IJFC 1 van koude kermis terug en verliest met 1-3 van de Meern

Mannen, 1, 2e klasse B

17 maart 2018 14:30

M. Kool (KNVB)

IJFC van koude kermis terug en verliest met 1-3 van de Meern

Op een winderig en extreem ijskoud sportpark Groenvliet verloor IJFC met 1-3 van de Meern. Een gelijkspel was meer de verhouding en eigenlijk leek het erop dat IJFC de wedstrijd simpel zou gaan winnen in de tweede helft, maar de gelijkmaker viel uit het niets en daarna drukte de Meern door. Onbegrijpelijk overigens dat de KNVB er het hele programma  niet uitgegooid heeft, want onder deze omstandigheden voetballen is voor niemand leuk. Ook voor het publiek was het afzien en een groot compliment voor de supporters die toch nog aanwezig waren om hun elftallen te ondersteunen.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Dylano Mellema, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Stefan de Wit (85 Kevin Thie), Nino Poeketi ( 75 Raoul Oostdam) , Ken van Rooijen, en Youri van Zwieten ( 70  Siem van Wijk ).

IJFC begon met twee licht geblesseerde spelers op de bank Kevin Thie en Tim van de Brugge, terwijl Matthijs van Geffen en Yuri de Kruijff de hele week met griep afwezig waren. Positief nieuws was de terugkeer van Youri van Zwieten die na een blessure weer in staat was om ruim een uur te spelen en…. hij speelde een uitstekende wedstrijd.

De eerste helft was van beide teams zeer matig. Voetballen was ook niet eenvoudig met een koude straffe wind dwars over het veld, waardoor passes vaak net niet aankwamen. IJFC had de betere kansen, maar de eerste kans was voor de Meern. De lang spits Jesse Schuin kopte een voorzet in, maar Mike Maaswinkel stond op de goede plaats en kon de bal eenvoudig pakken.

In de 15e minuut een prima aanval van IJFC. Youri van Zwieten speelde zich goed vrij en gaf de bal strak voor, Ruben van Rooijen liep goed in en kon de bal nog met de punt inschieten, redding keeper. In de 26e minuut opnieuw goed doorzetten van Youri van Zwieten, hij bereikte de goed spelende Ken van Rooijen, Ken haalde meteen vol uit, maar had de pech dat zijn schot net geblokt werd met een sliding ten koste van een corner. Aan de andere kant kreeg de Meern ook een kans, maar Stefan de Wit greep uitstekend in. In de 40e minuut een overtreding van Marc van der Klij. Trainer Richard Beeking vroeg heel opzichtig en overdreven om een gele kaart. Erg kinderachtig, maar het leverde Marc wel een gele kaart op. In de laatste minuut van de eerste helft een goede voorzet van Marc van der Klij op Ken van Rooijen, Ken maakt een geweldige actie en schoot de bal uit de draai richting de verre hoek, net langs de verkeerde kant van de paal. Pech voor IJFC. Rust 0-0.

In de tweede helft een veel sterker IJFC. De Meern werd vastgezet en creëerde niet één kans, want aanvoerder Jeffrey Stigter zette zijn verdediging goed neer. Het wachten was op de 1-0… en die viel ook. Marc van der Klij gooide de bal ver in en Ruben van Rooijen zette er vol zijn hoofd tegenaan… de bal ketste keihard via de binnenkant van de paal in het net. 1-0 voor IJFC. Dat was op dat moment zeker verdiend. Tien minuten later bijna de 2-0, maar het schot van Nino Poeketi op aangeven van Ruben van Rooijen, ging rakelings langs t doel. In de 62e minuut een fraaie actie van de linksbuiten van de Meern, al moet gezegd worden dat de verdediging van IJFC niet echt ingreep. Met een indraaiend schot verdween de bal in de touwen 1-1. In de 73 minuut opnieuw een hachelijk moment voor de goal van IJFC, maar Gerben Renes kon de bal wegkoppen. In de 81e minuut krijgt IJFC dan toch nog de deksel op de neus, in plaats van een ruime voorsprong kwam het toch op achterstand. Uit een cornerbal kopte de kleinste man van het veld Kwabena Dua de bal vrijstaand in 1-2. Een tegenslag voor IJFC. IJFC ging met 4 spitsen spelen om nog een gelijkspel uit het vuur te halen, maar in de 86e viel het doek definitief. Keeper Mike Maaswinkel pakte een hoge voorzet klemvast uit de lucht, maar werd gehinderd door spits Jesse Schuin die de bal uit de handen liep en de bal daardoor vrij in kon schieten. De verder prima leidende scheidsrechter Kool zag hier als enige op het veld geen overtreding in en keurde de goal goed 1-3.

Een teleurstellende uitslag in een matige wedstrijd, maar dit soort wedstrijden kunnen er tussen zitten.

Komende week de rug weer rechten, goed trainen en met vertrouwen naar de volgende wedstrijd toeleven, want dat wordt de regiokraker tegen de nieuwe koploper Geinoord. IJFC heeft nog wat goed te maken, want de uitwedstrijd werd met een iets geflatteerde 3-0 verloren. Dit blijven speciale wedstrijden en we gaan er vanuit dat de groep, op de nog steeds geblesseerde Matthijs van Rooijen en Maikel van de Linden na, weer compleet is en vol aan de bak gaat voor een goed resultaat. We hopen dat veel IJFC-ers en supporters het team van Peter van Herpen komen ondersteunen.