Victoria 1

0 - 1

Mannen, 1, 2e klasse B

10 februari 2018 15:00

IJFC heeft de meegereisde supporter een geweldige middag bezorgd. Ondanks weer een aantal afwezigen won IJFC uiteindelijk verdiend van koploper Victoria. Victoria had uiteraard meer balbezit en een aantal corners, maar IJFC had uiteindelijk de gevaarlijkste kansen.
Vooraf baalde iedereen dat Victoria niet mee wilde werken om uitstel te krijgen i.v.m. het carnavalsweekend, maar uiteindelijk pakte het goed uit en was het team van Peter van Herpen scherp van de eerste tot de laatste minuut.

IJFC startte in de volgende formatie: Ben van Breukelen, Marc van der Klij (83 Boy van Caspel), Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Gerben Renes, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Juri de Kruijf (70 Youri van de Dikkenberg), Nino Poeketi, Kevin Thie en Tim van de Brugge (76 Michael Vermeulen).

In de thuiswedstrijd werd IJFC overlopen door Victoria met 0-4, maar trainer Peter van Herpen had een iets defensievere tactiek uitgedacht en dat pakte uitstekend uit. Het team speelde scherp en zeer geconcentreerd. Op de goal stond Ben van Breukelen ( Mike Maaswinkel was op ski vakantie). Ben straalde zelfvertrouwen en rust uit en pakte twee minuten voor tijd een schitterende bal uit de rechterhoek. De ijzersterke verdediging met de Gerben Renes, Jeffrey  Stigter, Marc van der Klij en de steeds sterker spelende Dylano Mellema gaven vrijwel geen kans weg. Daarnaast knokte het middenveld met Juri de Kruijf, Erwin van Soolingen en Ruben van Rooijen voor iedere centimeter... en voorin bleef IJFC levensgevaarlijk met de snelle voorhoede Nino Poeketi, (goede acties)  Kevin Thie ( bleef gaan) en Tim van de Brugge ( zeer slimme acties). IJFC liet zich iets soms slim inzakken, maar kwam er met snelle uitvallen steed gevaarlijk uit. Victoria met snelle en technisch vaardige spelers had moeite met het spel van IJFC.  De enige kansen die gecreëerd werden was een schot in het zijnet en een schot over. Aan de andere kant ging Nino Poeketi een aantal keren op snelheid langs zijn tegenstander en bediende Kevin Thie ( schot net naast) en Ruben van Rooijen ( schot geblokt). Tim van de Brugge maakte in de 25e minuut een snelle dribbel langs de zijlijn en gaf een goede voorzet. De bal kon nog net voor de inlopende Juri de Kruijf weggehaald worden. In de 27e minuut een vrije bal. Marc van der Klij gaf hem net iets te scherp voor, redding keeper. Een minuut later een gevaarlijk vrije bal voor Victoria, maar Jeffrey Stigter kopte de bal uitstekend weg.

In de 36 minuut opnieuw een vrije bal voor IJFC. Marc van der Klij draaide de bal met links in, maar de bal werd net weggewerkt... Tim van de Brugge ving de bal technisch vaardig op, zette een echte "Tim versnelling " in en gaf een strakke voorzet voor de goal. Nino Poeketi dook als een duveltje uit een doosje tussen de verdedigers in en met een snoekduik kopte Nino de bal laag in de hoek. Onhoudbaar en 0-1 voor IJFC. Het gejuich van de spelers, begeleiding en supporters klonk als een orkaan over het veld van Victoria, wat een ontlading. In de 42e minuut nog een prima actie van Nino Poeketi, maar hij kwam iets kracht tekort om vol uit te halen. Rust 0-1.

Zoals verwacht ging Victoria de tweede helft nog meer drukken, maar IJFC gaf geen krimp. Keer op keer werden de aanvallen opgevangen en IJFC ging steeds meer geloven in een succesje. Victoria kwam, maar IJFC was gevaarlijk in de omschakeling. Ruben van Rooijen moest de verdediging nog een keertje te hulp schietenten kosten van een gele kaart, maar verder dan een aantal cornerballen kwam Victoria niet. Keeper Ben van Breukelen hield het overzicht en de rust en liet zich niet gek maken door het gebrom van tegenstanders en supporters. IJFC kreeg nog een aantal goede kansen. Kevin Thie schoot een keer net naast en Tim van de Bruggen schoot een bal in één keer uit de lucht richting de goal, net naast de verkeerde kant van de paal.
Peter van Herpen moest een aantal keren wisselen... en een speciaal compliment voor Michael Vermeulen. Doordat het eerste tot en met het vijfde moesten spelen en al spelers tekort kwamen door vakanties, blessures en carnaval, was Michael ( speler van het zesde elftal) bereid om met het eerste mee te gaan en maakte zijn debuut bij IJFC. Hij knokte tot de laatste minuut om de overwinning binnen te halen. Ook Boy van Caspel viel nog in. Grote klasse mannen. Dit is IJFC.

Het bleef spannend, want Victoria ging alles of niets spelen. Er kwam nog een extra spits bij, maar echte kansen bleven uit... tot de 88e minuut. Plotseling verscheen een speler vrij voor de goal en schoot keihard in de rechterhoek. Met een katachtige reactie dook Ben van Breukelen de bal uit de hoek. Een cruciale redding bleek achteaf.  De uitstekende scheidsrechter Vriesinga liet maar liefst 7 minuten blessuretijd bijtellen, maar IJFC bleef overeind. In de 97e minuut het bevrijdende eindsignaal. Gejuich op het veld, blije en zeer tevreden gezichten aan IJFC kant. Supporters vlogen spelers om de nek. Een moeizame maar knappe overwining en een echte teampresatie. Het blauw wit klonk als nooit tevoren en in de polonaise werd de hele busreis volgehouden. IJFC staat nog iets steviger op de 5e plaats en staat zelfs op de eerste plaats in de tweede periode. Zeer verrassend en een knappe prestatie. Er zal nog wel een keer een mindere wedstrijd zijn, maar de doelstelling om te handhaven komt steeds dichterbij. De sfeer in de groep is uitstekend en iedereen is bereid om te knokken voor elkaar. Zaterdag om 14.30 uur speelt IJFC thuis tegen Roda '46. Zij staan in de tweede periode een puntje achter IJFC. Uit won IJFC moeizaam met 0-1 , eigenlijk een gestolen overwinning, maar met de steun van het thuislegioen gaan we voor een goed resultaat. IJFC 2 won met 1-2 van een versterkt SVL. Het team van trainer Stefan van Laar zit in een flow.