Moeizame, maar wel belangrijke overwinning van IJFC 1 bij CJVV 1-2

CJVV

1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse B

10 maart 2018 14:30

IJFC heeft de belangrijke wedstrijd tegen CJVV in de keistad Amersfoort, weliswaar verdiend, maar moeizaam gewonnen met 1-2. IJFC staat nu samen met Roda ’46 op de 5e plaats en dat is een knappe prestatie in deze zeer spannende 2e klasse B. Door deze overwinning neemt IJFC weer wat afstand van de degradatieplaatsen, maar mist het ook op 2 puntjes na het periodekampioenschap in de 2e periode. Deze periode is nu verrassend gewonnen door Roda’46 , omdat koploper Victoria opnieuw punten liet liggen.

IJFC startte in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Gerben Renes ( Raoul Oostdam ), Erwin van Soolingen, Stefan de Wit, Ruben van Rooijen, Tim van de Brugge ( Juri van den Dikkenberg) , Kevin Thie ( Yuri de Kruijf ) en Nino Poeketi. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Eren.

Vanaf de eerste minuut startte CJVV fel en probeerde de IJFC defensie met lange ballen op de snelle spitsen te verrassen. IJFC begon in het eerste kwartier ook te slap, niet geconcentreerd en dat leidde tot veel onnodig balverlies. De eerste kansen waren er dan ook voor CJVV. In de 6e minuut dook er al een speler van CJVV alleen voor keeper Mike Maaswinkel, bal net naast. Twee minuten later opnieuw een kans voor CJVV en opnieuw 4 minuten later een klein foutje van de  verder uitstekend spelende Gerben Renes. Hij speelde iets tekort terug, waardoor de spits de bal kon onderscheppen en de bal net langs de paal stiftte. Dat was het moment van IJFC om een tandje bij te zetten en dat gebeurde ook. IJFC nam het initiatief en dat resulteerde in de 20e minuut in de eerste kans van IJFC. Ruben van Rooijen speelde zich prima vrij, zijn voorzet werd in eerste instantie weg gekopt, maar Erwin van Soolingen schoot de bal in één keer op de goal. Een geweldige uithaal dat meer verdiende. Het schot werd met geluk gepareerd. In de 21e minuut een strakke corner van Ruben van Rooijen kwam terecht bij Tim van de Brugge, Tim haalde meteen uit, redding keeper. Een minuut later opnieuw een kans voor IJFC. Marc van der Klij legde een vrije bal goed voor het doel van CJVV, Kevin Thie kon net niet voldoende bij de bal om in te tikken. In de 24e minuut een prachtige actie. Een voorzet van Nino Poeketi, werd half weggewerkt en kwam voor de voeten van Gerben Renes. Buiten het strafschopgebied haalde Gerben met de buitenkant van zijn voet uit. Met een schitterende draai verdween de bal precies in de kruising, een fantastische goal 0-1. IJFC kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle. In de 35e onderschepte CJVV een uittrap, maar aanvoerder Jeffrey Stigter kon op tijd ingrijpen met een perfecte sliding, ten koste van een corner. Gerben Renes kreeg in de 38e minuut een gele kaart bij een lichte overtreding. Een minuut later. Erwin van Soolingen stuurt de snelle Kevin Thie de diepte in, waardoor Kevin alleen voor de keeper kwam. Kevin zag naast hem Tim vd Brugge meelopen en legde de bal af, maar tot schrik van heel IJFC werd zijn schot alsnog geblokt. In de 44e minuut nog even een sportief min puntje voor CJVV. Ruben van Rooijen raakte geblesseerd, maar in plaats van de bal netjes uit te spelen ging CJVV gewoon door. Rust 0-1.

In de tweede helft pakte IJFC meteen het initiatief. Trainer Peter van Herpen en assistent Auke Bakker hadden het team iets omgezet en dat pakte goed uit. In de 57e minuut dreigde Tim van de Brugge alleen op de keeper te gaan, maar werd onder dubieuze omstandigheden afgevlagd. Een minuut later had IJFC wel succes. Ruben van Rooijen trapte met gevoel de corner voor de goal. Kevin Thie liep met snelheid richting de bal,  sprong hoog op en kopte de bal fantastisch en snoeihard in de goal. 0-2 IJFC had de wedstrijd volledig onder controle en creëerde een aantal goede kansen. De mooiste aanval was in de 63e minuut. Dylano Mellema onderschepte de bal goed en zocht meteen de diepte, Kevin Thie ging op snelheid door, behield het overzicht en legde de bal perfect voor de voeten van Tim van de Brugge. Tim haalde goed uit, maar via de rug van de tegenstander verdween de bal net over de goal van CJVV. In de 74e minuut even een schrikmoment voor IJFC. Na een voorzet haalde de spits van CJVV vol uit op Mike Maaswinkel ( geen opzet) , die geblesseerd naar de grond ging. Verzorger Sietse van Rhenen kon Mike gelukkig weer oplappen, waardoor Mike de wedstrijd uit kon keepen.

Uit het niets in de 85e minuut een ingooi voor CJVV, waarbij de verdediging van IJFC niet goed op stond te letten. Vrij voor Mike Maaswinkel kon de bal onhoudbaar ingeschoten worden. 1-2. CJVV rook bloed en probeerde alles op alles te zetten om een gelijkspel te forceren. Een paar hachelijke momenten volgden, waarbij zelfs assistent scheidsrechter Ton Schoonenberg ondersteboven werd gelopen. Alles werd in werk gesteld om een gelijkspel te halen. Ook toen Nino Poeketi met zware kamp lag, ging CJVV voor de tweede keer gewoon door met voetballen. Na 7 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Eren uiteindelijk voor het bevrijdende eindsignaal. 1-2 voor IJFC.

Een zwaar bevochten, maar uiteindelijk verdiende overwinning. Het blauw wit klonk weer fantastisch en ook in de busreis terug was het supergezellig. Zaterdag speelt IJFC thuis tegen de Meern dat een knap gelijkspel behaalde tegen TOV. De Meern staat twee punten boven de na-competitiestreep en zal alles in het werk stellen om het IJFC moeilijk te maken en minimaal een punt mee te nemen uit IJsselstein. Als IJFC vanaf de eerste minuut scherp start kan het zaterdag weer een leuke wedstrijd worden. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2. We rekenen weer op de steun van het IJFC legioen.