IJFC wint opnieuw ( 2-0 tegen TOV ) en pakt 6e plaats

TOV 1

Mannen, 1, 2e klasse B

16 december 2017 14:30

A.W.J. van den Boogaard

IJFC heeft goed zaken gedaan door met 2-0 te winnen van TOV uit Baarn. De mannen van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn gaan met een goed gevoel de winterstop in en pakken de 6e plaats. Een knappe prestatie in het eerste jaar van de tweede klasse. Directe handhaving is het doel en als het in het linkerrijtje eindigt is dat een knappe prestatie.

De winst tegen het fysiek sterke TOV was knap. IJFC startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Stefan de Wit ( 78 Juri van den Dikkenberg), Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Marc van der Klij , Erwin van Soolingen, Youri van Zwieten, Matthijs van Geffen ( 69 Kevin Thie ( 74 Gerben Renes) , Nino Poeketi, Ruben van Rooijen, en Youri de Kruijf.

In de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd met weinig kansen aan beide kanten. Scheidsrechter van den Boogaard uit Amersfoort floot een prima wedstrijd,  liet veel toe, maar daardoor werd het wel een spannende wedstrijd vol strijd. De eerste grote kans was voor TOV, een voorzet van rechts werd rakelings over gekopt. Twee minuten later een uitstekende corner van Ruben van Rooijen op de goed inlopende Stefan de Wit, die de bal in één keer uit de lucht net over schoot. Pech voor IJFC. In de 24e minuut was het nog even schrikken, want de net van een blessure terug gekomen Matthijs van Geffen, werd flink geraakt, maar kon ondanks een pijnlijke nek en hoofd verder spelen. In de 30e minuut een vrije bal voor IJFC.  Ruben van Rooijen, streed de hele wedstrijd tegen twee ervaren sterke verdedigers maar deinsde niet terug in de duels, werd van achteren onderuit gehaald.  Vrije trappen specialist Matthijs van Geffen achter de bal op de rand van het strafschopgebied, maar schoot de bal helaas net in de muur. In de 34e minuut een prachtige counter van IJFC via snel samenspel tussen Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf en Nino Poeketi, maar de keeper van TOV kon de bal net wegwerken. Zeven minuten voor rust kreeg TOV nog een vrije bal op 20 meter van de goal van Mike Maaswinkel, maar de muur stond gelukkig goed gemetseld. Een terechte ruststand 0-0.

IJFC starte meteen fel in de tweede helft.  Dat  resulteerde meteen in een gevaarlijke kans voor IJFC. Nino Poeketi snelde langs de lijn, omspeelde twee tegenstanders en legde de bal slim klaar voor de inlopende en weer uitstekend spelende Erwin van Soolingen... bal met een sliding weg gehaald voor de voeten van Erwin. In de 55 minuut weer even een schrikmoment. Op de zijlijn probeerde Stefan de Wit koppend weg te werken, maar zijn tegenstander kwam wat onbesuisd in, waardoor de twee hoofden tegen elkaar knalden. Met pijn, maar veel karakter speelde Stefan door. Zijn tegenstander moest echter het veld verlaten met een hoofdwond. Drie minuten later een vrije bal van TOV, voorbij de tweede paal werd de bal in één keer ingeschoten. Mike Maaswinkel stond op de juiste plaats en ving de bal op. In de 62e minuut een uitstekende inspeelbal van Stefan de Wit op de diepgaande Nino Poeketi, Nino omspeelde zijn directe tegenstander, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de goed vrijlopende Youri de Kruijf. Youri omspeelde de keeper en schoot de 1-0 binnen. TOV moest nu wel komen, maar de verdediging van IJFC met Marc van der Klij, aanvoerder Jeffrey Stigter, talent Dylano Mellema en de prima spelende Stefan de Wit, gaf geen kans weg. TOV ging nog wat fysieke kracht inzetten, dus konden de middenvelders Youri van Zwieten , Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen alle zeilen bijzetten, maar gingen geen duel aan de kant. In de 69e wissel de iets aangeslagen Matthijs van Geffen werd gewisseld voor Kevin Thie. Kevin kon meteen tot pechvogel van de dag uitgeroepen, want in zijn eerste duel, werd hij vol op zijn enkel geraakt. Geel voor de tegestander, maar een hele dikke enkel voor Kevin. Met tranen in zijn ogen moest hij het veld weer verlaten. Wat een ongelofelijke pecht. Net weer begonnen met voetballen, aantal weken hard getraind en hij kreeg nu weer een kans om zich te laten zien. De strijd bleef voortduren, maar IJFC bleef overeind. Gerben Renes, ook weer terug na een blessure, gaf goede ondersteuning aan de verdediging. In de 92e minuut de bevrijdende treffer voor IJFC. Erwin van Soolingen ontfutselde de tegenstander de bal en zette met een slimme steekbal invaller Juri van den Dikkenberg alleen voor de keeper. Met een wergaloze schijnbeweging, omspeelde hij de vallende keeper, en zorgde daarmee voor een vreugdeuitspatting op het veld en de volle tribune. 2-0.  In de 94e minuut moest scheidsrechter van den Boogaard nog terecht rood geven aan een speler van TOV ( 2 keer geel) , na een pittige overtreding op Nino Poeketi. In de 96e minuut einde wedstrijd en een prima overwinning voor IJFC.

IJFC komt daarmee op 17 punten en mag daarmee tevreden terug kijken op de eerste helft van de competitie. Nu even een paar weken rust voor de ploeg van Peter van Herpen. Op 6 januari de traditionele wedstrijd tegen oud IJFC om half twee, de week erna gaat de A selectie voor een trainingskamp naar Winterberg. Met een behoorlijke eigen bijdrage en steun van de club en Cas van Soolingen wordt dit voor het eerst in het buitenland gehouden.

Op 27 januari start IJFC met de tweede helft van de competitie uit tegen CDW uit Wijk bij Duurstede. De A selectie dankt de supporters voor hun steun en wens iedereen hele fijne feestdagen toe.

Het tweede elftal won een spannende wedstrijd tegen Elinkwijk 2 met 4-3 en het team van Stefan van Laar doet het met een derde plaatse in de eerste klasse uitstekend.