed spelende Stefan de Wit nog ingrijpen met een uistekende sliding, maar een minuut later was het opnieuw IJFC dat scoorde. Een prachtige combinatie met Youri van Zwieten en Youri de Kruijf en een snelle één twee tussen Youri de Kruijf en Nino Poeketi, zette Nino alleen voor de keeper. Met een beheerst schot in de hoek scoorde Nino de 0-2. In de 15e minuut de enige echte kans voor VVZ '49, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. Daarna was het alleen maar IJFC dat de klok sloeg en aanval op aanval golfde richting de goal van VVZ'49. Het centrale duo Jeffrey Stigter en Dylano Mellema gaven geen kans weg en het middenveld van IJFC, met Youri van Zwieten , Erwin van Soolingen en Ruben van Rooijen domineerde volledig. In de 33e minuut een prachtige aanval van IJFC. Ruben van Rooijen gaf weer een prima steekbal op de diepgaande Nino Poeketi, Nino gaf de bal strak voor, maar net voordat spits Juri van den Dikkenberg de bal in de goal kon tikken werd de bal met een sliding tot corner gewerkt. In de 42e minuut de kans voor IJFC om VVZ'49 de nekslag uit te delen. Juri van den Dikkenberg ontdeed zich van twee tegenstanders en gaf een prachtige dieptepass op Youri de Kruijf, die alleen op de keeper afging. Ongelukkig stapte hij bovenop de bal en kwam ten val. Pech voor Youri en heel IJFC. Rust 0-2.
Trainer Rob Zomer had zijn mannen voor de tweede helft op scherp gezet en VVZ'49 begon meteen fel op zoek naar de gelijkmaker. Toch bleef IJFC voetballen en creërde het voldoende kansen. De eerste kans was er echter voor VVZ'49. Een hoge voorzet ging rakelings naast. Drie minuten. Youri van Zwieten wint een goed kopduel en legt de bal panklaar voor Youri de Kruijf, schot rakelings over. En zoals je vaak in wedstrijden ziet, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In de 62e minuut een corner voor IJFC. De luchtmacht ging mee naar voren, maar bij het wegwerken van de bal, was de omschakeling bij IJFC niet goed. Daarnaast maakte, de altijd betrouwbare, keeper Mike Maaswinkel een klein foutje ( zijn enige dit seizoen) door iets te laat uit zijn goal te komen en met een slim tikje scoorde Saddy de Koning de 1-2. IJFC schrok, maar liet zich niet van de wijs brengen. In de 65e minuut een vrije bal van Marc van der Klij, goed ingedraaid op de inlopende Erwin van Soolingen.  Erwin schoot de bal in één keer uit de lucht op de goal, knappe redding keeper. IJFC pakte het initiatief weer. In de 73 e minuut Marc van der Klij speelde de bal diep op Nino Poeketi, net voordat Nino,  op de rand van het strafschopgebied wilde uithalen werd het schot geblokt. Een minuut later opnieuw een kans. Youri de Kruijf omspeelde zijn tegenstander knap uit en dribbelde op keeper af, helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit. Redding keeper. En dan uit het niets. Een corner voor VVZ'49. Tot verbazing van heel IJFC kon Hidde Reitsma vrij inkoppen. 2-2. Een klap voor IJFC, maar het ging niet bij de pakken neer zitten. Dat resulteerde in de 89e minuut in een prachtige aanval van IJFC. Marc van der Klij lanceerde Tm van de Brugge, Tim omspeelde op snelheid zijn tegenstander en tikte de bal met een prachtige actie terug op de totaal vrijstaande  Nino Poeketi. Nino schoot iets te gehaast vanaf de rand doelgebied en tot grote schrik schoot hij de bal over de lat. In de 91e minuut een goed voorzet van Maikel van der Linden richting Erwin van Soolingen. Erwin ging goed omhoog maar werd getorpedeerd, plotseling dook Tim van de Brugge achter Erwin op en haalde vol uit. De bal dreigde richting de kruising te vlammen, maar met een reflex en veel geluk redde keeper Nieuwenhuis. In de 93e de laatste kans voor IJFC. Een vrije bal op 20 meter van de goal. Ideale positie voor Marc van der Klij. Helaas verdween zijn schot in de muur. De uitstekend leidende scheidsrechter floot daarna af voor het einde. Eindstand 2-2. De mannen van Peter van Herpen ( en gelegenheidsassistent Stefan van Laar) gingen teleurgesteld naar de kleedkamer. Uitstekend gespeeld, voldoende kansen gecreëerd, maar helaas geen drie punten. Toch zal het vertrouwen zeker groeien, want IJFC speelt de laatste weken prima voetbal en met een beetje meer geluk had het team gewoon ruim in het linkerrijtje gestaan. Zaterdag speelt IJFC de streekderby  thuis tegen JSV Nieuwegein. JSV heeft 3 punten meer dan IJFC, dus bij winst staat IJFC op gelijke hoogte en komt het in het linkerrijtje. Gemakkelijk zal dat niet gaan, want JSV won afgelopen zaterdag van FC de Bilt, een knappe prestatie. Met veel inzet en de steun van veel publiek en het IJFC legioen zou het mooi zijn om de drie punten in huis te houden.  De wedstrijd begint om half drie en wordt geleid door scheidsrechter M. Mol.
IJFC 2 deed goede zaken door met 0-8 te winnen van hekkensluiter VVZ en kruipt langzaam omhoog richting de top 5.