Spannende derby IJFC - Geinoord eindigt in gelijkspel 2-2

Mannen, 1, 2e klasse B

24 maart 2018 14:30

G.J. Nefkens (KNVB)

Spannende derby IJFC – Geinoord eindigt in een gelijkspel 2-2

Op een zonnig, zeer goed gevuld en gezellig sportpark Groenvliet hebben IJFC en Geinoord er een spannende wedstrijd van gemaakt. Een zeer hardwerkend IJFC heeft als team een punt verdiend tegen Geinoord. Geinoord verloor hierdoor de koppositie, welke nu weer ingenomen wordt door Victoria.

Kevin Thie 1-0
Dmiti Djollo 1-1
Daniel Makkee 1-2
Stefan de Wit 2-2

IJFC startte met de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Marc van der Klij ( Matthijs van Geffen ), Jeffrey Stigter, Dylano Mellema, Gerben Renes, Stefan de Wit, Youri van Zwieten, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Kevin Thie (Ken van Rooijen ) en Nino Poeketi ( Yuri de Kruijf ).

Beide ploegen leunde in de eerste helft op de achterhoede en een extra bezet middenveld, waarbij Geinoord zich zelfs een beetje angst toonde. Trainer Peter van Herpen had tactisch het een en ander aangepast om niet in het mes te lopen van Geinoord, dat er soms in de omschakeling snel uitkwam. IJFC speelde zeer geconcentreerd en gedisciplineerd. De eerste 20 minuten een iets sterker IJFC maar het leverde echter weinig kansen op. Geinoord ging iets meer druk zette, maar de eerste grote kans was er voor IJFC. De weer goed spelende Youri van Zwieten stuurde de snelle Kevin Thie de diepte in. Kevin had de mogelijkheid om zelf te schieten, maar legde de bal terug op de inlopende Ruben van Rooijen. Ruben haalde goed uit, maar de bal werd met veel moeite tot corner verwerkt door keeper Pascal Florie. Een paar minuten later een hoofdblessure voor Ruben van Rooijen, maar hij kan gelukkig verder spelen. In de 38e minuut even een schrikmoment voor IJFC, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.  Toch bleef Geinoord drukken en creëerde een aantal gevaarlijke kansen. Eerst een schot van Makkee net naast, daarna een tegendraadse kopbal van de spits van Geinoord net naast en een minuut voor rust moest Mike Maaswinkel gestrekt naar de hoek om de bal uit de hoek te halen. Rust 0-0

In de tweede helft twee ongewijzigde teams.

Nadat Geinoord in de 50e minuut een bal over het doel van Mike Maaswinkel kopte, nam IJFC steeds meer initiatief. Achterin gaf het geen kans meer weg, want de verdediging onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter gaf geen krimp. Het team knokte voor wat het waard was en ging ook kansen creëren. In de 60e minuut een inworp voor IJFC. Geinoord werd totaal verrast door de verre en snelle ingooi van Ruben van Rooijen op de diepgaande Kevin Thie. Met een slimme beweging krulde Kevin de bal om de uitgelopen keeper Florie heen… 1-0. Een verrassing hing in de lucht. Helaas na de goal een klein opstootje. Keeper Florie liet zijn frustratie gaan en schopte naar Ruben van Rooijen. De verder goed leidende scheidsrechter zag het incident niet, maar gaf wel geel aan Dylano Mellema die zijn medespeler te hulp schoot. De rust keerde terug en Geinoord ging op zoek naar de gelijkmaker. IJFC knokte voor wat het waard was. Ook de invallers Matthijs van Geffen, Ken van Rooijen en Yuri de Kruijf knokte hard mee om de overwinning binnen te halen. Er kwam veel irritatie in de ploeg van Geinoord en het ging steeds meer praten tegen elkaar. In de 77 minuut een tactische en slimme overtreding van Youri van Zwieten, die een gevaarlijke uitval van Geinoord onderbrak. Het kostte hem wel geel. In de 81e minuut dan toch pech voor IJFC. Een onterechte corner voor Geinoord werd weggewerkt, maar werd door Geinoord voor de goal geslingerd. De bal kwam voor de voeten van de vrijstaande spits Djollo,  die met dit buitenkansje wel raad wist en de 1-1 inschoot.

Een minuut later een hoge corner, uitstekend gepakt door Mike Maaswinkel. In de 89e leek IJFC dan toch de deksel op de neus te krijgen. Een vrije bal werd in het  strafschopgebied gepompt en kwam op het hoofd van Daniel Makkee terecht 1-2.

IJFC liet het hoofd niet zakken. Dat is de kracht van de huidige groep van trainer Peter van Herpen en assistent Auke Bakker… de ploeg deed er alles aan om in de resterende tijd de gelijkmaker te forceren. Youri de Kruijf speelde zich goed vrij en speelde de weer veel duels winnende Erwin van Soolingen aan, Erwin behield het overzicht en gaf een steekbal op Ruben van Rooijen. Zijn schot ging net naast.

In de 91e een strakke voorzet van Ken van Rooijen op Stefan de Wit, Stefan probeerde de bal iets te verlengen,  maar tot ontsteltenis van heel IJFC ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. En dan de 92e minuut. Cornerbal Ruben van Rooijen. Met een fluwel trap legde Ruben de bal op het hoofd van de inlopende Stefan de Wit. Met een ferme kopbal in de verre hoek scoorde Stefan de Wit de verdiende gelijkmaker 2-2. Alsof er een orkaan over het veld ging, zo hard was de ontlading bij de spelers, staf en supporters. Loon naar werken en zeker een verdiende gelijkmaker.

Geinoord verliet teleurgesteld het veld en IJFC met opgeheven hoofd, want op deze manier nog terug knokken was een prestatie van formaat. Net voor tijd de 1-2 incasseren, de rug rechten en dan de gelijkmaker scoren. Klasse mannen.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC de uitwedstrijd tegen FC de Bilt. IJFC heeft nog wat goed te maken, want ondanks een prima wedstrijd verloor IJFC tegen de verhouding in op eigen veld met 0-2. FC de Bilt speelt een wisselvallig seizoen en verloor afgelopen zaterdag met 3-0 van degradatiekandidaat CJVV, maar dat zegt niets in deze 2e klasse B waar iedereen van iedereen kan winnen. Het is een knotsgekke competitie. IJFC staat op een gedeelde 5e plaats en doet het boven verwachting goed. FC de Bilt staat 7e met maar 3 punten minder. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 14 uur en we hopen dat er weer veel IJFC supporters meereizen naar de Bilt.