IJFC 1 laat zich verrassen en verliest met 1-0

CDW 1

1 - 0

Mannen, 1, 2e klasse B

27 januari 2018 14:30

IJFC 1 heeft zijn eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Na een fantastisch trainingskamp en drie uitstekende overwinningen in oefenwedstrijden tegen Lopik, Everstein en PVC waren de verwachtingen hoog bij de supporters en spelersgroep.

Vooraf was duidelijk dat het team van Peter van Herpen de mouwen op zou moeten stropen tegen CDW, maar zeker in de eerste helft, met een felle wind tegen, kon IJFC niet in zijn spel komen. IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Stefan de Wit ( Jeffrey Stigter), Dylano Mellema, Gerben Renes, Youri van Zwieten ( Matthijs van Geffen), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Tim van de Brugge, Raoul Oostdam ( Kevin Thie) en Nino Poeketi.

IJFC begon in een te laag tempo en kon daardoor moeilijk de vrije man vinden, Er werd soms teveel gelopen met de bal, waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden. IJFC kreeg wel een paar redelijke kansen, maar de schoten van Raoul Oostdam, Tim van de Brugge en Ruben van Rooijen werden telkens geblokt. CDW kreeg halverwege de eerste helft een grote kans, maar de spits raakte de bal verkeerd. De mooiste aanval was van IJFC. Gerben Renes  speelde Ruben van Rooijen goed aan,  Ruben draaide goed open en gaf een mooie dieptebal op de diepgaande Tim van de Brugge, Tim  omspeelde zijn tegenstander en gaf een perfecte voorzet op de inlopende Erwin van Soolingen, Erwin nam de bal vol op zijn hoofd, helaas naast.  In de 45e minuut pech voor IJFC. Dylano Mellema, ontwikkelt zich uitstekend in het eerste, probeerde het middenveld te bereiken, maar zijn pass door het centrum was te risicovol en te zacht en werd onderschept door de spits. Met een sliding probeerde Dylano zijn foutje te herstellen, maar dat ging ten koste van een overtreding. De schitterende vrije trap , net iets buiten het strafschopgebied, werd kogelhard en onhoudbaar in de kruissing geschoten.  1-0  Scheidsrechter Barreler floot meteen voor de rust.

Een tegenvaller voor IJFC, maar een hele helft om nog iets terug te doen. In de tweede helft een sterker IJFC en CDW dat op een counter loerde. De wind was gaan liggen, maar IJFC golfde aanval op aanval op het doel van CDW, maar echte grote kansen werden helaas niet gecreëerd. In de 30e minuut een vrije bal schuin voor de goal. Specialist Matthijs van Geffen achter de bal. De bal draaide richting de tweede paal, maar een verdediger stond nog net in de baan van het schot. Bal weggewerkt. CDW komt 8 minuten voor tijd met tien man te staan ( 2 keer geel). IJFC bleef doorgaan met aanvallen en voor CDW was het weg is weg, het maakte niet uit waar de bal heen ging. In de laatste minuut van de blessuretijd opnieuw een vrije bal voor IJFC. Opnieuw Matthijs van Geffen achter de bal. Hij krulde de bal richting de bovenhoek, maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald. Daarna floot de prima leidende scheidsrechter Barreler af.

Teleurgesteld verlieten de spelers van IJFC het veld. De hand in eigen boezem stekent. Trainer Peter van Herpen gaf aan dat we te weinig gebracht hebben en volgende week uit een ander vaatje moeten tappen en dat gaat zeker gebeuren.

Volgende week thuis tegen Loosdrecht, dat met 0-3 verloor van Victoria. Een belangrijke wedstrijd voor IJFC om aansluiting te houden in de middenmoot. Met de steun van het IJFC legioen hopen we op een leuke wedstrijd met een positief resultaat. De wedstrijd begint om half drie.