Roda '46

Mannen, 1, 2e klasse B

17 februari 2018 14:30

A. Willems

IJFC en Roda '46 hebben de punten gedeeld en dat is een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Beide ploegen kregen wat kansen op de winst,  maar uiteindelijk waren beide teams tevreden met een punt.

IJFC startte met de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Gerben Renes, Ruben van Rooijen (57 Stefan de Wit) , Erwin van Soolingen Juri de Kruijf ( 52 Matthijs van Geffen ), Tim van de Brugge ( 72 Raoul Oostdam) , Kevin Thie en Nino Poeketi.

In de eerste wedstrijd haalde IJFC een gestolen overwinning binnen (0-1) , dus wist het team van trainer Peter van Herpen en assitent coach Stefan van Laar, dat het een zware wedstrijd zou worden. De eerste grote kans was er meteen voor IJFC. Juri de Kruijf onderschepte slim een terugspeelbal van een Roda verdediger en kon alleen op de keeper af gaan. Met een goede schijnbeweging probeerde hij de keeper te omspelen, maar die dook met een risicovolle en katachtige reactie de bal van de schoen van Juri. Dat had meteen een geweldig begin van de wedstrijd kunnen zijn. Tien minuten later moest Jeffrey Stigter goed ingrijpen bij een uitval van Roda. Dat deed hij bekwaam. Ook Gerben Renes speelde weer een hele goede wedstrijd en won veel duels. In de 21e minuut moest Mike Maaswinkel redding brengen door goed uit zijn doel te komen. Dan in de 27e minuut een geweldige aanval van IJFC met één keer spelen. Dylano Mellema onderschepte de bal, speelde meteen door, via Jeffrey Stigter en Marc van der Klij kwam de bal bij Tim van de Bruggen, Tim omspeelde zijn tegenstander en gaf een perfecte voorzet op Juri de Kruijf. Juri nam de bal technisch uitstekend aan uit de lucht en maakte meteen een actie langs zijn tegenstander. Schuin voor de goal schoot Juri de bal strak in de verre hoek 1-0. Vijf minuten later een gevaarlijke aanval van Roda, de linksbuiten schoot de bal ineens vanuit de lucht op de goal, de bal spatte uiteen tegen de buitenkant van de kruissing, Mike zat er overigens wel goed bij, maar hier kwam IJFC goed weg. In de 42e minuut gevaarlijk aanval IJFC. Tim van de Brugge gaf een prima voorzet, Erwin van Soolingen schoot de bal in een keer uit de lucht richting de bovenhoek, maar een verdediger van Roda kon de bal met een beetje geluk met het hoofd wegwerken. In de 44e minuut nog een prima corner van Ruben van Rooijen op Gerben Renes die vol uithaalde, net naast. Pecht voor IJFC. Rust 1-0.

Na rust twee ongwijzigde teams. Roda kwam sterk uit de kleedkamer, want in de 47e munuut scoorde Roda uit het niets de gelijkmaker. IJFC was in balbezit, speelde de lange bal, maar die werd onderschept. Roda speelde meteen diep en IJFC was net te laat om het te herstellen. De bal werd vrij voor de goal ingeschoten. 1-1.
In de 52e minuut kwam IJFC goed weg, want een kopbal van de spits verdween net over de goal. In de 57e minuut een ongelukkig moment. Ruben van Rooijen, speelde weer een uitstekende wedstrijd,  ging het kopduel aan met een Roda verdediger, maar raakte geblesseerd aan zijn lip en moest in het ziekenhuis gehecht worden. We hopen dat het meevalt en wensen hem veel sterkte toe. IJFC probeerde het initiatief te nemen en dat leverde in de 60e minuut een goede kans op voor Kevin Thie. De zeer solide spelende Erwin van Soolingen, speelde zich goed vrij en stuurde kevin Thie de diepte in, Kevin probeerde de keeper te omspelen, maar zat in de tang tussen de verdediger en met moeite werd de bal weg gewerkt. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Beide ploegen probeerde nog een overwinning uit het vuur te slepen. In de 74e minuut een prachtige redding van Mike Maaswinkel bij een voorzet die ingetikt werd. In de 85e minuut een goede dieptebal op Nino Poeketi, Nino dreigde er door te gaan maar met een handsbal buiten het strafschopgebied hield de keeper de bal tegen.... rood dreigde, maar de prima leidende scheidsrechter Willems loste het netjes op met slechts geel. De sportieve wedstrijd gaf ook geen aanleiding voor rood. De vrije trap werd genomen door specialist Matthijs van Geffen, maar de bal smoorde in de muur. IJFC kreeg nog twee kansen. Eerst schoot Erwin van Soolingen de bal net naast uit de draai en in de laatste minuut snelde Nino Poeketi langs zijn tegenstander na een goede pas van Stefan de Wit. Het uitstekende schot werd gered door de keeper.
Hierna floot scheidsrechter Willems voor het einde. Een prima resultaat voor beide teams. Het belangrijkste is om punten te vergaren en zo ver mogelijk van de onderste plaatsen weg te blijven. Volgende week speelt IJFC uit bij Odysseus om 15.15 uur. Deze wedstrijd was in december afgelast i.v.m. sneeuw. Gezien het verleden, waarbij beide teams altijd aan elkaar gewaagd zijn, zal het een spannende wedstrijd worden. Nog een compliment voor grensrechter Cees van de Kleij. Hij vlagde zowel bij het tweede als bij het eerste en deed dat uitstekend. IJFC 2 won de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Roda '46 met 1-0 en pakt daarmee de tweede plaats achter koploper IJsselmeervogels 2. Opnieuw een knappe prestatie van het team van Stefan van Laar.